vineri, 18 februarie 2011

Recenzie!


Vezi recenzia scrisă de Doamna Otilia Bălaș despre cartea mea: „Vreau, se poate, voi reuși!”
în revista Calea desăvârșirii :

http://www.egco.ro/media/downloads/79.pdf

Căsătoria...

Candva, o femeie necajita a venit la un preot batran sa-i ceara sfatul:
– Va rog frumos, parinte, ajutati-ma cu un sfat. N-am deloc intelegere in casa. Barbatul meu cheltuieste mult mai mult decat castigam, uneori bea, alteori ne certam; datoriile noastre cresc, iar noi si copiii traim din ce in ce mai rau.
– Lasa femeie, o sa vorbesc eu cu el, o imbarbata parintele.
Dupa cateva zile, preotul se intalneste pe drum cu barbatul femeii si il intreaba:
– Cum o mai duci, fiule?
– Destul de greu, parinte.
– Dar, din cate stiu eu, femeia ta este harnica, gospodina, nu-i asa?!
– Asa e, parinte, slava Domnului, mi-a dat femeie buna, nu ma pot plange.
– Atunci, care este problema?
Incurcat, omul nu a mai stiut ce sa raspunda, dar preotul i-a spus:
– Vezi fiule pasarea ce zboara chiar acum pe deasupra casei tale?
– Da, parinte, o vad!
– Casatoria este si ea, fiule, tot ca o pasare, iar barbatul si femeia sunt cele doua aripi. Daca nu bat amandoua aerul in acelasi timp, pasarea nu poate zbura. Oricat s-ar stradui una, fara ajutorul celeilalte nu poate face nimic. Cauta sa iti ajuti nevasta si copiii, caci doar asa te poti numi om. Multumirea ta depinde de multumirea familiei tale.
Recunoscator pentru sfat, barbatul a plecat mai departe, dar in gand, ii staruiau inca cele spuse de batranul preot.

“Este usor sa te casatoresti, dar este mai greu sa faci o FAMILIE!”

“Succesul intr-o casatorie nu provine numai din gasirea partenerului potrivit, ci si din conditia de a fi partenerul potrivit.”


Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?cat=32&paged=3

Arca lui Noe, reconstituită în Olanda!

Constructorul olandez Johan Huibers este aproape de a termina o replică la mărime naturală a legendarei arce a lui Noe, la Dordrecht, pe râul Maas, citim într-un articol apărut astăzi în Ziarul Lumina. Olandezul a început construcţia în anul 2008 şi s-a folosit de textul biblic de la Facere 6, 15, unde sunt dimensiunile arcei transmise de Dumnezeu lui Noe: lungimea de 300 de coţi, lăţimea de 50 de coţi, iar înălţimea de 30 de coţi.

O primă dificultate a fost echivalarea acestor măsurători cu sistemul modern, astfel ca Johan Huibers a echivalat un cot cu 0,5 metri. O a doua problemă a fost stabilirea tipului de lemn folosit de Noe, dar textul biblic este neclar, spunându-se că s-a folosit lemn de gopher. Constructorul modern a optat pentru lemnul de cedru şi pin.

Johan Huibers a demarat acest proiect de unul singur, folosind instrumente moderne la construirea arcei. El îşi propune ca prin această arcă să readucă în atenţia olandezilor istoriile din Biblie de care, crede el, aceştia au devenit străini. Arca urmează să devină un muzeu al istoriei biblice, în care vizitatorii să fie conduşi într-un trenuleţ.

“Totul a început în 1992 când am visat o furtună. Am văzut cum Olanda era înghiţită de o masă enormă de apă, ca un tsunami. Ziua următoare am găsit o carte depre Arca lui Noe la o librărie, şi de atunci visul meu a fost să construiesc această arcă”, a declarat Johan Huibers, citat de agenţia ENI.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/02/14/arca-lui-noe-reconstituita-in-olanda