vineri, 24 ianuarie 2014

Concurs: „De la Waters la Similea”


Editura Humanitas vă oferă trei exemplare din cel mai recent volum coordonat de Radu Paraschivescu, De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor. Pentru a te număra printre câștigători, răspunde corect în comentarii la întrebarea de mai jos.
E greu să găseşti cântecul la care ţii cel mai mult – unul dintr-o sută. Făcând o alegere, comiţi nouăzeci şi nouă de nedreptăţi. Tocmai de aceea celor paisprezece semnatari ai acestui volum nu li s-a cerut să aleagă un cântec preferat, ci o bucată muzicală care a produs ceva în vieţile lor: o bucurie, o revoltă, o dezamăgire etc. Rezultatul e un cocktail confesiv care pleacă din balet şi rock, baladă şi muzică progresivă, jazz şi şlagăr şaptezecist românesc. Printre declanşatorii amintirilor se numără Leonard Cohen şi Angela Similea, Roger Waters şi Maria Răducanu, Brian May şi Ceaikovski, Paul Mc Cartney şi Sfinx, Bijelo Dugme şi Jens Lekman.
Răspundeți și voi provocării din această carte: care este bucata muzicală care a determinat o schimbare în viața voastră?
Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți. Concursul va dura o săptămână. Mult succes !

Pentru concurs, apasa AICI!