sâmbătă, 2 iulie 2011

TOP 10 cele mai tari recorduri din „Guinness Book" în 2011

În fiecare an, noi recorduri sunt bătute în toată lumea. Unele sunt ciudate, altele sunt interesante pentru limitele cu care suntem obişnuiţi. Şi în 2011 s-au doborât câteva recorduri stabilitea de-a lungul timpului. Vile le prezentăm pe cele mai atractive:


10. Cea mai mică vacă din lume - vine de la ferma Pike End, North Yorkshire şi măsoară doar 0.8 metri.



9. Cea mai mare colecţie de "Smurfi" din lume - aparţine colecţionarului Stephen Parkes, din Nottingham. În vârstă de 44 de ani, acesta a strâns de-a lungul timpului 1.061 de "pitici", de toate dimensiunile şi culorile.



8. Cele mai multe sticle reciclate de un câine - recordul a fost stabilit de Tubby, un mare admirator al naturii, reuşindă să recicleze 26.000 de sticle de plastic. Ce-i drept, Tubby a fost ajutat de stăpâna sa, Sandra Gilmore.

7. Cea mai lungă distanţă parcursă de un cal în două picioare - Gregory Ancelotti a reuşit să-şi convingă calul să parcurgă aproape 30 de metri (mai exact 29.108 metri) numai pe picioarele din spate.

6. Cel mare greu avion tras de un om - Kevin Fast şi-a testat puterile pe un avion CC-1777 Globemaster III, aparţinând Forţelor Canadiene. Cu multă amibiţie, acesta a reuşit să deplaseze gigantul avion de aproape 190 de tone (188.83 tone) aproape nouă metri (8.8 metri)



5. Cele mai multe paie băgate în gură - ciudatul record a fost stabilit de Simon Elmore, care a reuşit să-şi introducă în cavitatea bucală 400 de paie în 10 secunde. Cum nimeni n-a mai încercat asta până acum, "performanţa" a fost omologată de "Guinness Book".



4. Cel mai mare mic dejun englezesc - a fost oferit de Mario's Cafe, din Bolton. A cuprins 10 ouă, "condimentate" cu mai multe felii de şuncă, 5 pudding, cu un "ciorchine" de ciuperci şi fasole. Cei de la Mario's Cafe l-a oferit gratis oricărui doritor care reuşea să-l termine în 20 de minute.



3. Cel mai lung şarpe în viaţă - se află la "Columbus Zoo and Aquarium", Ohio, SUA. Este un piton care măsoară 7.31 de metri



2. Cel mai rapid timp stabilit de un câine pentru spargerea a 100 de baloane - Anastasia este numele căţeluşei care se poate mândri cu o asemenea performanţă. I-au trebuit 44.49 de secunde pentru a da gata 100 de baloane, spectacolul fiind transmis live, la US TV.



1. Câinele cu cea mai lungă limbă - "posesorul" este un pechinez şi limba sa măsoară 11.43 centimetri. Câinele se află la proprietateaa lui Becky Stanford, care locuieşte în SUA.

Sursa http://www.prosport.ro/sport-life/sport-life/foto-a-tras-un-avion-de-aproape-190-de-tone-top-10-cele-mai-tari-recorduri-din-guinness-book-in-2011-8424643

Cuvântul sculptează!

2 Iulie – Canicule

Într-o zi de vară, am trecut prin faţa unei măcelării şi mi-a atras atenţia un afiş mare aşezat în vitrina goală. Măcelarul scrisese:

-«Datorită caniculei, cărnurile le păstrăm în frigider».

Destule femei fac tocmai contrariul: canicula le face să expună carnea. Nu se gândesc la faptul că atunci când un produs este în abundenţă, îşi pierde din valoare, se ieftineşte.

Este păcat că tocmai femeia este cea care se subapreciază pe sine însăşi.

Atunci când cineva îşi arată şi îşi oferă intimitatea sa pe piaţa comună a vederii, este semn că o valorează foarte puţin.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

O anchetă facută pe plan național în SUA în privind membrii bisericilor, oferea urmatoarele cifre în 1984:

10% - nu pot fi găsiți nicaieri fizic, decât în registre

20% - nu participă niciodată la un serviciu divin

25% - mărturisesc că nu se roagă niciodată

35% - mărturisesc că nu citesc niciodată Biblia

40% - nu contribuie financiar la programele bisericii

60% - nu donează nimic pentru proiectele misionare

65% - nu citesc niciodată studiul săptămânal

75% - refuză orice răspundere în biserică

85% - nu invită niciodată pe cineva nou la biserică

90% - nu iau parte niciodată la ora de rugăciune săptămânală

95% - nu câștigă niciodată un suflet la Hristos

dar


...................................................

100% - așteaptă să meargă la cer!

citat în Signs of the Times, septembrie 1984


Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/80--din-membrii-bisericilor-sunt-inactivi-si-consumatori-3680.html