joi, 30 ianuarie 2014

Ajutor RoboCop

Sunt înconjurat de neliniște, am ajuns în ungherul acesta întunecos și ei nu sunt departe, degeaba am fugit, aici s-a sfârșit cu mine, viitorul meu se oprește aici...
Dar nu, știu, mai am timp pentru un singur apel...
Sună...
„Alo, RoboCop? Sunt urmărit de câțiva oameni ce m-au văzut la bancomat și acum cred că vor să mă jefuiască. Ajutor RoboCop!”
„Stai liniștit acolo unde ești, ți-am reperat mobilul prin GPS și voi ajunge acolo curând. Repet: Nu fă nici o mișcare!”
Întunericul mă apasă ca o plapumă de metal și simt cum frigul se oțelește devenind din ce în ce mai ascuțit înjunghind astfel, fără milă, liniștea mea. Dar cu toate acestea, noaptea din fața mea mă protejează, este ultimul eșafod de apărare împotriva criminalității.
Taci... cred că am auzit ceva. Acum nici gândul nu trebuie să se mai audă. Și gândul poate să mă dea de gol. Îmi este teamă pentru mine și... mă gândesc la ea. Ea este singura ce îmi vrea binele cu adevărat, mi-a spus asta de mii de ori și mai ales, mi-a spus acele cuvinte ce fac ca lumea aceasta de la începuturi să se miște: „Te iubesc!” Mă bucur că nu este aici cu mine, să fie în pericol, să tremure de frică și de frig...
Uite cum le strălucesc cuțitele în lumina palidă a Lunii și cum caută cu dorință diavolească sângele. Sunt flămânde de nedreptate, vor să ia ceea ce li se cuvine, au fost sălbăticite și din cuțite domestice de bucătărie, care să taie pâinea, să întindă marmelada pe ea și să bucure apoi papilele gustative au devenit animalice. Dar poate nu este vina lor, și sigur nu este, ele fac doar ceea ce li se comandă.
Ce am lovit?!?... o sticlă. Uite cum cade, se împrăștie și țipă îngrozitor arătând cu ură spre făptașul uciderii ei... m-au descoperit...
Acum mă înconjoară un întueric sumpru și patru matahale de oameni care îmi vor banii, viața... tot.
Sunt pierdut. O mână, precum un fulger se năpustește asupra mea și mă încătușează...
La doar o sută de metri de noi răsare un Soare... un far imens... lumina justiției... ROBOCOP.
Criminalii se despart, pleacă în patru patru puncte cardinale dar nu apucă să se miște prea departe fiindcă toți cad ca secerați de niște gloanțe ce îi adorm instantaneu.
O mână întinsă îmi redă șansa să stau în picioare, la capătul ei este un întreg mecanism, metalic și sticlos dar în spatele căruia bate o inimă de om. Categoric este o inimă de om!
Mulțumesc RoboCop.

Cam așa mi-aș imagina salvarea mea dintr-o situație periculoasă prin anul 2028.
În curând, va rula și în România filmul Robocop și este adus de cei de la CineForum, şi poate fi urmărit în cinematografe începând cu 7 februarie. În regia lui José Padilha, filmul îi are în distribuţie pe Joel Kinnaman, Gary Oldman şi Samuel L. Jackson. Trailerul filmului, în format HD şi subtitrat în limba română, îl puteţi găsi aici, iar site-ul oficial al lui RoboCop este chiar aici! Cf.  Malaezu.ro.


Secretarul Papei Ioan Paul al II-lea îi publică jurnalul pe care trebuia să îl ardă

Papa Ioan Paul al II-lea l-a împuternicit prin testament pe secretarul lui, cardinalul Stanislaw Dziwisz, să ardă toate scrisorile și notițele adunate de-a lungul vieții. Dziwisz a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu a avut curajul să ardă tot, după moartea papei (2005), și că urmează să publice o parte din notițele acestuia, informează Journal Gazette.

Foto: edmontonjournal.comÎn cadrul aceleiași conferințe, cardinalul a mărturisit că a fost motivat să ia această decizie din cauza disperării pe care au simțit-o istoricii când toate scrisorile Papei Pius al XII-lea au fost arse după moartea sa. Dziwisz și-a explicat acțiunile și prin valoarea conținutului acestor notițe.

Fostul secretar, actualmente arhiepiscop în Cracovia, a adăugat și că a ars scrisorile și notițele care trebuiau arse. În același timp, el este convins că ar fi fost o crimă să distrugă acele notițe care oferă o fereastră în sufletul fostului pontif. „Păstrându-le, îi respect testamentul", a declarat Dsiwisz.

Cele două caiete conțin meditațiile religioase ale lui Karol Wojtyla, primele inscripții datând din iulie 1962, când era încă episcop în Polonia. Notițele păstrate urmează să fie publicate sub forma unei cărți cu numele Sunt în mâinile lui Dumnezeu. Note personale 1962-2003 pe data de 5 februarie în Polonia.

Editorul cărții, Agnieska Rudziewicz, este de părere că notițele reprezintă calea impresionantă spirituală a fostului pontif spre sanctitate și că cititorii nu ar trebui să se aștepte la ceva senzațional.

Primele notițe sunt în poloneză, apoi sunt în italiană și latină cu adnotări pe greacă și spaniolă. Acestea au fost puse, înaintea publicării, la dispoziția Vaticanului în cadrul procesului de beatificare și canonizare a fostului papă - acesta urmând să fie declarat sfânt pe data de 27 aprilie, în aceeași zi cu Papa Ioan al XXIII-lea, care a murit în anul 1963.

Într-o situație asemănătoare s-a aflat și Max Brod, prietenul și biograful lui Franz Kafka. Înainte să moară, Kafka i-a cerut acestuia să ardă toate lucrările sale. Brod a refuzat să facă acest lucru și, în schimb, le-a oferit publicului larg. Astfel, lumea a putut să cunoscă unul dintre cei mai buni autori ai secolului al XX-lea, care a influențat puternic curentul existențialismului.

Motivat de un impuls similar, cardinalul Dsiwisz, secretarul fostului papă vreme de 40 de ani, a decis că lumea trebuie să aibă acces la aceste notițe „care descoperă o parte din sufletul papei și din întâlnirea sa cu Dumnezeu".

Radio Blaj, inaugurarea noului sediu



Un eveniment important pentru Radio Blaj a avut loc duminică, 26 ianuarie 2014, când  noul sediu al radioului a fost inaugurat oficial. Preasfinţia Sa Claudiu, Episcopul Curiei,  a oficiat slujba de sfinţire, alături de pr. prot. Ioan Fărcaş, pr. Nicolae Anuşcă, Pr. Anton Rus, pr. William Bleiziffer, pr. Daniel Câmpean.

De asemenea au fost prezenţi colaboratorii care de-a lungul timpului s-au aflat la microfonul radiolui.

Prin intermediul undelor radio Cuvântul Domnului pătrunde în case aducând speranţă şi bucurie tuturor ascultătorilor, în particular celor pe care neputințele sau vîrsta îi impiedică să ajungă fizic în Biserici. După cum spunea Sfântul Părinte Papa Francisc în Mesajul pentru cea de-a 48-a „Zi mondială a Comunicațiilor Sociale” mijloacele moderne de comunicare devin o manieră de a ne apropia de semenii noștri, asemenea Samarineanului Milostiv.

Îndurarea Domnului și ocrotirea Maicii Sfinte să facă din Radio Blaj un adevărat sicomor prin intermediul căruia asemenea lui Zaheu și noi, oamenii de astăzi, să putem întrezări minunatul chip al lui Isus!

AMR



Sursa foto: Claudiu Nicușan