miercuri, 7 martie 2012

Cuvântul sculptează

7 Martie – Randament

Un măgăruş, încărcat cu doi saci de făină, se întorcea acasă. Dintr-o dată vede înaintea sa o furnică purtând în spate un bob de grâu. Între ambii se stabileşte un dialog interesant:
-Prietenă furnică – spune măgăruşul – cu cât mai mult mă uit la tine, cu atât mai mult te admir. Porţi pe umerii tăi o povară care te apasă şi este mult mai mare decât tine. Cu toate acestea, îţi urmezi drumul senină, bucuroasă şi cu toate forţele iar eu, care port doi saci mici de făină protestez mă supăr şi deseori mă opresc.
-Ei bine – spune furnicuţa – eu cred că motivul este simplu şi limpede. Cu siguranţă se datorează faptului că tu lucrezi pentru alţii.

A ne simţi beneficiarii propriei munci ne stimulează iar acest sentiment este foarte uman.
Atunci când se lucrează conştienţi de prezenţa lui Dumnezeu, cu dorinţa de a face ceea ce-i este lui pe plac, întotdeauna suntem primii beneficiari ai lucrului pe care îl facem, întrucât ceea ce vrea Dumnezeu, înainte de toate, este binele nostru.
Dacă doreşti să ai o motivaţie care să te stimuleze cu adevărat în munca ta, atunci fă această muncă pentru un motiv supranatural.
Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Sesiunea de comunicari științifice - Oradea 2012

Dragi cititori,

cu voia lui Dumnezeu, aceste zile mă aflu în Oradea pentru un program deosebit:

ASCTO vă invită să participaţi la Sesiunea de comunicări ştiinţifice a studenţilor desfăşurată în perioada 8-10 martie 2012, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea.

Tema sesiunii de comunicări ştiinţifice este:

„A fi creştin şi a trăi evanghelia azi”

În curând vă promit să dați lectură și materialului ce va fi susținut de mine!
Rămâneți aproape de Dumnezeu!