luni, 27 decembrie 2010

Ciorba cu memorie şi cuţitul pentru carne de FLORIN CONDURATEANU

Nu e uşoară treaba de gospodină chit că aşa e soarta femeii. Zbuciumurile ei nu trebuie să fie nedrept minimalizate după formula ingrată: "mare brânză, aruncă nişte zarzavaturi în apa fierbinte şi plimbă niţel maşina de călcat pe dunga pantalonilor". O porcărie, o porcărie, o porcărie!

Şi fiindcă veni vorba de ciorbă, iată nişte cercetări care au subliniat că această licoare ne­mai­pomenită numită ciorbă se încarcă cu energii po­zitive sau negative după cum e starea de spirit a gospodinei. Aviz bărbaţilor foarte eficienţi în jigniri la adresa muncii femeii.

Japonezii au demonstrat că toate lucrurile au memorie, inclusiv apa. Dacă lângă un recipient cu apă oamenii spuneau vorbe plăcute şi rosteau des cuvântul iubire, apa cristaliza frumos. Astfel, apa înconjurată de vorbe blânde îşi schimbă arhitectura apropiindu-se de acea structură mai potri­vită pentru om, pentru animale, pentru plante. Şi tot japonezii au făcut un experiment. Ei au adus pe malul unui lac vreo câteva sute de oameni pe care i-au pus să se roage lui Dumnezeu. Ei bine, a doua zi apa lacului se purificase conţinând mai puţine toxine.

Dar să revenim la ciorbă. Dacă gospodina, în timp ce pregăteşte ciorba, aude la casetofon o melodie frumoasă, o fredonează şi ea, se bucură de voioşia copiilor, ciorba e mai gustoasă şi mai bogată în energii pozitive. Dacă atunci când trebăluieşte la gătitul ciorbei, o brustruieşte soţul şi sufletul i se înnegurează ciorba iese mohârâtă, încărcată de energii triste şi negative. Iar în materie de plante, dacă la marginea lanului cântă un radio, ele cresc mai înalte şi mai sănătoase.

Iată şi nişte sfaturi utile date de medici în pri­vinţa unor reguli aplicabile în bucătărie. Carnea crudă trebuie să fie tranşată pe suprafeţe curăţate deja cu apă şi săpun. Să nu se folosească acelaşi cuţit la carnea de pasăre, de porc şi la peşte. Sau dacă cuţitul este acelaşi el trebuie spălat cu apă şi săpun când trece de la carnea de pasăre la peşte. Legumele trebuie preparate cu o zi înainte de gătitul cărnii. Carnea trebuie pusă în frigider în pungi de plastic închise ca să nu curgă zeamă. În frigide, este obligatoriu să existe temperatura de plus 4 grade, iar în congelator de minus 18 grade Celsius. Carnea crudă nu trebuie să fie în contact cu preparatele din carne deja gătite. Înainte de a cumpăra, asiguraţi-vă că pe o porţiune carnea are o ştampilă de la veterinar ceea ce atestă că animalul a fost sănătos şi nu a avut trichineloză. Când se cumpără carne congelată de la un magazin, gospodina trebuie să aleagă pachetul din fundul lăzii frigorifice. Ea trebuie să aibă grijă ca pachetul să nu fie desfăcut şi să nu fie pete pe punga de plastic. Deoarece acesta este semn că a fost decongelată carnea. Dacă gospodina vede cristale de gheaţă în pachetul de carne, să nu-l cumpere pentru că este limpede că fost recongelat.


Sursa: http://www.jurnalul.ro/via-s-n-toas/sanatatea-familiei/ciorba-cu-memorie-si-cutitul-pentru-carne-563576.html

Site de Sărbători...

http://www.moscraciun.org

Redacția Revistei MOD - Blaj. Concertul promis!

Copiii Blândului Isus - Blaj


Promisiunea...

25 dec 2010, Concert de colinde - Ciprian si Rares Vestemean - Blaj