vineri, 9 septembrie 2011

Cuvântul sculptează!

9 Septembrie – Faţă-n faţă

Un tânăr soldat spartan îi spuse tatălui său:

-«Mi-ai dat o spadă extrem de scurtă.»

-«Mai bine, fiule» – răspunse tatăl. «Astfel nu vei avea altceva de făcut decât să te apropii mai tare de duşmanul tău.»

În viaţă este nevoie de curaj pentru a înfrunta dificultăţile. Lipsa de curaj a celui care luptă este greu de înlocuit cu vreun mijloc oarecare.

Este bine să avem prezent faptul că nu suntem singuri. Avem în orice moment ajutorul lui Dumnezeu ca să învingem în lupta pentru a-i fi fideli. „Nu v-a asaltat nici o ispită care să fie peste puterile voastre şi, Dumnezeu care este fidel, nu va permite să fiţi ispitiţi peste puterile voastre ci mai degrabă, odată cu ispita, vă va da şi puterea de a vă împotrivi cu succes.” (1Cor 10,13).

A ne gândi că greutăţile depăşesc harul divin, pe lângă faptul că este o eroare, este şi o erezie.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Cum va arata noul World Trade Center (Video)
Un film ce prezintă modul în care va arăta noul complex World Trade Center din New York, distrus în atentatele din 11 septembrie 2001, a fost dat publicităţii de proprietarul WTC. (The New York Observer)

Ce a însemnat 11 septembrie pentru musulmanii din SUA?
Aproape peste noapte, cei 2 milioane şi jumătate de membri ai comunităţii s-au trezit arătaţi cu degetul şi declaraţi responsabili pentru cel mai grav atentat terorist din istorie. (HotNews)

Papa: Nu lăsaţi rutina să răpească timpul de rugăciune
Papa Benedict al XVI-lea îi invită pe tineri să aibă grijă de timpul lor de rugăciune acum, în contextul în care vacanţa se apropie de sfârşit şi se reiau activităţile obişnuite. (Catholica.ro)

Povestea biblică a lui Moise, un joc pe Facebook
Creatorii jocului spun că „300 milioane de oameni folosesc jocurile sociale de pe Facebook." şi că ublicul-ţintă pentru acest joc este orice persoană între 13 - 70 ani. (Ştiri creştine)

Sursa: www.semneletimpului.ro

Cele mai profitabile edituri din România

Scris de Andreea Chebac • 6 septembrie 2011 • in categoria Stiri

Conform unei analize realizate de www.money.ro, anul 2010 a fost unul bun pentru editurile românești, spune bilanțul financiar al principalelor grupuri editoriale. Piața de carte este dominată de Litera, Polirom, Curtea Veche și Humanitas, iar cele mai profitabile edituri ale anului trecut sunt Art și Paralela 45.

Cifra de afaceri înregistrată anul trecut de Grupul Litera a fost de 42.818.731 de lei, având un profit de 428.702 lei. Editura Polirom a avut o cifră de afaceri de 18.251.445 de lei și un profit de 924.062 de lei. Curtea Veche a atins, anul trecut, o cifră de afaceri de 16.878.168 de lei şi un profit de 132.525 de lei, în timp ce Grupul Humanitas a avut în 2010 o cifră de afaceri totală de 16.173.128 de lei şi un profit de 1.175.790 de lei.

Cu toatea acestea piața de carte a continuat să scadă fiind estimată la 120 de milioane de euro, în scădere cu aproximativ 15% față de 2009.

Sursa: http://www.bookblog.ro/stire/cele-mai-profitabile-edituri-din-romania/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro