duminică, 18 septembrie 2011

Cum să găsești o carte care să-ți placă?

Scris de Andreea Chebac • 14 septembrie 2011 • in categoria Stiri

Pentru că de multe ori poți începe o lectură care să te dezamăgească pe parcurs și pentru că nimeni nu vrea să-și piardă timpul cu cărți slabe a fost inventată o metodă prin care poți găsi cărți pe gustul tău.

Booklamp.org este un site care îți permite să găsești noi volume interesante în funcție de cărțile care ți-au plăcut anterior. Pentru a identifica următoarea lectură reușită sunt analizați mai mulți parametri precum limbajul, tema cărții, personajele, descrierile, dialogurile etc.

Acest site este rezultatul unui proiect numit Book Genome, creat pentru a identifica, urmări, măsura și studia caracteristicile ale unei cărți. Cercetările au durat șapte ani și au ca raționament faptul că supraviețuirea pe piață a unui titlu depinde de experiența cititorului, așa încât trebuie ca subiectul cărți să fie interesant, cititorii să rezoneze cu personajele și să considere limbajul cărții agreabil.

Sursa: www.elefant.ro / http://www.bookblog.ro/stire/cum-sa-gasesti-o-carte-care-sa-ti-placa/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro


Cuvântul sculptează!

18 Septembrie – Post

Un ziarist avu curioasa idee de a publica ştiri referitoare la câteva din persoanele cele mai grase care se cunosc de-a lungul istoriei.

Pe primul loc situă o femeie spaniolă, Isabela. În fiecare zi croitoreasa ei trebuia să-i lărgească hainele. Printre bărbaţi se evidenţia regele polonez Jan Sobreski. Uneori, când trebuia să urce pe cal, se întâmpla să rupă şira spinării bietului animal. Printre sfinţi, se remarca Toma de Aquino: au trebuit să-i lărgească scaunul din sala de mese şi să-i facă o tăietură semicirculară în masă, pentru ca să-i încape burta.

În ziua de astăzi se vorbeşte mult despre – şi se observă tot mai mult –problema obezităţii. Constituie un factor îngrijorător pentru sănătate în aproape toate ţările dezvoltate. Se caută, cu mai mult sau mai puţin succes, remedii în dietetică, chirurgie, exerciţiu fizic…

Este util şi necesar ca să se aibă grijă de sănătatea trupului, dar nu este logic şi nici bun ca să se aibă grijă atât de puţin de sănătatea sufletului. Omul este ambele lucruri şi pentru ca să fie sănătos trebuie să aibă grijă şi de suflet şi de trup.

Dacă sufletul nu este „sănătos”, sănătatea trupului durează, de obicei, puţin. Ca să navighezi prin viaţă este importantă nava, dar nu mai puţin important este şi pilotul.

Cât timp dedici grijii faţă de trupul tău? Şi cât grijii faţă de sufletul tău?

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro