marți, 11 februarie 2014

Caută și vei găsi!

Uneori devine o aventură interesantă căutarea unui obiect dorit. Lucrurile s-au simplificat într-un anumit fel astăzi, dar tot rămân spații goale. Dar pentru ca așteptarea să aibă un timp definit și mai ales să nu fie în van, în vasta lume digitală a apărut Mr. Mart, care devine un ajutor de nădejde în realizarea viselor noastre.
Nu crezi? Ia citește!


Ce este cu Mr. Mart?
Dacă până acum achiziționarea unui produs însemna căutarea pe mai multe site-uri, platforma celor de la Mr. Mart le permite cumpărătorilor să descrie în detaliu produsul sau serviciul pe care îl doresc, oferind în același timp comercianților posibilitatea de a face oferte relevante pentru aceste cereri.
Așa că după ce ai postat anunțul, aștepți!
Iar pentru cei mai dornici de a face profit din asta, platforma pune la dispoziția vânzătorilor un sistem avansat de filtre care să îi alerteze în momentul în care există cerere pentru oferta lor. Serviciile oferite sunt gratuite atât pentru cumpărători cât și pentru vânzători, aceștia din urmă având avantajul de a-și promova oferta fără costuri suplimentare.
Pentru a putea accesa platforma, cumpărătorii și/sau vânzătorii își vor crea un cont cu ajutorul căruia cumpărătorii își pot descrie solicitările completând o serie de câmpuri precum preț, descriere produs, localizare, perioada de valabilitate a cererii și chiar și o referință foto a produsului dorit.
Cumpărătorii vor primi astfel oferte de la mai mulți vânzători, având posibilitatea să aleagă acea ofertă care le îndeplinește pe deplin așteptările.
Mr. Mart le permite utilizatorilor (fie ei cumpăratori sau vânzători) să își promoveze produsele sau serviciile prin intermediul celor 5 rețele sociale (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest și StumbleUpon) pentru a primi puncte sociale în contul de user. Cu ajutorul punctelor sociale, utilizatorul își poate promova anunturile pe website sau poate cumpara produse din Magazinul cu Puncte Sociale. De fiecare data când utilizarorul alege să-și share-uiască cererea sau oferta prin intermediul celor 5 rețele sociale, în contul user-ului sunt adăugate puncte sociale. Mr. Mart se conectează la API-ul celor 5 rețele sociale și deține un sistem cu ajutorul căruia poate fi monitorizată activitatea fiecarui utilizator pe oricare rețea de socializare.


:)

:)

Interviu cu pr. F. Lombardi la un an de la retragerea Papei Benedict al XVI-lea



Pe 11 februarie 2014 se împlineşte un an de la renunţarea Papei Benedict al XVI-lea la conducerea Bisericii Catolice. Gestul epocal care a scris istorie a trezit uimirea lumii întregi şi nu doar a Bisericii. Mulţi observatori au admis că nu erau pregătiţi să comenteze o decizie atât de importantă. 

Un an mai târziu, Radio Vatican a cerut o reflecţie părintelui Federico Lombardi, directorul Sălii de Presă a Sf. Scaun: 

Pr. Lombardi: „Erau secole de când nu se mai întâmpla ca un Pontif să renunţe, de aceea gestul Papei Benedict a fost pentru mulţi neobişnuit şi surprinzător. În realitate, cei care-l însoţeau îndeaproape au înţeles că Papa reflecta asupra acestei teme, lucru pe care l-a spus de altfel în mod explicit în conversaţiile cu Peter Seewald, cu destul timp înainte. 
Retragerea reprezenta aşadar un subiect asupra căruia Benedict al XVI-lea stăruia în rugăciune, în reflecţie, pe care-l evalua, asupra căruia făcea un discernământ spiritual, după cum ne-a spus chiar el într-un raport sintetic făcut în ziua în care şi-a anunţat retragerea. Ceea ce am spus şi continui să spun este că decizia sa a reprezentat un important gest de slujire, o decizie luată în mod liber şi cu efecte asupra situaţiei şi istoriei Bisericii; un gest de slujire făcut cu mare profunditate spirituală dar şi de mare curaj dacă ne gândim la toate problemele care s-ar fi putut ivi, dat fiind că era o hotărâre neobişnuită, expusă îndoielilor şi preocupărilor legate de viitor, de modul în care ar fi fost primit de către lume.
Claritatea şi credinţa cu care Benedict al XVI-lea şi-a pregătit gestul i-au dat seninătatea şi forţa necesare pentru a pune în practică decizia şi au revelat o viziune de autentică şi totală încredere că Domnul însoţeşte continuu Biserica sa. De altfel, în evenimentele care au urmat s-a adeverit din plin acest înţeles de însoţire a Bisericii, în parcursul său, de către Duhul Sfânt”.

În ultimul an mulţi s-au întrebat cum va fi inedita coabitare a doi papi la Vatican. Astăzi se vede că numeroasele temeri – mai degrabă ale „experţilor” decât ale poporului lui Dumnezeu – erau exagerate…
Pr. Lombardi: „E adevărat, din acest punct de vedere, mi se părea absolut clar că nu trebuia să avem nici un fel de teamă. De ce? Pentru că chestiunea era faptul că papalitatea este o slujire şi nu o putere. Dacă se abordează problemele din prisma puterii, e clar că două persoane pot avea dificultăţi în a trăi una lângă cealaltă, din moment ce poate fi greu faptul de a renunţa la o putere şi de a coabita cu succesorul. Dar dacă se trăieşte în termeni exclusivi de slujire, atunci unul care şi-a făcut datoria înaintea lui Dumnezeu şi, pe deplin conştient, cedează ştafeta acestei slujiri unei alte persoane, care la rândul ei şi-a asumat această îndatorire în spirit de slujire şi în deplină libertate de conştiinţă, atunci problema nici nu se pune! Există o solidaritate spirituală profundă între Slujitorii lui Dumnezeu care caută binele poporului lui Dumnezeu în slujirea Domnului”.

Papa Benedict a spus că slujeşte în continuare Biserica prin rugăciune: aceasta este o contribuţie cu adevărat extraordinară...
Pr. Lombardi: Da, am o mică amintire personală: mai ales în prima perioadă de pontificat, ori de câte ori participam la câte o audienţă şi mă număram printre cei care-l salutau pe Papa, cum este obiceiul primeam câte un Rozariu. După cum ştiţi, există tradiţia de a le oferi celor care-l salută pe Papa fie o imagine religioasă, fie un Rozariu sau o medalie… Şi, ori de câte ori îmi dădea un Rozariu, Benedict al XVI-lea îmi spunea: „Şi preoţii trebuie să-şi amintească să se roage”. Benedict al XVI-lea a fost toată viaţa un om al rugăciunii şi dorea să aibă un timp în care să trăiască această dimensiune, acordându-i mai mult spaţiu, totalitate şi profunzime”. 

Viaţa de rugăciune a Papei Benedict nu este lipsită de momente de întâlnire, chiar şi cu Papa Francisc, după cum ştim. Ce ne puteţi spune despre această dimensiune a vieţii ascunse, dar nu izolate a lui Joseph Ratzinger?
Pr. Lombardi: „Cred că e just să luăm act că trăieşte într-o formă discretă, fără o dimensiune publică. Dar acest lucru nu înseamnă că trăieşte în izolare, închis ca într-o viaţă claustrală în sensul strict al cuvântului. Îşi desfăşoară o activitatea normală pentru o persoană în vârstă, o persoană religioasă în etate. Aşadar, o viaţă de rugăciune, de reflecţie, de lectură, de scris - în sensul că răspunde la corespondenţa primită - de colocvii, întâlniri cu persoanele care-i sunt aproape, pe care le întâlneşte cu drag, cu care consideră folositor să aibă un dialog, care îi cer un sfat sau apropierea spirituală. Iată, deci, e viaţa unei persoane cu o mare bogăţie spirituală, de mare experienţă, într-un raport de discreţie faţă de ceilalţi. Nu există o latură publică la care eram obişnuiţi atunci când este vorba de Papa, când era văzut mereu pe micul ecran, în atenţia lumii întregi. Doar atât, în rest, e o viaţă normală de relaţie între persoane. Printre aceste raporturi se află şi legătura cu succesorul său, Papa Francisc, care după cum ştim are momente şi de întâlnire personală, de dialog. Unul a mers în vizită la casa celuilalt şi invers. În plus, există şi alte forme de contact cu lumea, cum ar fi telefonul sau mesajele care-i sunt trimise. Aşadar, o situaţie de raporturi cu totul obişnuite, de solidaritate. Este foarte frumos pentru noi când vedem puţinele imagini cu cei doi Papi care stau împreună şi se roagă împreună: este un semn foarte frumos şi încurajator, care exprimă continuitatea ministerului petrin în slujirea Bisericii”. 

Părinte Lombardi, aţi fost alături de Benedict al XVI-lea pe durata întregului pontificat. Ce v-a oferit pe plan personal şi spiritual în urma renunţării sale de pe 11 februarie?
Pr. Lombardi: „Simt mult prezenţa Papei Benedict al XVI-lea, o simt ca pe o intensă prezenţă spirituală care ne însoţeşte şi ne înseninează…. Mă gândesc la marile figuri de înţelepţi din istoria Bisericii şi din Istoria Sacră; în special ne gândim cu toţii la bătrânul Simeon care-l întâmpină în templu pe Domnul şi care priveşte cu bucurie la destinul său etern dar şi la viitorul comunităţii care-şi continuă drumul pe acest pământ. Este de mare valoare prezenţa între noi a bătrânilor plini de înţelepciune, de credinţă, senini… sunt într-adevăr de mare ajutor tinerilor pentru a merge mai departe privind cu încredere şi speranţă la viitor”. 


Sursa:ro.radiovaticana.va

Concurs: Premii duble de Valentine’s day


Săptămâna aceasta o vom dedica inimioarelor și îndrăgostiților, de cărți... bineînțeles :). Vă pregătim surprize și articole speciale de azi până pe 14 februarie. Începem, cum altfel, printr-un concurs cu premii duble.
Un fericit câștigător se va bucura de un voucher pentru două persoane la prietenii noștri de la ceainăria La Un Ceai, invitație dublă la concertu Musica Viva: O călătorie prin lumea dansului popular european, oferită de Fundația Calea Victoriei și trei cărți potrivite momentului din partea nostră.
Pentru a intra în concurs, lasă-ne în comentarii citatul tău preferat despre dragoste.
Concursul se încheie pe 14 februarie la ora 18:00. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Mult succes! 

Pentru concurs, apasă AICI!

Gimme Shelter: frumusețea curajului


Iubirea eroică pentru un fiu încă nenăscut: „Gimme Shelter”, un film pentru viaţă

de Andrea Galli

„Ultima dată când i-am cerut ajutorul,  Dumnezeu m-a adus aici”, îi spune o fată rănită preotului care o vizitează la spital după ce a scăpat dintr-un teribil accident de maşină. Numele fetei este Apple (interpretată de Vanessa Hudgens, cunoscută pentru „High School Musical” 1 şi 2), protagonista filmului „Gimme Shelter”. Printre actori, îi amintim pe Bernard Fraser şi Rosario Dawson. Regizorul, Ronald Krauss, se află la primul lungmetraj după scurtmetrajele de succes „Amexica din 2010” (despre imigranţii mexicani din SUA) şi „Puppies for sale ”din 1998.

În centrul acţiunii se află Apple, ce trăieşte cu o mamă toxicodependentă (Rosario Dawson) şi violentă, după ce şi-a petrecut copilăria în diferite familii. Tânăra fuge dintr-o situaţie de degradare insuportabilă bătând la uşa unui tată (Brendan Fraser) pe care nu l-a văzut niciodată şi care a părăsit-o înainte ca ea să se nască. Acesta e acum un bogat agent la bursa de pe Wall Street, fiind căsătorit şi având copii.  

Apple descoperă că este însărcinată şi este sfătuită să avorteze. Ea nu este de acord şi fuge din nou, străbătând New York, cu metroul, fără o ţintă exactă. După accidentul de maşină, găseşte sprijin în capelanul spitalului în care este internată şi care o trimite la un centru care sprijină în principal fete tinere însărcinate abandonate atât de taţii biologici ai copiilor lor, cât şi de propriile familii.  

Filmul este inspirat din povestea adevărată a fondatoarei „Several Sources Shelters”, Kathy Di Fiore, care a înfiinţat casele familiale în SUA începând din 1981. Kathy s-a despărţit de soţul violent la sfârşitul anilor ’70, când a rămas pe drumuri. După ce s-a repus pe picioare, a dorit să dea un sens noii sale vieţi, începând să le ajute pe femeile care treceau prin ce a trecut şi ea, sprijinindu-le în special pe adolescentele tentate să avorteze. A dat un anunţ în ziar şi a găzduit o fată în casa ei din New Jersey. De-a lungul anilor, a ajutat mii de fete, întemeind mai mult de 500 de „Shelters” datorită numeroaselor donaţii ce au permis salvarea a mii de vieţi inocente.

Ronald Krauss a aflat întâmplător de „Shelters” în timpul unei vacanţe. Impresionat de atât de multe drame, a decis să fie voluntar acolo timp de un an. Ulterior a hotărât să ecranizeze lecţia de umanitate, însă nu printr-un documentar, ci printr-un film artistic care să intre în circuitul cinematografic, creând o operă pătrunzătoare şi bulversantă.

Traducere: Andrei Hrişman

Sursa

Evanghelia vieţii, bioetică şi societate



Crimele împotriva umanităţii comise de medicii nazişti

În timp ce antisemitismul şi negarea Holocaustului devin din ce în ce mai frecvente în Europa şi nu numai, cel mai mare genocid din istoria recentă a umanităţii, care a curmat visurile a milioane de inocenţi, rămâne o realitate crudă a unei pseudo-civilizaţii.

În 1998, la Sf. Liturghie de canonizare a Sfintei Edith Stein, cunoscută ca Sfânta Benedicta a Crucii, călugăriţă a Ordinului Carmelitan, omorâtă de nazişti în lagărul de concentrare de la Auschwitz alături de alte milioane de evrei şi prizonieri, Fericitul Ioan Paul al II-lea spunea: „Pentru iubirea de Dumnezeu şi a omului, strig încă o dată: niciodată să nu se mai repete o astfel de iniţiativă criminală împotriva nici unui grup etnic, popor, rasă, în nicio parte a lumii!”.

Papa Pius al XII-lea, în plin război mondial, în mesajul radiofonic cu ocazia Crăciunului din 1942, făcea un apel către toate naţiunile să înceteze focul şi uciderea a sute de mii de persoane inocente, sublinind că omenirea este datoare să pună armele jos şi pentru „sutele de mii de persoane care, fără să aibă nicio vină proprie, doar datorită etniei sau naţiei, sunt condamnate la moarte sau la o exterminare lentă”.

Papa Francisc i-a trimis anul acesta o scrisoare rabinului de Buenos Aires în care a spus că Holocaustul este o ruşine pentru întreaga umanitate. Am putea spune că este o ruşine pe care va trebui să o transmitem generaţiilor viitoare pentru ca niciodată să nu mai aibă loc o tragedie asemănătoare.

Dintre milioanele de persoane ucise în lagărele de concentrare naziste, mai multe mii de persoane au fost transformate de medicii nazişti în cobai pe care, nu de puţine ori, i-au torturat în numele unei pseudo-ştiinţe şi a unor pseudo-experimente aşa-zis medicale. Aceste experimente au avut loc între 1933 şi 1945, perioadă în care medicii nazişti au practicat şi politici eugenetice de exterminare sau sterilizare a tuturor persoanelor care erau considerate imperfecte de către regimul nazist. Astfel, sute de mii de tineri germani au fost sterilizaţi, şi alte sute de mii de cetăţeni germani cu boli mentale sau dizabilităţi fizice grave au fost eutanasiaţi, alături de milioanele de evrei torturaţi şi ucişi în cea de-a doua parte a dictaturii lui Hitler.

În cadrul pseudo-experimentelor au fost implicaţi aproximativ 200 de medici care făceau parte chiar şi din cadrul universităţilor germane şi austriece, toţi dornici să facă experimente altfel imposibil de efectuat, întrucât erau inumane şi, nu de puţine ori, conduceau sau presupuneau moartea prizonierilor.

Analizând tipologia de experimente naziste s-a constatat că ele doreau aflarea limitelor rezistenţei umane, găsirea unor tratamente sau testarea unor medicamente şi vaccinuri.

Niciunul dintre aşa-numitele proiecte de cercetare medicală aprobate de nazişti, şi care s-au desfăşurat în lagărele de concentrare, nu ţineau cont de vreun principiu etic sau bioetic. În lagărul de concentrare de la Dachau, în Germania, ofiţerii SS şi ofiţerii forţelor aeriene au condus experimente prin care încercau să afle care este limita până la care un soldat nazist ar putea supravieţui în condiţii extreme, de aceea numeroşi prizonieri au fost omorâţi fiind supuşi la presiuni atmosferice excesive, temperaturi scăzute, lipsiţi de hrană şi de apă. Altor prizonieri li se provocau răni asemănătoare celor de pe câmpul de luptă pentru ca medicii germani să găsească cea mai bună metodă de a trata astfel de răni. În lagărul de la Dachau şi-au pierdut viaţa şi prizonieri români. Alte experimente încercau să dovedească medical şi biologic superioritatea rasei ariene pentru a putea justifica genocidul pe care trupele naziste şi aliaţii lor îl comiteau împotriva umanităţii.

După terminarea războiului Tribunalul Militar Internaţional a condamnat atât crimele de război cât şi pe cele comise de medicii nazişti în cadrul Proceselor de la Nürnberg. Doar 16 de medici şi oficiali nazişti au fost condamnaţi pentru torturarea şi omorârea prizonierilor din lagărele de concentrare în urma experimentelor „pseudo-medicale”, mai mulţi oficiali nazişti neputând fi judecaţi deoarece erau morţi sau fugiseră din Europa.

Doi supraviețuitori ai lagărului de concentrare de la Auschwitz, care au fost închişi alături de Sfânta Benedicta a Crucii, au spus că aceasta a fost un stâlp de sprijin pentru cei închişi, iar la un moment dat ar fi spus: „Nu mi-aş fi putut imagina niciodată că oamenii ar putea să fie astfel… şi că surorile şi fraţii mei evrei vor trebui să sufere atât de mult… Acum, mă rog pentru ei. Va asculta Dumnezeu rugăciunea mea? Cu siguranţă va asculta strigătul meu”.


Sursa:ro.radiovaticana.va

Cine pe cine?

Faimoasa întrebare: „Cine a fost mai întâi, oul sau găina?”, se potrivește și la întrebarea: „Haina face pe om sau invers?” Fără doar și poate că omul croiește haina, dar apoi ea îl reprezintă. Această vorbă (Haina face pe om), spusă în trecut, arăta rangul, puterea și bogăția unei persoane, dar astăzi lucrurile s-au schimbat. Ba mai mult, omul contemporan parcă se întoarce la origini, renunțând la îmbrăcăminte. Asta îl face șic, mai ales dacă mai are și niște tatuaje...
Eu personal, nu am un stil al meu, poate că uneori mă orientez mai mult spre cel sport, dar asta doar că simt nevoia să evadez. Acum, să fiu sincer, nici nu prea am timp de cumpărături pentru a-mi îmbunătăți garderoba, dar în genere, cred eu, îmi stă mai bine așa cum sunt. Apoi, chiar dacă unora nu le place, eu nu sunt Cătălin Botezatu ca să încerc să mă asortez mereu după vreme și alte cerințe ale modei. Așa că asta e...

 dailylook.ro

Cei de la dailylook.ro vor să dea o petrecere... Uite ce spun ei aici:
Pentru ca ne plac oamenii cu simtul umorului…
Pentru ca ne plac oamenii cu atitudine….
Pentru ca ne plac oamenii care stiu ca nu haina il face pe om, ci invers

