luni, 21 februarie 2011

Eu sunt dascăl...


M-am născut în momentul în care prima întrebare a ieşit din gura unui copil.

Eu sunt acela ale căror nume şi chipuri au fost demult uitate, dar ale căror lecţii şi personalitate vor rămâne veşnic în amintire prin împlinirile elevilor lor.

Am plâns de bucurie la nunţile foştilor mei elevi, am râs la naşterea copiilor lor şi am stat cu capul îndurerat şi buimac, la marginea mormintelor săpate prea curând pentru nişte trupuri prea tinere.

De-a lungul unei zile am fost nevoit sa fiu actor, prieten, soră medicală şi doctor, antrenor, găsitor de lucruri pierdute, psiholog, părinte de ocazie, agent comercial, politician şi păstrător al credinţei.

Ştiu că este un lucru greu să descoperi cine eşti…

Bunăstarea materială nu este unul din scopurile mele.

În căutarea mea veşnică, sunt un permanent vânator de comori, de ocazii noi în care discipolii mei să-şi folosească înzestrările pentru acele talente care stau uneori undeva îngropate sub resemnare.

Sunt cel mai norocos dintre cei care muncesc.

Unui doctor i se permite să deschidă uşa către lumea noastră într-un singur moment magic.

Mie mi se permite să văd cum viaţa renaşte în fiecare zi cu orice nouă întrebare, idee sau prietenie.

Un arhitect ştie că atunci când clădeşte cu grijă, construcţia lui va dura secole întregi.

Un dascăl ştie că dacă va pune dragoste şi adevăr în ceea ce face, ceea ce va construi el va dura o veşnicie.

Sunt un luptător, în fiecare zi luptându-se împotriva presiunii ucigătoare, a negativismului, a fricii, conformismului, prejudecăţilor, ignoranţei şi apatiei.

Am alături de mine mari aliaţi: INTELIGENŢA, CURIOZITATEA, INDIVIDUALITATEA, CREATIVITATEA, DRAGOSTEA şi RÂSUL – toate vin în grabă să se alăture sub stindardul meu.

Şi uite aşa, am un trecut bogat în amintiri.

Am un prezent incitant, plin de aventuri şi speranţe pentru că mi-am permis să-mi petrec zilele alături de viitor.

Sunt un dascăl … şi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta în fiecare zi.

(John W. Schaltter)

Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?cat=32&paged=7

Biletele pentru audienţe şi ceremonii sunt gratuite

Dacă sunteţi îngrijorat că nu veţi prinde bilete pentru Liturghia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea puteţi sta relaxat. Prefectura Casei Papale a dat astăzi o declaraţie în care îi asigură pe pelerinii care intenţionează să participe la Liturghia din 1 mai că nu se vor cere bilete la intrare.

Comunicatul vine să răspundă “existenţei unor oferte neautorizate, din partea unor firme de turism, în special prin internet, de asistenţă în procurarea tichetelor, contra cost, pentru audienţele generale şi ceremoniile papale, în special pentru beatificarea servitorului lui Dumnezeu Papa Ioan Paul a II-lea”, explică Prefectura. Şi se explică apoi în nota venită în şapte limbi – italiană, franceză, poloneză, germană, engleză, spaniolă şi portugheză – că “toate biletele emise de Prefectura Casei Pontificale pentru audienţele generale şi ceremoniile papale sunt mereu date gratuit, şi nici o persoană sau organizaţie nu poate să ceară bani pentru ele”.

Bilete pentru audienţele papale pot fi obţinute prin trimiterea unui fax către Arhiepiscopul James M. Harvey, prefectul Casei Pontificale (a se folosi numărul +39 06.69.88.58.63). Cererea trebuie să includă numele celor care vor asista la eveniment, data audienţei sau ceremoniei şi numărul de bilete dorite. Cei proaspeţi căsătoriţi trebuie să specifice explicit aceasta, dat fiind că sunt eligibili pentru a primi bilete în secţiunea “Sposi Novelli”. Este recomandabil ca cererea să se facă din timp. Biletele pot fi apoi ridicate, cu o zi sau două înainte, de la intrarea cu poarta din bronz dinspre Vatican.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/02/18/biletele-pentru-audiente-si-ceremonii-sunt-gratuite/