duminică, 11 septembrie 2011

Cuvântul sculptează!

11 Septembrie – Un mare serviciu

Un om avea un argat cu o faţă acră şi un caracter insuportabil. Nu putea primi nici o poruncă fără ca imediat să se înfurie. Se aşeza la masă într-un mod grosolan, servea prost, îi împingea pe invitaţi. Orice observaţie îl lăsa rece şi nu făcea altceva decât să-i agraveze dezordinea şi neglijenţa cu care slujea. Noaptea, casa răsuna de zgomotul paşilor săi şi al oalelor pe care le spărgea. Nu se putea să ai deloc încredere în el.

Nişte prieteni de-ai patronului îl sfătuiră să se descotorosească de acel slujitor enervant şi să angajeze un altul.

-«De ce?» protestă patronul surâzând. Îi sunt foarte recunoscător. Mă ajută să fiu mai bun. Da, a dezvoltat răbdarea mea şi cu fiecare zi care trece mi-o întăreşte şi mai mult, iar acest dar îmi permite să suport şi celelalte greutăţi ale vieţii.» (Pedro Luís Narváez)

Sfântul Josemaría spunea cu haz: “Sfinţii, inclusiv cei din lemn, se fac pe bază de lovituri.”

Dumnezeu foloseşte ca instrumente pe cei care ne stau alături pentru ca să facă din noi chipul Fiului său, Isus Cristos.

„Nu spune: persoana aceea mă termină. Gândeşte-te: acea persoană mă sfinţeşte” (Camino, 174)

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Trebuia să fiu mort – 4 poveşti despre şansă, de la 9/11

În fiecare zi, oamenii iau sute, chiar mii de decizii aparent atât de insignifiante încât nici nu le conştientizează. Aceste mii de momente, adunate în milioane, formează viaţa. Pentru unii, chiar şi o singură astfel de decizie "neimportantă" a însemnat o şansă pentru viaţă. Poveştile a patru supravieţuitori ai atacurilor de la 11 septembrie scot la iveală importanţa deciziilor minore. Experienţele lor au făcut subiectul unui material prezentat de CNN.

O mână de oameni a supravieţuit ca prin minune atacurilor de la 11 septembrie 2001, după ce au luat fiecare o decizie banală, cum ar fi să ia o pauză de la lucru, să meargă cu metroul, sau să se trezească mai târziu.

Cei mai mulţi au fost marcaţi de şansa pe care au primit-o şi au căutat să înţeleagă de ce ei au trăit, iar alţii nu. La zece ani de la atentate, unii dintre supravieţuitori încă se mai miră cât de aproape au fost de moarte şi cum au scăpat. Chiar şi cei care nu cred că a fost vorba de o intervenţie divină, ci de noroc pur, recunosc că supravieţuirea a fost un moment definitor pentru ei.

story.epsteinGreer Epstein lucra ca director executiv pentru Morgan Stanley şi avea biroul la al 67-lea etaj din turn. Nu lua niciodată pauză de la muncă înainte de prânz, însă în acea dimineaţă, cu 20 de minute înainte de ora 9, o cunoştinţă a sunat-o şi a invitat-o "la o ţigară" ca să discute despre o întâlnire pe care urmau să o aibă. În timp ce cobora cu liftul, Epstein a simţit o zdruncinătură, dar a pus-o pe seama liftului şubred. Când a ieşit din clădire a văzut o mulţime de oameni care erau stană de piatră, cu privirea aţintită înspre cer. A văzut flăcări la etajele superioare ale unuia dintre turnuri şi hârtii zburând haotic. Tocmai când se întreba cum va fi stins incendiul, un (al doilea) avion a zburat direct prin biroul ei din turnul de sud. Ea a scăpat cu viaţă.

La zece ani de la incident, Epstein s-a pensionat şi are grijă de mama ei, în vârstă de 89 de ani. Mărturiseşte că în 20 de ani de lucru nu şi-a luat concediu, dar că acum sfătuieşte pe toată lumea să îşi facă timp pentru vacanţă şi pentru familie.

story.danielDaniel Belardinelli trebuia să plece într-o excursie în Parcul Naţional Yosemite, împreună cu unchiul său care îi cumpărase un bilet pe baza punctelor de călătorie. Cu o săptămână înainte de excursie, Belardinelli şi-a sunat unchiul ca să anuleze excursia, spunându-i că are obligaţii de rezolvat la serviciu. Unchiul său n-a mai ajuns în Yosemite, fiindcă avionul pe care se îmbarcase, United Airlines, zborul 93, s-a prăbuşit în apropiere de Shanksville, Pennsylvania. Pasagerii s-au luptat cu teroriştii care deturnaseră zborul şi au reuşit să îi împiedice să lovească în World Trade Center.

Sugrumat de remuşcări că şi-a lăsat unchiul singur, Belardinelli a încercat să îşi revină, ascultând sfatul socrului său "trebuie să îţi trăieşti viaţa. Dezastre s-au întâmplat şi în trecut."

story.okaneElise O'Kane lucra ca însoţitor de zbor pentru United Airlines. Era programată pentru una dintre cursele fatale, însă o eroare de scriere i-a asociat numele de alt orar. Deşi a încercat să remedieze eroarea, O'Kane nu a reuşit să îşi recupereze cursa. După atacuri, colegii au întâmpinat-o cu lacrimi în ochi când au realizat că nu fusese la bordul avionului distrus. "Dumnezeu are un plan pentru tine. Tu trebuia să rămâi în viaţă," i-au spus. Femeia mărturiseşte că ideea i-a provocat o confuzie puternică, până când şi-a realizat nevoia de "a da înapoi şi de a se împlini."

A luat cursuri de asistenţă medicală şi mărturiseşte astăzi că recunoştinţa pacienţilor ei este "aproape ca o confirmare" că a luat decizia bună.

t1larg.herzog.cnn_400Rob Herzog lucra la etajul 96 al turnului de Nord, iar la momentul atacului ar fi trebuit să fie la serviciu. Pe 11 septembrie dimineaţa, metroul cu care mergea de obicei era foarte aglomerat, aşa că a schimbat puţin ruta. O întârziere de 5 minute i-a salvat viaţa. Deşi pune totul pe seama coincidenţei, Herzog s-a schimbat radical de atunci. A renunţat la locul de muncă pentru a-şi deschide o afacere care să răspundă nevoilor oamenilor. Herzog a lansat un serviciu de "socializare prin sport", care îmbină întâlnirile cu prietenii, mişcarea şi munca de caritate.

Azi, relatează CNN, Herzog poate fi văzut pe străzile New Yorkului, purtând un tricou de sportiv şi un zâmbet uriaş.

Christian Sălcianu îţi aduce, în ediţia ST din septembrie, experienţa lui Genelle, o tânără femeie pe care un alt gest insignifiant putea, de data aceasta, să o coste viaţa.

(Foto: CNN) Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/Trebuia-sa-fiu-mort-%E2%80%93-4-povesti-despre-sansa--de-la-9-11-4164.html

21 de lucruri pe care nu le stiai despre una din cele mai negre zile din istoria omenirii

1. Numarul de copii care au pierdut un parinte in evenimentele din 9/11 a fost de 3051. 17 bebelusi au fost ulterior nascuti de femeile ai caror soti au murit in timpul atentatelor. La noua luni dupa 9/11, numarul de nasteri din New York a crescut cu 20%, fata de aceeasi luna din 2000.

2. Conform cercetatorilor, consumul de alcool in Manhattan, in saptamana de dupa 9/11 a crescut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Consumului de tutun a crescut cu 10%, consumul de marijuana cu 3,2%, iar participarea oamenilor la slujbele din biserici s-a inmultit cu 20%.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 - 3

3. Valoarea totala a obiectelor de arta pierdute atunci cand Turnurile Gemene s-au prabusit, a depasit 100 de milioane de dolari. Printre ele se numara elementele de sculptura ale WTC, facute de Alxander Calder, tapiteria World Trade Center Tapestry, realizata de Joan Miro si multe tablouri de Picasso sau David Hockney.

4. Unul dintre eroii necunoscut de la 9/11 a fost un caine pe nume Roselle, un labrador care si-a condus proprietarul, orb, care era la etajul 78 al Turnului de Nord. L-a scos teafar de acolo si l-a ghidat apoi pana la casa unui prieten.

5. Pompierilor le-au trebuit 100 zile pentru a stinge toate focurile aprinse de atacurile de la New York.

6. Numai 291 de cadavre au fost recuperate "intacte" de la Ground Zero. Parintii Lisei Anne Frost, in varsta de 22 de ani, care a fost pasagera in zborul 175, care a lovit turnul de sud, au asteptat aproape un an pana ca un obiect care a apartinut fiicei lor sa fie gasit prin moloz de cautatorii specializati.

7. In total, muncitorii au cernut peste un milion de tone de moloz si cenusa si cauta in continuare, si astazi, obiecte personale ale victimelor. Ei au descoperit pana acm 65.000 de astfel de bunuri sau ramasite, inclusiv 437 de ceasuri de mana si 144 de verighete.

8. Cu trei ore inainte de atacuri, un aparat numit Generator aleator de evenimente, aflat la Princeton University, a prezis un eveniment faptul ca un eveniment cataclismic era pe cale sa se intample.

9. Sectiunea din Pentagon, lovita de Zborul 77, fusese renovata recent, cu 258 de milioane de dolari. Peretii au fost consolidati si ferestrele au fost intarite, asa ca multe dintre ele au ramas intacte dupa atentat.

10. Primele patru cele mai cautate subiecte pe Google in saptamana dinaintea 9/11, au fost: Nostradamus, CNN, World Trade Center si Osama bin Laden.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 - 5

11. Romanul american cel mai bine vandut in anul 2001 a fost Desecration: Antichrist Takes the Throne, de Tim LaHaye si Jerry Jenkins.

12. Atunci cand coordonatorul atentatelor, Mohamed Atta, a facut checkin-ul pe aeroportul Logan, din Boston, numele sau a declansat o alerta in sistemul de securitate a aeroportului si bagajele sale nu mai fost urcate in cala avionului.

13. Sute de memorii, dedicatii, crucifixuri si opere de arta au fost create din otelul de la Ground Zero.

14. intr-un exercitiu numit "The Guardian Vigilant", NORAD (North American Aerospace Defense Command), care este responsabil pentru apararea spatiului aerian al SUA, simulase de cel putin patru deturnari de avioane in saptamana dinainte de 9/11 si in dimineata atacurilor era programat un alt exercitiu de acest fel.

15. Magnatul din domeniul imobiliar, Larry Silverstein, a incheiat un contract de inchiriere pe 99 de ani a World Trade Center cu suma de 3,2 miliarde de dolari cu sase luni inainte ca turnurile sa fie distruse.

16. La inceputul acestui an, numarul oficial al mortilor provocate de 9/11 a fost ridicat la 2753. Asta dupa ce Jerry Borg, un contabil care lucra si ca actor pe un contract de o jumatate de norma, a murit la sfarsitul anului 2010 de o boala de plamani provocata de inhalarea de praf, din apropierea World Trade Center.

17. Cinci dintre teroristii responsabili de atentate s-au cazat intr-un motel chiar in apropierea serviciului secret american, NSA, cu cateva zile inainte de atacuri.

18. Cutiile negre ale zborului 77 au fost descoperite in interiorul Pentagonului la 12 septembrie 2001. Secretarul de Stat, Donald Rumsfeld, a declarat ulterior ca datele au fost irecuperabile. Acest lucru este considerat o premiera in ultimii 40 de ani - pana atunci si de atunci incoace, nicio cutie neagra nu a mai fost declarata irecuperabila total.

19. Un loc de rugaciune musulman a fost distrus atunci cand World Trade Center s-a prabusit.

20. John Patrick O'Neill, un agent special al FBI, care a investigat Al-Qaeda si primul atac asupra World Trade Center, din 1993, a parasit FBI-ul din motive politice. El a preluat jobul de sef al securitatii de la World Trade Center - iar in cele din urma a murit pe 9/11.

21. Oamenii de stiinta au profitat de interdictia de zbor de trei zile, impusa in Statele Unite, pentru a efectua experimente privind efectul avioanelor cu reactie asupra atmosferei. Ei au descoperit ca zilele au fost un pic mai calde si noptile mai reci, sugerand astfel ca gazele evacuate de avioane in timpul zborului actioneaza la fel ca norii, protejeaza Pamantul de soare in timpul zilei si mentin caldura pe timpul noptii.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/21-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-ziua-pe-care-n-ai-fi-vrut-sa-o-traiesti-foto.html