marți, 20 septembrie 2011

Zece recomandări pentru a-ți păstra articulațiile sănătoase (MedLive)

The New York Times: Povestea de succes a unui tânăr autist, într-o lume a adulților (Adevărul)

Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme rece (EVZ)

Sursa: www.semneletimpului.ro

Primele 100 de megabiserici americane, în cifre

Publicația Outreach a prezentat cel mai nou raport al său cu privire la primele 100 de biserici din SUA. Acestea au fost evaluate ca mărime și ca rapiditate a creșterii numărului lor de membri.

lakewoodmegachurch_400În topul audienței se află biserica Lakewood Church din Houston, păstorită de Joel Osteen. În fiecare weekend aici se adună 43.500 de persoane. La mare distanță se află North Point Community Church, condusă de Andy Stanley cu 27.429 de participanți. Pe locul trei este Willow Creek Community Church a lui Bill Hybels cu 24.377 de participanți.

Din cele 100, trei sferturi merg pe modelul multisite, o singură biserică cu mai multe locații. Predicatorul predică într-una dintre ele, în timp ce în locațiile satelit serviciul de închinare se transmite prin internet, pe ecrane. Majoritatea acestor biserici au trei sau mai multe campusuri, chiar în state diferite. În top se află Community Christian Church din Naperville, statul Illinois cu 14 campusuri.

„Se pare că la momentul în care bisericile ajung la un anumit nivel al creșterii, aleg să se extindă prin campusuri satelit", explică Ed Stetzer, președintele LifeWay Research. El menționează faptul că strategia multisite nu mai este nici experiment și nici tendință, ci noua normalitate. În schimb Mars Hill Church a anunțat recent că locațiile satelit nu vor mai fi numite „campusuri" ci „biserici".

Practic primele 100 de biserici din SUA însumează 328 de locații.În total, cele 100 de biserici adună peste un milion de participanți. Media de participare în aceste megabiserici este de 10.509 de persoane.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Primele-100-de-megabiserici-americane--in-cifre-4223.html

Cuvântul sculptează!

20 Septembrie – Sănătate şi austeritate

Un medic îl întrebă într-o zi pe celebrul predicator francez Hourdalone, de pe la sfârşitul secolului al XVIII-lea, despre regimul de viaţă pe care îl urmează.

-«Obişnuiesc să mănânc o singură dată pe zi» – răspunse predicatorul.

-«Vai, vă rog» – exclamă medicul – «nu divulgaţi acest secret. Ar însemna ruinarea profesiei noastre.»

Zilnic, multă lume, într-o oarecare parte a lumii, moare de foame. Iar în altă parte, de asemenea zilnic, multă lume moare din exces de alimentaţie.

O caritate trăită profund ar fi evitat multe morţi atât într-o parte cât şi într-alta.

Austeritatea este necesară pentru suflet dar nu este mai puţin necesară şi pentru trup. Câte cheltuieli inutile nu facem şi câte capricii nu ne domină!

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro