luni, 1 august 2011

Facebook și Twitter creează oameni obsedați de propria imagine

Facebook și Twitter creează o generație de oameni obsedați de propria persoană, cu o nevoie copilărească de a primi aprecierea celorlalți, avertizează un cercetător de la Oxford, citat de dailymail.co.uk


facebook_narcisismCele mai probabile riscuri sunt: scăderea concentrării, nevoia de apreciere instantanee, abilități scăzute de conversație non-verbală (de exemplu, incapacitatea de a păstra contactul vizual în timpul unei conversații).

Pericolele din spatele rețelelor de socializare vizează un procent semnificativ din populația lumii, dacă se ține cont de faptul că deja peste 750 de milioane de oameni au cont pe Facebook și multe alte milioane folosesc Twitter.

Tinerii au ajuns să-și aleagă activitățile în funcție de impactul acestora pe Facebook. Fac ceea ce merită să fie postat pe Facebook. „Este aproape ca și cum oamenii trăiesc într-o lume care nu e lumea reală, ci o lume în care ceea ce contează este ce cred oamenii despre tine sau dacă oamenii pot face click pe tine.

Baroneasa Greenfield, fost director al corpului de cercetători al Institului Regal din Marea Britanie consideră că statusurile de pe facebook seamănă cu remarcile copiilor mici: „Mami, uite, am făcut asta” sau „Uită-te la mine, mami, să vezi ce fac”. Baroneasa crede că avem de-a face cu un comportament tipic unei crize de identitate. „Gândiți-vă la ce implicații vor apărea în societate dacă oamenilor le pasă mai mult de ceea ce gândesc alții despre ei, decât de ceeea ce gândesc ei despre ei înșiși.”

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Facebook-si-Twitter-creeaza-oameni-obsedati-de-propria-imagine-3928.html

Cuvântul sculptează!

1 August – Schimb de părere

Cât de mult te-ai schimbat, George! – îi spunea soţia soţului. Când eram logodnici îmi ziceai că eşti fericit dacă mă vezi doar pentru un moment.

-«Eu nu văd să fie nici o schimbare – răspunse el. Şi acum aş fi fericit dacă te-aş vedea doar pentru un moment.»

A începe este uşor. A persevera este greu, dar merită.

Pericolul soţilor este acela de a se „stabili” şi a căuta să trăiască „în chirie” dragostea. Marea greşeală a soţilor este aceea de a înceta să fie logodnici, adică de a se cuceri zi de zi.

Se spune că dragostea, asemenea focului, dacă nu creşte, scade. Fără conversaţie, iubirea se stinge. Însă e necesar ca această conversaţie să fie îndrăgostită, nu de rutină.

Iar ceea ce se petrece cu iubirea umană, se întâmplă şi cu iubirea faţă de Dumnezeu.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

„Cuvântul sculptează" - recenzie

„Cuvântul sculptează", așa se numeste cea mai recentă carte scrisă de Ciprian Vestemean. Este alcătuită din 15 capitole, pe care, parcurgându-le, vom învăța cum să ne desăvârșim spiritual, devenind astfel plăcuți lui Dumnezeu. Astfel, autorul ne adresează direct „o mică invitație" la sfințenie, fiind gata să ne lamurească multe dintre întrebările pe care ni le pune cu privire la divinitate.

În al II-lea capitol ne vorbește despre descoperirile importante ale cercetătorilor care ne-au făcut viața mai ușoară, însă, datorită acestei spectaculoase evoluții, omul s-ar putea să devina „un robot" sau o „unealta nefolositoare" în comparație cu invențiile briliante. Extratereștrii, dacă într-adevăr or fi existând, ne ridică multe semne de întrebare cu privire la inteligența lor sau modul în care ne privesc. Oare ce s-ar întâmpla dacă ar fi mai inteligenți decât noi? Ar putea să ne folosească precum pe niște roboți? Astfel de întrebări inundă mintea umană și unii deja se tem de astfel de ființe inteligente.

Din capitolul patru: „Elixirul bunătății" învățăm să lăsăm egoismul la o parte, să ne ajutăm aproapele, să facem lucruri bune chiar dacă s-ar putea să ni se plătească (cu) rău. Un proverb spune: „Fă bine și așteptă rău" și așa se întâmplă de cele mai multe ori. Totuși, pentru a face lucruri bune e nevoie de sacrificiu, o voință de fier și, cel mai important, să nu ne intereseze ceea ce pierdem făcând un bine oricărui om.

Ciprian ne demonstrează prin această carte că omul are nevoie de Dumnezeu în tot ceea ce face și, fără El, simte că-i lipsește ceva important. El vede sfințenia ca un lucru foarte necesar însa nu și imposibil de realizat. Fiecare poate ajunge sfânt dacă respecta cuvântul lui Dumnezeu, calcă pragul casei Salem își îndrumă aproapele pe calea cea bună și își propune zilnic sa fie din ce în ce mai bun, adică să se autodepășească.

Nimeni nu spune că viața este ușoară, însă pentru a o face mai frumoasă trebuie să trăim în armonie cu aproapele, să respectăm natura să credem și să ne rugam lui Dumnezeu, fără de care suntem pierduți.

Ție, cititorule, aș vrea să-ți dau urmatorul sfat: Cere ajutorul Creatorului în orice moment al vieții și multumește pentru ceea ce ai prin rugăciune, credință, dreptate și smerenie. Dă și altora din puținul tău și vei vedea că o să te inunde o stare de bucurie și satisfacție interioară.

Sper că timpul nu a fost pierdut și ai învățat ceva de aici.

Cu drag, Adriana Alina Ciumau


P.S. Vezi la subsol emisiunile radio. În ele s-a dat lectură din această carte!!!

Capela Sistină

Bucură-te văzând...

http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/

„Vreau, se poate, voi reusi!” - recenzie

Aceasta carte a fost scrisa sub forma unui jurnal, cuprinzând date calendaristice și prin asta cred că autorul vrea sa ne dezvăluie sinceritatea sa absolută, fără a „siropa-o" cu lucruri inutile sau ireale, cu scopul de a spori valoarea operei sale. Totuși, acest lucru mi se pare perfect normal având în vedere scopul acestei lecturi și anume acela de a-L urma pe Creatorul Nostru, pășind astfel pe calea mântuirii. Autorul ne îndeamnă să fim buni, milostivi, să ne iertam și ajutăm semenii și să-i îndreptăm pe calea lui Dumnezeu, însă, din păcate, numai „cine are cunoștinte multe și e înțelept iartă multe". Asta ține însă și de ce întelege fiecare prin „a ierta". Pentru mine să iert pe cineva înseamnă să trec cu vederea răul pe care mi l-a făcut și să-i acord o nouă șansă omului respectiv. Mulți spun că i-au iertat pe cei care le-au făcut rău, însă nu pot uita nedreptatea care le-a fost făcută. În această grupă de oameni, cred, se află și Einstein care ne spune aceasta: „Iartă pe cel care ți-a greșit, dar nu uita cum îl cheamă". Totuși, a ierta (nu) presupune și a uita răul? Asta vă las pe dumneavoastră să hotărâți.

Revenind la cartea noastră, am spicuit câteva sfaturi pe care autorul le transmite în mod direct cititorului: „Oricât de zdrobită îți va fi viața, zâmbește!", „Speranța este un bun medicament în toate", „Du crucea ta lumeasca mereu cu deosebit curaj!", „Vrei să câștigi un război, începe prin a vrea să-l câștigi!", „Învăț pentru mâine, ca pe viitor să fiu mai pregătit" etc.

În numele autorul, însă doar pentru tine, găsește răspunsul la aceste întrebări în inima ta: „De ce oamenii știu să mulțumească și pentru lucruri rele (droguri, băutura etc.) și câteodată doar pentru ele?", „Ce convingeri ai tu?", „Casa mea adevărată e Cerul! Asta e și definiția ta?", „Tu în jurul cui îți rotești viața?".

Sper că ți-am stârnit interesul și te-ai hotărât să începi lectura acestei cărți, însă înainte de toate vreau să-ți mai spun un lucru: „Iubește pe cei ce te iubesc, iubește pe cei care te urăsc, iartă și iubește fiindcă pentru aceasta exiști!"

Cu drag, Alina


Anun] umanitar!!!

Mă numesc Olivia și vreau să vă spun că la vârsta de 31 de ani am înțeles că viața este foarte grea, și această greutate se multiplică atunci când îți pierzi unul din cei mai dragi părinți, întâmplător pentru mine a fost mama…

Dacă pentru mine a fost tragic ce putem spune pentru un copil de 15 ani??? El se numește Cristian, în 25 iunie a împlinit frumoasa vârstă de 15 ani și vă pot spune că acest copil a suferit enorm în viața lui. A fost operat în 2003 având ca diagnostic stenoza subvalvulara aortică localizată stransă (gradient max 85 mmhg) prin diaphragm fibromuscular. Tipul intervenției chirurgicale a fost rezecție diaphragm fibro muscular stenozant subvalvular.

Acest copil nu mai are voie să facă nici cel mai mic efort. În fiecare an mergem la control la Cluj, apoi la Sibiu tot la 6 luni. Pentru el viața nu a fost atât de ușoară și cred că și moartea mamei l-a afectat foarte mult, totuși știm că va mai trebui pentru el încă o operație. Oare cum să ne pregătim pentru încă o operație? Cu ce??? Sperăm cu ajutorul Bunului Dumnezeu să-l ducem în altă țară să i se facă această operație. Rugămintea mea este următoarea: dacă există cineva care ar vrea să-l ajute pe acest biet copil, las mai jos un cont:

RO65RNCB0324121229990001

sau

RO97RNCB0318021485230001

Dacă doriți mai multe informații: MÎNDREAN OLIVIA

Sat Cenade, nr. 285 Jud. Alba Tel. 0745 473 234

Vă mulțumesc din tot sufletul și cred că Dumnezeu vă va răsplăti pentru ceea ce faceți și mă rog ca intenția celor care-l vor ajuta pe fratele meu să fie văzută de acolo de sus.

La mulți ani de binecuvântări mie,
ție și tuturor acelora ce astăzi
își serbează bucuroși și mulțumind Domnului
ziua de naștere!