vineri, 23 martie 2012

Cuvântul sculptează

23 Martie – Eşec

Atunci când Napoleon planifica să invadeze Anglia (noiembrie 1803), unul dintre consilierii lui încerca să-l facă să se răzgândească în faţa dificultăţii operaţiunii. Unul dintre marele obstacole pe care le vedea consilierul era trecerea canalului Mânecii. Împăratul îi răspunse:
-Este o groapă peste care se trece, dacă există curaj pentru aceasta. Niciodată nu am face nimic dacă vrem să asigurăm dinainte reuşita acţiunii noastre.

Teama de eşec este foarte umană. În schimb, această teamă, ca de altfel toate temerile, este paralizantă. Cel mai rău eşec este acela de a nu face ceea ce trebuie să facem de teamă faţă de eşec.
Ne revine să punem din partea noastră toate mijloacele, umane şi supranaturale, pe care le putem pune. Rezultatul este un eşec? Dacă am făcut ceea ce puteam face, nu suntem responsabili de eşec nici în faţa lui Dumnezeu nici în faţa propriei noastre conştiinţe. Suntem responsabili de punerea mijloacelor, nu de rezultat.
Este bine să avem prezent acest adevăr la momentul acceptării unui angajament, la momentul încercării de a-i ajuta pe ceilalţi, la momentul când facem ceea ce trebuie să facem. Să nu eşuăm din teama de a eşua.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro