vineri, 4 mai 2012

Dragi cititori, daca doriti sa vedeti o emisiune culturala despre Blaj, acum este momentul. Apar si eu in cateva cadre. Pax.
Mai jos programul:

Draga Ciprian,
Am bucuria sa te anunt ca:

Emisiunea Aventura urbana la Blaj are premiera pe TVR 2 - sîmbătă, 5 mai 2012, ora 11.00

Reluare: luni, 7 mai, ora 13.00

TVR HD - HD

Difuzare: sîmbătă, 5 mai, ora 16,25

Reluare: duminica, 6 mai, ora 17,25

TVR Info

Difuzare: duminica, 6 mai, ora 9.10

TVR international

Difuzare: joi, 10 mai, ora 22.00

Reluare: vineri, 11 mai, ora 12.30

AVENTURA URBANĂ

Blaj

Invitat : Horea Cucerzan, pictor

Hyperlitaeratura.ro – un loc de întâlnire între scriitori și cititori

Scris de Andreea Chebac

Hyperliteratura.ro este o comunitate online pentru pasionații de cărți, scris și literatură în general, îmbinând atelierul de creație și revista de știri, recenzii şi articole proaspete din domeniu, cu o platformă prietenoasă ce aduce avantajele unei adevărate rețele de socializare.

Site-ul este structurat în trei părți: Magazin (conține articole, ştiri, interviuri, editoriale), Comunitate (unde cititorii pot posta orice doresc și pot pune întrebări legate de scris, literatură și alte subiecte conexe) și Atelier (aici cititorii își pot posta creațiile și tot aici au loc concursuri de debut).

Hyperliteratura.ro a fost deschis pe 18 iulie 2011, la început doar Comunitatea şi Atelierul, partea de Magazin fiind deschisă în februarie 2012.

„Cred că misiunea Hyperliteraturii este să apropie publicul de scriitori şi de cărţi, dar într-un fel nou, în care să se simtă ca făcând parte din acest „mecanism” al literaturii, pentru că doar aşa publicul se poate reapropia de titluri şi în special de cele autohtone.”, a declarat Andrei Ruse, fondator Hyperliteratura.ro

Sursa: http://www.bookblog.ro/stire/hyperlitaeratura-ro-%E2%80%93-un-loc-de-intalnire-intre-scriitori-si-cititori/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro

Cuvântul sculptează!

4 MAI

Poporul se risipea şi o strângea, mana, o măcina la râşniţă, sau o pisa într-o piuă; o fierbea în oală, şi făcea turte din ea, şi gustul ei era ca al unei turte cu untdelemn.

Numeri 11.8

Zi de zi, în afară de sabat, israeliţii culegeau mana. Ei nu duceau lipsă de nimic. Aproape doi ani Dumnezeu i-a ocrotit şi le-a dat tot ce le trebuia, dar totuşi ei plângeau şi pofteau din nou după carne. „Nu mai este nimic" au spus ei, „ochii noştri nu văd decât mana aceasta” (vers. 6). Mana cu însuşirile şi gustul ei nu le mai satisfăcea dorinţele. De aceea s-au apucat s-o transforme. Această transformare care se făcea prin măcinare, pisare, fierbere sau prin prăjire, se făcea pentru a da hranei alt gust. Când şi-a pierdut gustul ei de turtă cu miere cum a dat-o Dumnezeu, mana prelucrată a primit gust de turtă cu untdelemn, dar totodată prin încălzire a pierdut vitaminele pe care le conţinea ceea ce deschidea drum anumitor boli deoarece alimentul nu mai avea valoarea nutritivă dinainte.

Nu se întâmplă la fel şi în zilele noastre în ce priveşte Cuvântul lui Dumnezeu? Câte gânduri şi idei omeneşti se abat azi de la calea cea dreaptă şi sigură a Cuvântului Sfânt! Chiar şi scindările (grupările) cele multe care se găsesc între copiii lui Dumnezeu nu sunt oare o mărturie în plus pentru acest lucru? Oare aceste „avitaminoze" prin care multe adevăruri nu se cunosc sau nu se aplică în practică nu sunt la fel ca şi cele din poporul Israel?

Dumnezeu să ne ajute să păstrăm Sfântul Cuvânt aşa cum ni l-a dat El! Să veghem şi să nu ne facem răspunzători de călcarea Cuvântului lui Dumnezeu aşa cum au făcut israeliţii. Dumnezeu se poartă cu noi ca şi cu nişte fii „căci Dumnezeu educă (pedepseşte) pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte. Suferiţi educarea (sau creşterea): Dumnezeu se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci, care este fiul pe care nu-l educă tatăl?" (Evr. 12.6-7).


Sursa AICI