luni, 17 decembrie 2012

SFârșitul lumii - 4z


   Văd că unii nici nu au în gând SFârșitul, ba mai mult, prin orașe apar afișe mari luminoase cu „La mulți ani 2013”. Au prevăzut totul. Îmi și imaginez o lume post apocaliptică în care nu găsești numai ghirlande, brazi împodobiți și saluturi călduroase de Crăciun.
   După cum spuneam, astăzi începem parcursul serios!
   Ca să îmi intru în mână, am început curățenia ca pregătire, pentru orice ar fi la capăt! Curățenia te invită imediat și la o aranjare, la o ordine în suflet. Dar pentru a o realiza așa cum se cuvine, avem nevoie de un prim pas pe care eu îl numesc Umilință.
   Umilința, chiar dacă pentru unii pare josnică, o stare lașă, ea nu este așa. Ba mai mult, este un sentiment care te înalță, te ajută să vezi cea ce alții nici nu au îndrăznit să viseze. Umilința îți arată ceea ce ești cu adevărat și nu pentru a te zdrobi ci pentru a te ajuta ca recunoscând să devii superior omului de astăzi.
   Dacă reușești să te cunoști, atunci știi unde greșești, știi unde mai trebuie să lucrezi. Dacă recunoști că ești greșelnic, umilința te ajută să vezi peste aceste păcatele, să vezi mila și iubirea lui Dumnezeu, să vezi salvarea.
   Așadar, dacă avem tăria să recunoaștem păcatele noastre, este un pas imens, acesta poate duce la Mărturisire, la Spovada care șterge fărădelegile noastre prin intermediul preotului.
   Nu voi intra adânc în temă, dar totuși vreau să îți reamintesc cei cinci pași pentru o spovadă bună: 1. Cere Domnului luminarea pentru a vedea păcatele personale (folosește-te de o carte sau gândește-te la porunci!) 2. Să faci părere sinceră de rău pentru ele fiindcă datorită lor ai jignit iubirea lui Dumnezeu răspunzându-I cu neatenție. 3. Promite-ți că vei ocoli orice ocazie care te-ar putea duce iar la făptuirea acelorași păcate. 4. Mergi la un preot și mărturisește cu sinceritate păcatele tale ca și cum te-ai afla la picioarele tronului ceresc. 5. Mergi în pace și împlinește canonul.
   Iată că astfel am făcut curățenie și în suflet. Dacă este curățenie, pacea vine și se instalează iar noi vom fii fericiți!
   Mult noroc cu SFârșitul lumii tuturor!

   P.S. Tu ce îți propui?

Încă un… pamflet