miercuri, 29 februarie 2012

CONCURS!!!


Dragă cititorule/cititoare…

Deoarece încă nu am o recenzie pentru cartea de poezii: Iubind... respiri viața!, îți propun, dacă dorești, să o ceri și o vei primi gratuit pentru lectură și recenzare.

Deoarece îmi pare că o astfel de muncă merită să fie și răsplătită, cea mai bună recenzie, va primi drept premiu, în luna august (când acest concurs va lua sfârșit), proxima carte publicată de mine!

Deci, ce spui, citești?!?…

Comandă la adresa de e-mail: cipriandeblaj@yahoo.com

Speranța menține mereu un vis, un proiect, o dorință... în viață! Chiar dacă uneori pare că nu se vede… ca această zi.

Cuvântul sculptează!

29 Februarie – Modestie aparte

Într-un sondaj realizat pentru un jurnal, ziaristul l-a întrebat pe Oscar Wilde:

-Care sunt, după părerea dumneavoastră, primele zece cărţi de literatură din lume?

Şi răspunse foarte mirat:

-Primele zece cărţi cele mai bune? Păi, nu sunt atâtea. Până acum nu am scris decât patru.

Fără îndoială că Oscar Wilde a scris multe lucruri bune, ba chiar foarte bune. Însă de aici până la a crede că ceea ce este al lui este singurul lucru bun, este o distanţă foarte mare.

Este foarte frecvent faptul de a crede că ceea ce ai făcut tu este cel mai bun lucru şi cum ai făcut tu cea mai bună modalitate de a o face. Unii cred că binele, dacă nu este făcut de către ei, deja nu mai este bine.

Compararea cu ceilalţi, rareori este corectă şi obiectivă. Pe lângă aceasta este şi paralizantă întrucât cel care procedează astfel se declară satisfăcut, „încântat de fi făcut cunoştinţă cu sine însuşi”, şi nu mai simte nevoia urgentă de a progresa.

Compararea folositoare este următoarea: a pune ceea ce facem faţă în faţă cu ceea ce putem să facem. Acest lucru, într-adevăr, stimulează.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro