duminică, 5 februarie 2012

Libertatea : Alexandru Mitru – colectia “Tezaur”. Din 6 februarie 2012

De luni, 6 februarie 2012, ziarul Libertatea lanseaza colectia “Alexandru Mitru” (colectia “Tezaur”).

Colectie cuprinde 3 carti in editie de lux, cartonata. Contine ilustratiile originale .

Pret ziar + carte : 9.99 lei.

Cartile colectiei “Alexandru Mitru” cat si data acestora de aparitie :

  • Legendele Olimpului – ZEII
  • Legendele Olimpului – EROII
  • Povesti – Alexandru Mitru
Sursa: http://blogulcolectionarului.net/2012/02/libertatea-alexandru-mitru-colectia-tezaur-din-6-februarie-2012/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+BlogulColectionarului+%28Blogul+Colectionarului%29

ANUNȚ!

Episcopia Română Unită cu Roma,

Greco-Catolică de Oradea

Seminarul Teologic Greco-Catolic

«Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan»

Parcul Traian 20,

410044 Oradea, Bihor

Tel/Fax: +40/259/476110,

e-mail: semin_oradea@greek-catholic.ro

Universitatea Babeş-Bolyai

Facultatea de Teologie Greco-Catolică

Departamentul Oradea

Asociaţia Studenţească

Coriolan Tămâian Oradea

- A S C T O -

Parcul Traian 20,

410044 Oradea, Bihor

Tel/Fax: +40/259/416953

e-mail: gctoradea@gct.ubbcluj.ro

www.gct.ubbcluj.ro



ASCTO vă invită să participaţi la Sesiunea de comunicări ştiinţifice a studenţilor desfăşurată în perioada 8-10 martie 2012, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea.

Tema sesiunii de comunicări ştiinţifice este:

„A fi creştin şi a trăi evanghelia azi”

Sunteţi invitaţi să vă confirmaţi participarea trimiţând un mail la adresa: horia_bursas@yahoo.com, până la data de 28 februarie 2012.

Participanţilor li se oferă masa, iar celor din alte localităţi li se va asigura şi cazarea.

Lucrările trebuie prezentate şi în format electronic înainte de susţinerea lor, în vederea publicării lor ulterioare.

Vă mulţumim anticipat pentru participarea Dumneavoastră.

Horia Bursaş,

Preşedinte ASCTO

5 mituri despre exodul tinerilor din biserici

Barna Group a publicat rezultatele unui studiu care combate 5 mituri referitoare la motivele pentru care tinerii se îndepărtează de religie şi de Biserică.

adolescenţii şi creştinismul

Cercetarea efectuată de Barna Group relevă 5 mituri şi, implicit, 5 realităţi care explică exodul tinerilor din Biserică.

1. Cei mai mulţi tineri se îndepărtează de Biserică în perioada anilor de liceu. În acest caz, realitatea este mult mai nuanţată şi se leagă profund de modul în care părinţii şi conducătorii Bisericii reuşesc să îi ţină conectaţi la cele spirituale pe tinerii care se simt pierduţi între cultura Bisericii şi cultura societăţii actuale.

2. Plecarea tinerilor din Biserică este parte a maturizării acestora. Ideea aceasta nu este confirmată însă de toate generaţiile, ci este, mai degrabă, o problemă a generaţiei actuale. David Kinnaman, autorul studiului, consideră că nu maturizarea propriu-zisă îi îndepărtează pe tineri, ci mai degrabă influenţele societăţii moderne care au pătruns în Biserică, precum şi influenţa tehnologiei.

3. Studiile universitare îi determină pe tineri să aleagă altă cale. Problema o reprezintă, în realitate, insuficienta pregătire a viitorilor studenţi pentru această etapă a vieţii lor. Studiul lui Kinnaman a scos la iveală faptul că foarte puţini tineri au fost învăţaţi cum să coreleze credinţa cu educaţia, cu profesia şi cu alegerile pe care le fac zi de zi.

4. Generaţia actuală este analfabetă din punct de vedere biblic. De fapt, tinerii de azi consideră că este foarte important să împărtăşească aceeaşi cultură şi aceleaşi convingeri ca semenii lor necreştini, pentru ca apoi să le poată face cunoscută credinţa lor.

5. Tinerii plecaţi din Biserică se vor reîntoarce. În general, liderii Bisericii consideră că tinerii vor reveni în Biserică pe măsură ce vor avea copii sau vor îmbătrâni. Potrivit studiului însă, este foarte probabil ca viaţa trăită departe de adevărul Scripturii să nu genereze un astfel de comportament.

(Foto: Dreamstime) Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/5-mituri-despre-exodul-tinerilor-din-biserici-4624.html

Cuvântul sculptează!

5 Februarie – Mai întâi tată şi apoi rege

Se povesteşte că o dată, ambasadorul Spaniei în Franţa a fost să-l viziteze pe regele Henric al IV-lea în palatul său de la Louvre. Printr-o eroare a aceluia care trebuia să-l ducă până la Monarh, ambasadorul a nimerit într-o încăpere unde regele se juca cu unul dintre fiii săi, făcând-o pe căluţul.

În faţa gestului de surprindere a ambasadorului, regele, fără a-şi părăsi postura şi fără a-l da jos pe călăreţ, îl întrebă:

-Aveţi copii, domnule ambasador?

La gestul afirmativ al spaniolului, adăugă:

-Atunci pot să termin tura pe care o am de dat.

Şi continuă să o facă pe căluţul pentru fiul său, până ce se încheie jocul.

Un tată poate fi rege sau ce-o mai fi. Însă înainte de toate este tată. Ca tată face lucruri care pot părea absurde pentru cine nu cunoaşte sentimentele unui tată.

Paternitatea umană nu este altceva decât o reflexie a paternităţii divine. Dacă un tată, de aici de pe pământ, face nebunii pentru fiii săi, ce nu va face oare Dumnezeu? Euharistia este o dovadă: se lasă chiar să fie mâncat.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro