marți, 14 iunie 2011

Libanul a interzis muzica lui Lady Gaga

Cutii întregi cu pachete de CD-uri ale celui mai recent album Lady Gaga zac în sediile Poliţiei din Liban, după ce oficialii le-au interceptat şi confiscat la vama Beirut. Deocamdată autorităţile nu ştiu ce vor face cu CD-ul care a fost interzis deoarece este ofensator pentru creştini.

Foto: LA TimesUltimul album al artistei abundă în referiri religioase şi sexuale, motiv pentru care autoriăţile libaneze au decis să nu permită comercializarea lui pe piaţa naţională.


Decizia a fost luată, scrie LA Times, în temeiul legii libaneze privind distribuţia media, care permite interzicerea acelor produse care „nu respectă demnitatea şi moralitatea publică sau care contravin credinţelor naţionaliste sau religioase ale ţării."


Reprezentantul casei de discuri a artistei a deplâns pierderile de profit pe care le aşteaptă dacă decizia de interzicere va fi definitivă, motivând că „Lady Gaga are o bază uriaşă de fani în Liban".

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Libanul-a-interzis-muzica-lui-Lady-Gaga-3555.html

Patriarhul Daniel, atac la telefoanele mobile: „Au devenit o molimă!”


Preafericitul Daniel a îndemnat enoriașii să-și închidă telefoanele mobile în biserică, în timpul Sfintel or Slujbe.

La finalul slujbei oficiate de Rusalii la Catedrala Patriarhală, Preafericitul Daniel a atras atenţia că folosirea telefoanelor mobile a devenit "o molimă" la români si că în biserică enoriasii trebuie să se dea dovadă de "evlavie, bunăcuviinţă şi dragoste pentru Dumnezeu".

"Nici o ascultare nu este mai importantă şi mai sfântă, decât ascultarea vocii Lui, a Cuvântului Lui în Lume", a subliniat Patriarhul, care consideră că aceia care lasă telefoanele mobile deschise în biserică, deranjând pe credincioşii care ascultă Sfânta Slujbă, o fac "pentru a arăta cât sunt de importanţi, cât sunt de căutaţi, sau din neglijenţă".

El a mai spus că asemenea incidente au loc în bisericile din toată ţara şi nu doar la Catedrala Patriarhală, spunând că e o necesitate să evităm folosirea lor în timpul slujbei.

Patriarhul are dreptate, în biserică oamenii uită, dacă nu să-și închidă telefoanele, măcar să le facă neauzite. Unii, de dragul conversației, preferă să iasă din biserică în timpul slujbei, ca și cum ar părăsi sala de ședințe pentru câteva clipe.

Probabil, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a vrut să-i atenționeze prin acest mesaj și pe preoții care vorbesc chiar și în timpul slujbei la telefon. În câteva clipuri, care circulă pe internet, câțiva dintre slujitorii Domnului au fost surprinși vorbind la telefonul mobil în timpul predicilor.

Pentru că până la urmă sunt și ei oameni și nici nu e vreun mare păcat să prinzi drag de ultimele gadgeturi lansate de Steve Jobs sau finlandezii de la Nokia, preoții mai tineri și-au cumpărat iPhone, telefoane cu sistem de operare Android sau Windows 7. Dacă tragi cu ochiul, pe telefonul părintelui vei vedea neapărat o icoană ca wallpaper, iar cei care au dezlegat ițele setărilor și-au pus ca sonerie o cântare bisericească.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/patriarhul-daniel-vrea-telefoane-inchise-pe-timpul-slujbelor-au-devenit-o-molima-933582.html

Cuvântul sculptează!

14 Iunie – Depinde

La o oră de teoria instrucţiei militare, sergentul îl întrebă pe un recrut:

-«Dacă trece Preasfântul Sacrament, cum trebuie să saluţi?»

-«Depinde», răspunse recrutul.

-«Depinde de ce?» Insistă sergentul.

-«Depinde – repetă recrutul – dacă este îmbrăcat civil sau nu».

Cum se salută?

Adorându-l. A-l adora înseamnă a recunoaşte că măreţia sa este supremă, că este mai mare decât toţi, că nu există nimic la fel, iar aceasta se poate spune doar despre Dumnezeu, motiv pentru care doar pe Dumnezeu îl putem adora: „Domnului Dumnezeului tău să i te închini şi numai lui să-i slujeşti” (Mt 4,10).

Pe sfinţi, pe îngeri şi pe Sfânta Fecioară Maria îi venerăm, le recunoaştem meritele: sunt triumfători, merită admiraţia şi respectul nostru, însă nu sunt Dumnezeu.

Adoraţia se manifestă, se exteriorizează, îndoind genunchiul, făcând genuflexiunea. Este modalitatea în care ne exprimăm micimea şi uimirea noastră în faţa infinitei măreţii a Domnului.

Preasfântul Sacrament, păstrat în tabernacol sau expus în ostensoriu, se salută făcând o genuflexiune lentă, profundă şi reculeasă.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro