marți, 15 februarie 2011

A doua şansă



După ce a trăit o viaţă plină de egoism, în care nu s-a gândit decât la el, nepăsându-i de cei din jur, un om a ajuns în iad. Cât de mult s-a căit atunci pentru tot ce făcuse! Dar era prea târziu. Chinuindu-se zi şi noapte în flăcările iadului, se ruga încontinuu:

- Iartă-mă, Doamne, am greşit, dar acum m-am lecuit. Nu mai sunt egoist deloc, ajută-mă Doamne că m-am schimbat şi nu mai am pic de răutate în mine! În timp ce se ruga el, a apărut deodată un înger, care i-a spus:
- Bucură-te omule! Dumnezeu ţi-a ascultat rugăciunea şi vrea să-ţi dea o şansă să vii în rai, dar oare te-ai schimbat cu adevărat?
- Sigur că da – zise omul cu nerăbdare – sigur că m-am schimbat!
- Bine! – a mai spus îngerul. Vezi firul care coboară acum spre tine? Dacă te vei urca pe el, vei ajunge în rai şi vei scăpa de chinurile de aici.
Nespus de bucuros, omul a început să se caţăre pe firul ce atârna deasupra iadu­lui, numai că, pe măsură ce se urca, a băgat de seamă că firul se subţia din ce în ce mai tare. Când s-a uitat dedesubt, să nu-şi creadă ochilor! Mulţi păcătoşi se atârnaseră de firul său, încercând cu disperare să scape din flăcările iadului.
- Ce faceţi?! – strigă omul speriat. Daţi-vă imediat jos, o să se rupă firul şi o să cad iarăşi. Daţi-vă jos, n-auziţi?! – ţipă omul cu disperare şi începu să-i lovească cu picioarele, în clipa aceea, firul s-a rupt şi au căzut cu toţii.
- Of, îngerule, uite ce mi-au făcut ceilalţi! Spune-i lui Dumnezeu să-mi trimită alt fir, ca să scap odată de aici!
- Nu se poate! – i-a răspuns îngerul.
- Cum aşa? Doar n-am nici o vină, firul s-a rupt din cauza lor!
- Ba nu, firul s-a rupt din cauza ta şi a invidiei tale. Firul acela era firul credinţei şi ar fi putut ţine şi tot iadul dacă ai fi avut încredere în cuvântul lui Dumnezeu şi dacă nu te-ai fi gândit doar la tine. Ai spus că te-ai lecuit de egoism şi că acum îţi pasă de aproapele tău, dar nu este adevărat. Fiind la fel de păcătos şi rău, firul nu te-a ţinut; de aceea s-a rupt.

În viaţă nu va reuşi cel tău, cel zgârcit şi interesat doar de propria persoană. Poate că va strânge averi, dar sufletul său cu ce se va alege? Dar cel ce îi ajută mereu şi cu dragoste pe ceilalţi, acela strânge în inimă comori cereşti, devenind om cu adevărat, căci om este doar cel ce trăieşte pentru oameni.

“Nu fi iubitor de sine – fi iubitor de Dumnezeu! Nu căuta plăcerea în tine şi o vei găsi în ceilalţi!” (Sfantul Maxim Mărturisitorul)

Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?p=3373

Revista MOD - Blaj. Despre Ziua Revistei...

Ziua a decurs cum nu se putea mai bine!
Participanții au excelat iar publicul a fost foarte plăcut impresionat de tot ceea ce au putut vedea.
Vom reveni cu un articol mai amplu despre acest eveniment.
Până atunci, cei interesați, pot cere la adresa de mail: revistamod@yahoo.com, o copie a fișierului audio sau video.
În curând o emisiune la TVR 1 Cluj!

Pr. Anton Dancă: Antologie de pilde vechi şi noi

10.02.2011, Iaşi (Catholica) - La Editura “Presa Bună” din Iaşi a apărut lucrarea “Antologie de pilde vechi şi noi”, în două volume, avându-l ca autor pe pr. Anton Dancă. În introducere, autorul citează un verset din Psalmi: “Gura mea va rosti cuvinte înţelepte şi cugetul inimii mele, înţelegere; voi pleca spre pilde urechea mea şi voi desluşi enigma mea cântând din harpă” (Psalm 49,4-5). Prin acest verset, părintele scoate în evidenţă importanţa pildelor, de care s-a folosit şi Isus pentru a dezvălui tainele Împărăţiei lui Dumnezeu.

Această carte vine în ajutorul preoţilor la cateheze şi predici, dar şi în ajutorul tuturor persoanelor în descoperirea adevăratelor valori creştine. “Antologie de pilde vechi şi noi” conţine 4.895 de pilde structurate după mai multe tematici: Dumnezeu, credinţa, speranţa, iubirea, Biserica, Sacramentele, Sfânta Scriptură, catehismul şi religia, rugăciunea, Preasfânta Fecioară Maria, sfinţii, poruncile, viaţa creştină, realităţile de pe urmă, diverse şi pentru un zâmbet. Pentru o utilizare mai uşoară a acestei culegeri de predici, la sfârşitul celui de-al doilea volum s-a alcătuit un index de nume, un indice tematic pe capitole, un index tematic general şi o bibliografie.

Comandă de aici: http://www.catholica.ro/libraria/?id=pb3347

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/02/10/pr-anton-danca-antologie-de-pilde-vechi-si-noi