Pentru ca … de aia… am decis sa organizam, in data de 22 februarie - sambata, Face Dailylook.ro Party in Open Pub

Mai exact:
Vii la petrecere asa cum te simti mai bine imbracat/a, cu “fața” care sa descrie tinuta, iar fotograful nostru, Andrei Zdetoveţchi (http://www.zdeto.com/), va avea grija sa te fotografieze.
Asta daca vrei sa participi la concursul nostru, in cadrul caruia vei putea castiga cele doua premii surpriza puse la bataie de noi, Dailylook.ro

Mai mult de atat, toti participantii la concurs primesc 2 vouchere de consumatie in OpenPub in valoare de 30 lei fiecare.
Jurizarea se va face online, in cadrul acestui eveniment. Primele doua poze cu cele mai multe like-uri vor fi premiate.

In concluzie, te asteptam sambata, 22 februaruie (de la ora 23:00) sa ne distram in stilul Dailylook.ro & Open Pub

Adresa Open Pub - Tunari, nr.65, langa metrou Stefan cel Mare
Rezervari: 0746 48 47 65

https://www.facebook.com/events/523614204420618/


Instră și tu pe dailylook.ro!

Când ai nevoie de ajutor, apare Mr. Mart!

Nu știu cum sunt alții, dar mie când îmi trebuie să cumpăr ceva, apăi caut peste tot. Mă interesez de oferte, caut și în gaură de șarpe de este nevoie. Apoi, ca să fiu sigur că acel produs este cel de care am nevoie, citesc zeci de articole, îl compar cu altele asemănăoare și întreb pe la alții dacă sunt mulțumiți de el. Procesul este de durată uneori pentru ca la sfârșit să fiu fericit de ceea ce mi-am achiziționat.
Fiecare îți doresște ceva și, mai mult, ar vrea să-l cumpere la prețul cel mai bun. Dar ce se întâmplă când nu găsești ceea ce cauți? Ei atunci intră în joc Mr. Mart, care devine un ajutor de nădejde. Ba mai mult, te ajută până la urmă să găsești ceea ce cauți.


Ce este cu Mr. Mart?
Dacă până acum achiziționarea unui produs însemna căutarea pe mai multe site-uri, platforma celor de la Mr. Mart le permite cumpărătorilor să descrie în detaliu produsul sau serviciul pe care îl doresc, oferind în același timp comercianților posibilitatea de a face oferte relevante pentru aceste cereri.
Așa că după ce ai postat anunțul, aștepți!
Iar pentru cei mai dornici de a face profit din asta, platforma pune la dispoziția vânzătorilor un sistem avansat de filtre care să îi alerteze în momentul în care există cerere pentru oferta lor. Serviciile oferite sunt gratuite atât pentru cumpărători cât și pentru vânzători, aceștia din urmă având avantajul de a-și promova oferta fără costuri suplimentare.
Pentru a putea accesa platforma, cumpărătorii și/sau vânzătorii își vor crea un cont cu ajutorul căruia cumpărătorii își pot descrie solicitările completând o serie de câmpuri precum preț, descriere produs, localizare, perioada de valabilitate a cererii și chiar și o referință foto a produsului dorit.
Cumpărătorii vor primi astfel oferte de la mai mulți vânzători, având posibilitatea să aleagă acea ofertă care le îndeplinește pe deplin așteptările.
Mr. Mart le permite utilizatorilor (fie ei cumpăratori sau vânzători) să își promoveze produsele sau serviciile prin intermediul celor 5 rețele sociale (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest și StumbleUpon) pentru a primi puncte sociale în contul de user. Cu ajutorul punctelor sociale, utilizatorul își poate promova anunturile pe website sau poate cumpara produse din Magazinul cu Puncte Sociale. De fiecare data când utilizarorul alege să-și share-uiască cererea sau oferta prin intermediul celor 5 rețele sociale, în contul user-ului sunt adăugate puncte sociale. Mr. Mart se conectează la API-ul celor 5 rețele sociale și deține un sistem cu ajutorul căruia poate fi monitorizată activitatea fiecarui utilizator pe oricare rețea de socializare.