joi, 28 noiembrie 2013

Autopublicarea – tot mai apreciată de scriitori


Studiul comandat de platforma BoD (Books on Demand), prezentată ca lider al autopublicării în Europa, a fost realizat în luna august, în Franţa, Germania, Finlanda, Suedia, Austria, Elveţia şi Danemarca, pe un eşantion de 1.748 de scriitori, cu vârste cuprinse între 12 şi 88 ani, iar concluziile acestuia au fost că „Implantarea şi profesionalizarea autopublicării nu încetează să se dezvolte în Europa".
BoD numără în prezent 25.000 de autori în Europa şi 45.000 de lucrări publicate, în condițiile în care în anul 2003 BoD avea doar 3.000 de autori şi 6.600 de romane publicate. Potrivit acestui studiu, 12,5% dintre autorii chestionaţi consideră scrisul şi publicarea cărţilor pe platforma BoD drept o sursă de venituri.
De ce este privilegiată autopublicarea? - 68,2% dintre autori invocă „deplinul control asupra conţinutului", 64,8% invocă „simplitatea" şi 51,6% invocă posibilitatea „de conservare a deplinului control asupra drepturilor". 48,1% dintre ei recunosc că nu aveau altă posibilitate de a-şi publica romanele.
Autopublicarea se distinge de „publicarea pe cheltuiala autorului", care îl obligă pe scriitor să plătească - uneori foarte scump - o editură pentru a-şi publica lucrarea. Aceasta din urmă asigură partea tehnică, însă toate costurile revin autorului, fără obligaţia unui rezultat. În sistemul autopublicării, autorul se ocupă el însuşi de toate etapele publicării operei sale.
În pofida unor decepţii inevitabile - chiar Stephen King a suferit un eşec răsunător cu romanul său autopublicat „The Plant" -, câteva poveşti frumoase s-au născut din autopublicare: E.L. James, desigur, cu succesul planetar al trilogiei „Fifty Shades", dar şi „Crossfire", de Sylvia Day, şi „Silo", de Hugh Howey.
Genurile cele mai apreciate de autorii autopublicaţi europeni sunt ghidurile practice (32%), literatura (30,8%) şi lucrările specializate (27,3%).
Sursa

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. hary spune:

    editura datagroup, ofera o forma si mai avantajoasa de publicare autorilor necunoscuti (tineri pana-n varsta de 90 de ani, debuntanti, fara posibilitati financiare) din Romania:
    editura preia toate costurile de publicare (print si epub) si ofera suplimentar un onorariu de autor in cuantum de 10%, platibil in avans (nerambursabil) pentru un tiraj de 1000 exemplare.
    singura conditie: manuscrisul trebuie sa aibe putere de convingere…
    detalii aici: http://www.edituradatagroup.ro/?page_id=68

Concurs: Pachet „Dr. Menci”


Librarie.net vă oferă un pachet Dr. Menci care include cărțile Noua ordine alimentară - Și noi ce mai mâncăm? și Și noi ce mai mâncăm... ca să slăbim? de prof. Gheorghe Mencinicopschi. Pentru a le câștiga, răspunde corect în comentarii la întrebarea de mai jos.
„Noua ordine alimentară” este o carte revoluționară despre alimente și industria alimentară, dar și o carte educativă despre cum să mâncăm și să gătim sănătos. „Și noi ce mai mâncăm... ca să slăbim?”, are ca temă principală slăbitul, respectiv ce și cum trebuie să mâncăm pentru a ne menține greutatea, dar și alte subiecte importante create pentru a ne îndruma către un stil de viață sănătos.
Câte volume cuprinde colecția „Și noi ce mai mâncăm?” de prof. Gheorghe Mencinicopschi?
Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Concursul va dura o săptămână. Mult succes !

Noi frecvenţe pentru Radio Maria

În curând Radio Maria va putea fi ascultat şi în Moldova pe AM 1.602 MHz. Frecvenţa a fost obţinută în urma concursului organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) joi, 21 noiembrie 2013. La acelaşi concurs Radio Maria a mai primit frecvenţe la Târnăveni (87,7 MHz) şi Vişeu de Sus (1.485 MHz).

Frecvenţa pentru Iaşi vine în urma rugăciunilor, a multor cereri făcute, împreună cu zecile de mii de semnături date de credincioşii catolici din Moldova. Pr. Doru Popovici, directorul Radio Maria România, a participat şi a susţinut cauza Radio Maria, în ziua de 20 noiembrie.

În urma concursului organizat de CNA, în perioada 18-21 noiembrie, pentru atribuirea unor frecvenţe radio au fost acordate 19 frecvenţe, dintre care zece au fost atribuite unor posturi de radio cu profil religios, dedicate la confesiuni diferite, informează Mediafax.

Radio Maria poate fi ascultat prin internet accesând adresa:
http://www.radiomaria.ro/news_92_ro.php

Postul poate fi receptat cu aparatele de radio în oraşele Oradea (102,2 MHz), Zalău (92,5 MHz), Blaj (94,4 MHz) şi Baia Mare (95,4 MHz), iar prin DIGI pe frecvenţa 12.687 MHz.

Începând cu 8 decembrie 2011, Radio Maria se transmite şi prin cablu tv din reţeaua RCS&RDS, putând fi recepţionat de către abonaţii care au receptor digi.  Mai multe detalii se găsesc pe pagina www.radiomaria.ro

Radio Maria are sediul în str. Spartacus, 33, 410466-Oradea, tel. 0359/191291, fax 0259/251291, email: contact@radiomaria.ro. Programul detaliat al emisiunilor din România ale acestui post de radio poate fi consultat pe internet la adresa www.radiomaria.ro. La nivel mondial (www.radiomaria.org), Radio Maria emite în 60 de ţări pe toate continentele.

Sursa:ercis.ro
si aici 



CE-I VIATA MEA

Top vânzări la Gaudeamus 2013

Vreți să știți ce cărți au cumpărat puhoaiele de oameni care s-au înghesuit la Romexpo în cele cinci zile de târg? Mai jos aveți cele mai vândute titluri ale principalelor edituri.
Eu am descoperit că mi-am adus contribuția la acest top și am cumpărat două dintre ele. Voi?
Editura Trei - Chemarea cucului de Robert Galbraith (pseudonimul lui J. K. Rowling)
Editura Polirom - O femeie iubita de Andrei Makine
Editura Cartea Românească - Negustorul de începuturi de roman de Matei Visniec
Editura Nemira - Trilogia Jocurile Foamei de Suzanne Collins (cu un număr de 1089 de exemplare)
Editura Humanitas - Din vorbă-n vorbă. 23 de ani de întrebări şi răspunsuri de Andrei Pleşu
Editura Humanitas Fiction - Visătoarea din Ostende de Eric-Emmanuel Schmitt
Curtea Veche Publishing - Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor de Adrian Cioroianu
Editura All – Cartea autobiografică a maestrului Marin Moraru, Suntem ce sunt amintirile noastre