marți, 31 ianuarie 2012

Cuvântul sculptează!

31 Ianuarie – Despărţire

Episcopul Phillips Brooks (1835-1893, american celebru prin geniul şi acutul său simţ al umorului) nu voia să primească pe nimeni lângă patul său de moarte. În schimb, atunci când i-au anunţat vizita lui Robert Ingersoll, un ateu, spuse:

-Să intre imediat.

Robert Ingersoll rămase foarte impresionat văzând că-i acordă acest privilegiu.

-Nu-mi mulţumi deloc – îi spuse episcopul. Sper să-i revăd pe prietenii mei în Cer. Însă pe dumneata, este ultima oară când pot să te văd.

Faptul ca cineva să fie credincios sau ateu nu afectează cu nimic realitatea veşniciei. Ceea ce noi gândim nu schimbă cu nimic realitatea lucrurilor: lucrurile sunt aşa cum sunt, nu cum noi am vrea ca să ele fie.

În schimb viziunea, panorama pe care credinciosul şi ateul o au este extrem de diferită. Credinciosul crede că odată cu moartea începe adevărata viaţă. Ateul crede că odată cu moartea încetează totul. Pentru cel dintâi moartea este începutul. Pentru cel de-al doilea, este sfârşitul, distrugerea.

În ceasul morţii şi în timpul vieţii – dacă cineva valorează şi apreciază viaţa sa – credinţa în nemurire este o adevărată comoară.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro