vineri, 21 octombrie 2011

Documentarul "Aici locuieste un episcop" despre PS Virgil poate fi vizionat la următorul link: http://www.tvr.ro/articol.php?id=112344&c=7557

Acest film documentar face parte din Campania Premiile TVR Cultural prin care TVR îşi propune "să aducă în atenţia publicului evenimente, oameni şi organizaţii care în 10 ani, de la înfiinţarea canalului cultural al Televiziunii Române, şi-au pus amprenta asupra vieţii comunităţilor în care s-au integrat. Fiecare film documentar e un memento, un recurs la memoria noastră."


"Canalul cultural al Televiziunii Române prezintă în perioada 2 octombrie-22 aprilie „Campania Premiile TVR Cultural". În perioada menţionată, TVR Cultural va difuza 30 de documentare împărţite în mod egal în 3 categorii:eveniment, asociaţii, respectiv oameni. Fiecare dintre documentarele difuzate săptămânal va prezenta modul în care o comunitate a fost schimbată de un om, o asociaţie sau un eveniment în care a fost implicată...


Detalii aici: http://www.tvr.ro/articol.php?id=111194&c=7557



Documentarul concureaza la sectiunea OAMENI si poate fi votat cu un sms cu textul: 3 , trimis la numarul: 1269
(Costul unui SMS este de 0,89 Euro cu TVA inclus.)



Măsuri necesare pentru prevenirea gripei (Adevărul)

BBC a realizat un documentar despre viaţa copiilor romilor proveniţi din România (BBC)

AUDIO Vezi cu ochii minții o lume disparută (HotNews)

Foto: Virgin Galactic a inaugurat primul aeroport spațial din lume (Gândul)

Radiaţiile telefonului mobil afectează amintirile copiilor (Evenimentul Zilei)

Studiu: Celibatarii riscă de două ori mai mult să moară de cancer decât persoanele căsătorite (Gândul)

Ce trebuie să ştiţi despre tratamentele de fluorizare (Adevărul)

Aplicaţie smartphone pentru discernerea vocaţiei
Scopul aplicaţiei este acela de „a ajuta generaţia (..) care caută şi cercetează informaţii despre vocaţia la preoţia diecezană în Irlanda", a anunţat Conferinţa Episcopală Catolică irlandeză, care a lansat programul. (Catholica.ro)

Descoperirea care îl contrazicea pe Einstein a fost contestată: Neutrinii nu au depăţit viteza luminii (International Business Times)

Reţelele de socializare ar putea modifica creierul omului (Gândul)

Primul vaccin anti-malarie din lume este eficient, potrivit testelor (Adevărul)

România, din nou sub ploaia de stele: Orionidele pot fi văzute în noaptea de joi spre vineri (Gândul)

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta

Cuvântul sculptează!

21 Octombrie – Cu aceeaşi monedă

Într-un bar doi prieteni discută amical. La un moment dat unul îl întreabă pe celălalt:

-«De ce nu ai fost la înmormântarea lui Juan?»

Iar cel întrebat răspunse convins:

-«De ce să fi mers la înmormântarea lui? Doar ştiu sigur că el nu va veni la a mea.»

Isus îi spuse celui care îl invitase: „Când dai un ospăţ la prânz sau la cină, nu-i invita pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe părinţii tăi, nici pe vecinii bogaţi, ca nu cumva să te invite şi ei la rândul lor şi astfel să-ţi primeşti răsplata. Dimpotrivă, când dai un ospăţ, invită-i pe cei săraci, pe schilozi, pe şchiopi şi pe orbi. Atunci ferice de tine, căci ei nu au cu ce să-ţi răsplătească şi îţi vei primi răsplata la învierea clor drepţi” (Lc 14,12-14).

Dacă facem binele doar celor care pot să ne plătească favorul, ce merit avem? Aceasta o face oricine. Pentru aceasta nu-i nevoie să fim creştini.

Creştinii trebuie să iubim, să facem binele, tuturor, inclusiv duşmanilor. Testamentul Domnului este acela de a ne iubi unii pe alţii aşa cum El ne-a iubit: „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii. Precum v-am iubit eu pe voi, tot aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.” (In 13,34)

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Lideri creştini, îngrijoraţi de interesul sporit pentru vampiri

Lideri creştini trag un semnal de alarmă privind interesul tot mai mare al tinerilor pentru ocultism, vampiri, vrăjitorie şi alte subiecte asemănătoare. Numeroase site-uri, filme, videoclipuri, seriale TV şi produse destinate publicului tânăr sunt inspirate din teme oculte.

twilightTrei sute de exorcişti s-au întâlnit recent în Polonia în cadrul unei conferinţe despre interesul crescând pentru vampirism. Participanţii la dezbateri au discutat şi despre posibilele conexiuni între fascinaţia publicului pentru ocultism şi creşterea numărului de cazuri de posedare demonică. Mai mulţi specialişti preocupaţi de acest fenomen au publicat volumul „God's Ghostbusters".

„Să luăm ca exemplu revista foarte populară, destinată publicului tânăr, Rolling Stone şi articolul publicat de aceasta, «Bucuria sexului vampirilor»", a declarat teologul Thomas Horn. Acesta a atras atenţia că tinerilor li se prezintă vampirismul şi sexul ca două lucruri strâns legate şi de dorit.

Horn a declarat că părinţii şi liderii bisericilor trebuie să fie atenţi la „hrana spirituală şi mentală" a copiilor şi adolescenţilor. Sunt necesare măsuri pentru combaterea culturii pop orientată din ce în ce mai mult spre ocultism. În caz contrar, crede Horn, există riscul ca o întreagă generaţie să fie „pierdută în întuneric".

Există şi voci care consideră că acesta este un trend care se va stinge treptat, însă Horn nu este convins de acest lucru. „Ca doctor în teologie, cu experienţă în practicile exorciste, sunt în dezacord total cu această opinie", a declarat el.

Cazuri recente arată puterea culturii pop cu orientare spre ocultism de a influenţa major minţile tinere. Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Texas, a intrat în casa unei femei, a lovit-o şi a încercat să îi sugă sângele. Prins de autorităţi, tânărul le-a explicat că este un vampir în vârstă de 500 de ani şi că trebuie să se hrănească. O adolescentă de 16 ani, din Florida, a fost bătută de 5 adolescenţi care făceau parte dintr-un grup inspirat din poveştile cu vampiri. Adolescenta a decedat ca urmare a loviturilor primite. Sunt două cazuri petrecute în ultimele luni şi, chiar dacă nu va spune nimeni că toţi adolescenţii care urmăresc filme precum cele din seria Twilight vor avea comportamente de acest gen, este limpede că influenţele nu pot fi negate.

Lideri creştini din SUA sunt implicaţi pe durata lunii octombrie, şi mai ales în preajma Halloween-ului, într-o campanie de combatere a interesului şi preocupărilor pentru fenomenele şi practicile oculte.

În Statele Unite sunt înregistrate oficial cca 200.000 de persoane care practică vrăjitoria.

(Foto: scoaladecinema.ro) Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/Lideri-crestini--ingrijorati-de-interesul-sporit-pentru-vampiri-4375.html