joi, 4 august 2011

Papa încurajează lectura Bibliei
Papa Benedict al XVI-lea a declarat că nu are nimic împotriva lecturilor ușoare, de vacanță, dar a încurajat lectura Bibliei. (CNS)

Mormântul apostolului Filip descoperit în Turcia

Profesorul arheolog italian Francesco D'Andria a anunțat că echipa sa ar fi descoperit mormântul unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.

mormantul apostolului FilipArheologii italieni efectuau săpături la situl Hierapolis, din sud-vestul Turciei. Ei cred că mormântul descoperit ar aparține Apostolului Filip, notează biblicalarcheology.org.

Baza acestui anunț este, pentru moment, tradiția care afirmă că Filip ar fi fost înmormântat la Hierapolis, după ce a fost executat prin crucificare cu capul în jos.

Deși nu exista până în prezent nicio dovadă a vreunei înmormântări care să fi avut loc acolo, în luna iunie, arheologii din echipa lui D'Andria au descoperit o mică biserică la mai puțin de 50 de metri de Biserica Sf. Filip și în această nouă bisericuță au găsit un mormânt pe care l-au asociat cu tradiția cunoscută.

Mormântul a fost mutat din Biserica Sf. Filip în secolul al V-lea, în timpul erei bizantine, spun arheologii. Echipa va începe în curând excavările la mormânt.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Mormantul-apostolului-Filip-descoperit-in-Turcia-3944.html

Cuvântul sculptează!

4 August – Suspiciune blestemată

Un cuplu îşi sărbătorea nunta de aur şi, ziua întreagă, cei doi petrecură împreună cu rudele şi prietenii care veniră ca să-i felicite.

Se simţiră foarte uşuraţi atunci când, pe înserat, putură să rămână singuri în porticul casei contemplând apusul de soare şi odihnindu-se de toată forfota zilei.

La un moment dat, soţul o privi afectuos pe soţie şi-i spuse:

-«Dragă, sunt mândru de tine.»

-«Ce ai spus?» - întrebă soţia -. «Doar ştii că sunt puţin cam surdă. Vorbeşte mai tare!»

-«Am spus că sunt mândru de tine!»

-«Da, da…» - spuse ea cu un gest dispreţuitor - «Şi eu sunt sătulă de tine!»

Se obişnuieşte ca surzii să fie acuzaţi de bănuitori, de neîncrezători. Mă gândesc că mai degrabă decât surzenia, ceea ce contează e ce fel de surd este. Printre surzi, ca de altfel printre cei care aud perfect, există unii neîncrezători, alţii nu.

Suspiciunea, a ne gândi că celălalt caută să ne ofenseze, face ca să ne doară şi să ne ofenseze lucruri în care nu există nici cea mai mică intenţie de a ofensa.

În viaţă, şi în special în viaţa de familie, această atitudine de a sta mereu în defensivă este distrugătoare.

Câtă vreme nu ne demonstrează contrariul nu avem dreptul de a fi neîncrezători în cineva. Dacă pentru acea persoană, Cristos şi-a vărsat până şi ultima picătură de sânge, cine sunt eu ca să o privesc cu suspiciune? Isus, da, are dreptul de a fi sătul de mine. În schimb, mereu este dispus să-mi dea o a doua şansă.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Uite si materiale on-line sau de descarcat in format pdf pentru cei carora le place lectura pe dispozitive electronice:

http://cartielectronice.blogspot.com

http://www.liternet.ro

Ofertă specială

Editura Trei vă aduce o ofertă estivală.

La fiecare trei cărţi cumpărate de pe situl nostru, una v-o oferim gratuit. Profitaţi acum şi luaţi în vacanţă cărţile preferate.
Oferta este valabilă pentru toate cărţile din orice colecţie, cu excepţia acelora din pachetele speciale sau cele din cadrul altor oferte, cu preţuri deja reduse.


De asemenea, Editura Trei vă mai păstrează două pachete:

Cărţi
la 10 lei!
capsuna
şi
Cărţi
la 5 lei!
cherry

Caută acum pe situl www.edituratrei.ro cărţile cu simbolul capsuna sau cherry şi profită din plin de reducerile noastre

Uite un blog (site) foarte interesant pentru recenzii!
www.bookblog.ro