sâmbătă, 18 iunie 2011

Împreună cu toți…

Către fața Ta Doamne ne sunt ochii,

Din toate părțile te privim!

Știm că ești acolo și… acolo

Căci Îți întâlnim privirea ce cu iubire

Ne privește!

Ochii mei se întâlnesc cu ochii tuturor

Ce Te privesc

Ca reflexie a ochilor Tăi ce îi privește pe toți

Și câtă frumusețe poate fi când în ei

Se citește iubirea!

Lumea ar fi plină de pace

Dacă ochii tuturor oamenilor

S-ar întâlni cu a tuturor

În privirea Ta!

Cuvântul sculptează!

18 Iunie – Dragoste de ginere

Un ginere asista la înmormântarea soacrei sale. La sfârşit, vorbind cu un prieten, îi spuse:

-«Un singur lucru mă rog la Dumnezeu: ca El să o primească cu aceeaşi bucurie cu care eu i-o încredinţez.»

Există generozităţi suspecte. Bietele soacre!

Este uşor să-i dăm lui Dumnezeu ceea ce nu ne costă, sau chiar ceea ce ne deranjează. Aceasta, însă, nu este dragoste faţă de Dumnezeu iar, în cazul de faţă, nici măcar dragoste faţă de soacră.

În orice caz, dragostea faţă de Domnul trebuie să ne facă în stare să-i oferim totul, ceea ce ne costă şi ceea ce nu ne costă. Important este să-i dăm ceea ce el ne cere, sau credem că ne cere, fie că ne costă, fie că nu.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Papa cere: evanghelizaţi-i pe creştini

Cea mai mare provocare pentru Biserica de astăzi, mai ales în ţările cu rădăcini creştine vechi, este prezentarea înnoită a frumuseţii creştinismului celor care o consideră a fi un obstacol în calea fericirii, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea. Luni, în Bazilica San Giovanni in Laterano, Pontiful s-a adresat la deschiderea sesiunii pe 2011 a convenţiei diecezane, care se va încheia joi. Convenţia diecezană încheie anul pastoral în Dieceza de Roma. Tema întâlnirii a fost “Bucuria nutririi credinţei în Biserica Romei – iniţierea creştină”.

În discursul său, Sfântul Părinte a reflectat la reapropierea celor ce s-au îndepărtat de credinţă, ce a devenit “urgentă în special astăzi”, susţinând că Biserica are nevoie de “o nouă evanghelizare, îndreptată spre toţi cei care, deşi au auzit discutându-se despre credinţă, nu o mai apreciază, nu mai cunosc frumuseţea creştinismului; dimpotrivă, uneori văd creştinismul ca un obstacol pe calea dobândirii fericirii”. În Catedrala Diecezei de Roma, plină vârf, Papa Benedict a citat din scrisoarea pe care i-a adresat-o teologul Hans Urs von Balthasar (1905-1988): “Credinţa nu trebuie niciodată presupusă, ci propusă”. Apoi a afirmat: “Aşa este. Credinţa nu este păstrată în sine în lume, nu este automat transmisă inimii umane, ci trebuie mereu proclamată.” Şi a adăugat că “dacă proclamarea credinţei se doreşte eficientă, trebuie să pornească dintr-o inimă care crede şi care iubeşte, o inimă ce îl adoră pe Cristos şi crede în puterea Duhului Sfânt!”

“Dacă oamenii uită de Dumnezeu”, a continuat Sfântul Părinte, “este în parte pentru că Persoana lui Isus este adesea redusă la figura unui om înţelept, iar divinitatea lui este diluată, dacă nu negată”. A te gândi la Cristos ca având doar “idei umane” este un “obstacol în calea înţelegerii noutăţii radicale a creştinismului”. “De aceea trebuie să existe un angajament tot mai mare pentru un timp reînnoit al evanghelizării, şi nu vorbim de sarcina unor membri ai Bisericii ci a tuturor.” Papa a spus că misiunea de evanghelizare pe care trebuie să o desfăşoare Biserica înseamnă “proclamarea noutăţii Evangheliei”, a arăta “frumuseţea şi raţionalitatea credinţei” şi a duce “lumina lui Dumnezeu oamenilor vremurilor noastre, cu curaj, cu convingere, cu bucurie.”

“Sunt mulţi oameni care nu s-au întâlnit încă cu Domnul. O grijă pastorală specială trebuie acordată lor”, a spus Episcopul Romei. “Pe lângă copiii şi tinerii din familiile creştine care cer să parcurgă procesul iniţierii creştine, sunt adulţii care nu au primit botezul sau care s-au îndepărtat de credinţă şi de Biserică. Această atenţie pastorală este în mod special urgentă astăzi şi ne cere să ne angajăm cu încredere, susţinuţi de convingerea că harul lui Dumnezeu lucrează şi astăzi în inima omului.”

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/06/15/papa-cere-evanghelizati-i-pe-crestini