miercuri, 14 septembrie 2011

Studiu: Cuplurile de azi sunt mai fidele

Un studiu efectuat pe 6.800 de cupluri din Statele Unite a dezvăluit o tendinţă de creştere a monogamiei în rândul adulţilor, fie ei heterosexuali sau gay.


Foto: indiewire.comPublicat în jurnalul Family Process, studiul indică o turnură hotărâtă spre monogamie. "Există în mod vizibil mai puţină activitate sexuală extraconjugală în anii 2000 faţă de aniii 1975," a declarat Robert-Jay Green, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.


Se pare că un factor de influenţă pentru această schimbare îl constituie conştientizarea pericolului HIV/SIDA şi al altor boli cu transmisiune sexuală, care i-au convins pe oameni să fie mai rezervaţi decât cu 25 de ani în urmă, faţă de ideea sexului în afara relaţiei.


Un alt factor este creşterea ratei de acceptare în societate a relaţiilor de tip homosexual. Emily Hech-McGowan, reprezentant al Consiliului Family Equality confirmă pentru USA Today că astăzi "cuplurile formate din parteneri de acelaşi sex se simt mai confortabil recunoscându-şi în societate orientarea şi constrund familii."


Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Studiu:-Cuplurile-de-azi-sunt-mai-fidele-4160.html

Cuvântul sculptează!

14 Septembrie – A sluji la doi stăpâni

Viriato, pe lângă un mare războinic, avea faima de a fi un om de duh. Aflându-se în Tucci – numele roman al actualei localităţi Martos, din provincia de Jaen – oraş care îi era fidel lui la fel de repede cum era şi romanilor, le povesti următoarea întâmplare:

Un om, nici bătrân nici tânăr, îşi luă două neveste, una foarte tânără şi alta mai în vârstă decât el. Cea tânără, din dorinţa de a nu fi în distonanţă alături de ea, îi smulgea puţin câte puţin firele de păr alb. La rândul său, cea mai mare căuta să-i smulgă firele de păr negru pentru ca să nu pară mai tânăr decât ea. Astfel încât, depilat de către amândouă soţiile, termină prin a rămâne chel.

Şi adăugă, drept morală:

-«La fel vi se va întâmpla şi vouă: câtă vreme romanii îi ucid pe cei care mă urmează pe mine, eu nu pot să-i las în viaţa pe cei care îi ajută pe ei. Aşadar, locuitori din Tucci, în curând oraşul vostru va rămâne precum capul acelui om: nelocuit.»

„Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni” (Mt 6,24). Nu putem să-i fim pe plac lui Dumnezeu, fiindu-ne nouă înşine pe plac sau fiind pe plac lumii îndepărtate de Dumnezeu.

Trebuie să alegem şi, apoi, să fim consecvenţi cu alegerea pe care am făcut-o.

Vom face greşeli; Dumnezeu va ţine cont de ele. Ceea ce nu putem face este să încetăm de a căuta ceea ce am ales.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro