vineri, 11 noiembrie 2011

Cuvântul sculptează!

11 Noiembrie – Neatenţie la pătrat

În timpul unui zbor de antrenament pentru paraşutişti, un caporal intră îngrozit în cabina avionului, strigând cât îl ţinea gura:

-«Sergent Pérez, sergent Pérez! Recrutul López s-a aruncat fără paraşută.»

La care acesta spuse:

-«Iar?»

„Iar”, nu! Normal ar fi să fie prima dată. Oricât de tare ar fi fost de cap recrutul, nu i-ar fi fost posibil să repete aventura.

Se moare o singură dată şi se trăieşte o singură dată. De aici seriozitatea şi importanţa vieţii şi a morţii. Trebuie să nimereşti şi să câştigi din prima, de vreme ce nu există o a doua oară.

Putem şi trebuie să contăm pe Dumnezeu. El ne conduce pe drumul cel bun – iată Poruncile! – şi ne ajută să-l parcurgem. După cum spune vorba populară: „Nu ştie a calcula cel ce-l lasă pe Dumnezeu în afara calculelor sale”.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Cod roşu de numerologie: 11.11.2011

Numerologii au intrat în stare de alertă, odată cu apropierea datei de 11 noiembrie 2011 când, cu 49 de minute înainte de ora prânzului (ora 11:11 din 11/11/2011), când va avea loc o aliniere rară a acestor numere. Ocultiştii cred că alinierea ar putea să fie semnul debutului unor evenimente neobişnuite.

unsprezece

Dacă pentru mulţi oameni această concordanţă a cifrelor, care se produce o dată la un secol, va trece neobservată, numerologii şi specialiştii în ezoterism cred că vineri vor avea loc evenimente speciale. Se vorbeşte despre începutul unei noi epoci umaniste şi despre deschiderea unei porţi spre o altă dimensiune, informează Mediafax.

Internetul a fost invadat de bloggeri care susţin că numărul 11 are un caracter mistic şi notează diverse asocieri ale numărului cu catastrofe precum atacurile teroriste din SUA (11 septembrie 2001), cutremurul din Japonia (11.03.2011) sau atacurile din Gara Atocha (11.03.2004). Multe cupluri şi-au planificat nunta pentru această zi.

Dincolo de toate aceste păreri pro şi contra valorii şi influenţei lui 11, cei mai mulţi admit că a existat şi 08/08/2008, 09/09/2009, 10/10/2010 şi nu s-a întâmplat nimic deosebit. Au fost dezastre naturale de proporţii şi în alte zile, nu doar în zilele de 11, după cum au existat şi alte preziceri numerologice care nu au avut legătură cu cifra 11 şi care au eşuat. Pastorul american Harold Camping de pildă, a încercat recent să mobilizeze întreaga lume susţinând că sfârşitul lumii va fi pe 21 mai, apoi pe 21 octombrie.

John Hoopes, profesor la Universitatea din Kansas, consideră că aceste teorii sunt pseudo-ştiinţifice şi că reflectă idei preconcepute, fără a ţine cont de cele care le dezmint.

(Foto: Dreamstime) Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Cod-rosu-de-numerologie:-11-11-2011-4561.html

Studiu: În timpul ispitei, rațiunea poate deveni inamic

Când nevoia întâlnește ispita, rațiunea se corupe. Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent în Psychological Studies, care arată că persoanele aflate față în față cu obiectul dorinței lor au dificultăți majore în a gândi și a analiza situația la rece.


ispitaAutorii studiului citat de Science Daily, Loran Nordgren şi Eileen Chou, au pornit cercetarea ca un efort de a rezolva o dilemă provocată de cercetările anterioare. Pe de o parte, există studii care susțin că „prezența ispitei contorsionează gândirea într-o manieră care promovează comportamentul impulsiv", spune Nordgren. Pe de altă parte, există alte studii care indică faptul că „tentația activează un proces cognitiv de protecție, care promovează autocontrolul. Primul gând al unei persoane aflate la dietă, atunci când i se oferă o prăjitură va fi 'sunt la cură' / 'nu, mulțumesc'."


Ceea ce au descoperit Nordgren și Chou este că nici una dintre aceste tabere nu a luat în calcul un factor crucial al scenariului: necesitatea. Ce se întâmplă atunci când dorinţa se întâlneşte cu nevoia, atunci când cineva căruia chiar îi e foame îi este oferită o prăjitură. Autorii spun că această „stare viscerală", de nevoie reală, va influența semnificativ direcția gândurilor: fie spre control de sine, fie spre comportament impulsiv.


Cercetătorii au avut în vedere de asemenea și influența altor mecanisme cognitive, precum atenţia sau „evaluarea motivată" - ce apreciere îi este atribuită unui lucru în funcție de valoarea lui de recompensă.


Astfel, într-un experiment controlat, cercetătorii au rugat 53 de fumători să fumeze chiar înainte de a începe, în timp ce subiecților dintr-un alt grup le-au cerut să nu fumeze cu 3 ore înainte de experiment. Ambelor grupe li s-a cerut apoi să evalueze plăcerea fumatului: cât de mult contează pentru ei țigările. În a doua fază a aceluiași experiment, cercetătorii au adăugat și următoarea opțiune: subiecții se puteau abţine de la fumat, 40 de minute, și primeau 3 euro, sau puteau să fumeze pe loc și să nu primească nimic. În mod predictibil, celor care fumaseră înainte de experiment le-a fost mai uşor să se abţină, dar plăcerea dată de a doua ţigară a fost mai mică decât a celor care se abţinuseră trei ore înainte. Atât grupul celor care au fumat (nu simțeau nevoia), cât și a celor care s-au abținut (simțeau mai mult nevoia să fumeze) au folosit motive raționale ca să aștepte, sau ca să își îngăduie să fumeze.


„Ne gândim la ispită ca la o luptă între rațiune și pasiune și tindem să credem că cogniția servește intereselor pe termen lung, în timp ce pasiunea se ocupă de satisfacerea imediată," spune Nordgren. Însă acest mod de gândire nu este, de fapt, corect, susține autorul. Întradevăr nevoia sau dorinţa instigă la impulsivitate, dar în acelaşi timp ele corup și procesele cognitive care ar putea bloca un comportament impulsiv. Autorii rezumă astfel motivul pentru care angajamentul față de interese pe termen lung sau valori poate merge contra rațiunii, în timpul ispitei: „când cineva care este în nevoie este ispitit, rațiunea capitulează, iar individul nu pare să aleagă între bine și rău, ci doar între rău și rău.”

(Foto: Dreamstime) Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/Studiu:-in-timpul-ispitei--ratiunea-poate-deveni-inamic-4481.html