duminică, 21 august 2011

Cuvântul sculptează!

21 August – Proprietar nesigur

Şeful de secţie al unei întreprinderi, om suspicios şi chiţibuşar, se plângea în faţa consiliului director deoarece, după cum spunea el, angajaţii nu-i acordau respectul cuvenit. Într-o după amiază, ieşind de la serviciu, intră într-un magazin tip „Totul la 1 euro” şi-şi cumpără o plăcuţă cu următoarea inscripţie:

-„Aici comand EU!”

Foarte mulţumit o atârnă pe uşa de la biroul său. Ceva mai târziu, găsi lipit de uşă un bilet pe care scria:

-„A sunat soţia dumneavoastră. Zice să-i înapoiaţi plăcuţa”.

Atunci când cineva este ataşat de un post sau o sarcină superioară capacităţilor sale este imposibil să se simtă comod. Şi, deoarece nu-şi recunoaşte incapacitatea, îi învinovăţeşte pe cei care-l înconjoară sau se află în subordinea sa. Devine un apărător extrem al autorităţii sale şi ajunge să fie o tortură continuă pentru cei care lucrează cu el.

A asculta, a se supune, uneori nu este deloc uşor însă a şti să porunceşti niciodată nu este uşor. Cel care nu are inteligenţă şi voinţă de supunere, este incapabil de a şti să poruncească.

Lucrul cel mai cu bun simţ şi eficace de făcut este acela de a ne revizui propriile greşeli, la locul pe care îl ocupăm. Doar în felul acesta vom putea să ne ajutăm şi să-i ajutăm şi pe alţii.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro