joi, 15 mai 2014

Danone redanonat :)

Brendul Danone l-a atras încă de la început. Recunosc că întâia oară m-a cucerit cu reclamele lor hazlii, dar apoi am început să cumpăr cutiuțele pline de iaurt delicios.
Exact astăzi (deși este sfârșit de zi) 15 mai, împlinește frumoasa vârstă adolescentină de 15 ani și cu această ocazie, Danone își relansează site-ul danone.ro. Dacă ești un spirit curios și vrei să aflii mai multe despre lumea lăpticului Danone, vezi mai multe informații aici.
 Siteul lor este foarte prietenos și primitor, dar produsele lor sunt delicioase! Mă impresionează să văd că sunt atât de implicați în a produce pentru piața românească numai prosuse din lapte natural, fără nu știu eu ce adăugiri. Folosesc acest produs cu încredere atât pentru mine cât și pentru copilașul meu.
Și acum, întorcându-mă la site, trebuie să recunosc că-mi place foarte mult faptul că au reușit să o atragă și pe Shakira în campania lor, apoi pentru că dau posibilitatea de a vizita fabrica lor, asta îmi confirmă încă o dată seriozitatea cu care lucrează în beneficiul clienților lor. Uite ce spun ei: „Curios să vezi ce se întâmplă în spatele iaurturilor Danone? Acest lucru este posibil atât pentru copii, cât și pentru adulți: o dată pe săptămână deschidem porțile fabricii Danone din Bucuresti și te invităm să vezi cum laptele de cea mai buna calitate devine iaurt. Poți astfel cunoaste angajații Danone și vei urmări alături de ei Drumul calității pe care bunătatea laptelui se transformă în iaurtul preferat de milioane de consumatori români”.
Apoi, nu îl ultimul rând, sunt bucuros să văd că fiind unul dintre consumatorii acestor produse delicioase și naturale, particip într-un fel la campaniile Danone. Îi apreciez și îi felicit pentru asta!
Poate, ceea ce aș mai adăuga pe site, ar fi un colțușor destinat numai copilaților, cu jocuri, concursuri și informații care să fie la nivelul lor de înțelegere, asta ar fi cu adevărat o plăcere pentru piticuti :)

 

Hai nu mai aștepta și intră pe http://danone.ro!



Copii se bucură fiindcă există Himalaya!

Copilașii mici se știe că sunt predispuși la multe, mai ales în ceea ce ține de diverse iritații. Și pentru ca bebelu să nu sufere, eu m-am gândit să-i achiziționez un produs de la Himalaya: prima dată, când am văzut cât este de ieftin este în comparație cu ceea ce foloseam înainte, mi-am spus cu scepticism că este imposibil să fie de calitate. În naivitatea mea credeam că ce este scump este și (mai) bun. Cu toate acestea, am încercat crema antiiritatii-scutec de 20gr. Acesta nu numai că i-a făcut bine și i-au dispărut anumite iritații ce nu i-au trecut altfel dar a reușit chiar să le țină departe. Așa că iată cum m-am înșelat la prima vedere cu un produs ieftin și bun. Mă bucur că am făcut această alegere!
Recomand acestă formula special creată pentru a preveni și trata erupțiile, iritațiile și inflamațiile datorate scutecului. Și deși este doar de 20gr., îți ajunge suficient! Și oricum, magazinul natural de unde mă aprovizionez eu mereu, este doar la un pas de mine :p.
Este recomandat pentru tratarea erupțiilor, iritațiilor și inflamațiilor datorate scutecului, așa cum spuneam și mai sus, dar vă spun că și eu l-am mai folosit când am simțit câte o mică iritație și... a funcționat de minune și asta deoarece are în compoziție Ulei de Vitex de China care calmează durerea; Oxid de zinc ce grăbește vindecarea iritațiilor și mai ales Aloe Vera și ulei de Migdale care calmează pielea.
Eu sunt mulțumit de această cremă și v-o recomand cu drag împreună cu toată gama de produse Himalaya!
  
Vezi și pagina lor web de cumpărături


De nu ar fi fost...

A fost odată...
De nu ar fi fost să se spună!
Durerea cromată
Libertatea de brumă...
Comunismul îmbrăcat frumos
Pe toți să-i inducă-n eroare
Și l-au pus șef pe prost
Să facă dreptate-n hotare...
Trăit-a durere acest popor
Cu intelectualii după gratii
Toți puși sub ascuțiș de topor
Cu temeri pe la colțuri de pramatii.
Pământ iubit și sfânt!
Ateii te-au răstignit
Rupând din tine ce e blând
Moral, bun și iubit...
Ne-au transformat bătrânii
Din oameni de omenie
Mult răi stăpânii
Pre veșnicie...
Căci răni amare au lăsat
Înscrise în carne pe generații
Și doare însemnul lor spurcat
Și nu se poate-ndepărta nici cu operații...
Pe vremea aceea cu pistolul se dicta
Un instrument de scris istorie arid
Se mințea și adevărul se-ascundea
Trebuia să te-nscrii în partid...
De mic cu ideologie te hrăneau
Bunici, profesori și părinți
Alții manifeste scriau
Și erau vânați de securiști
Că au colectivitat pământul cu sudoare crescut
De străbuni cu sânge câștigat
Dar omul trebuia să fie tacut și mut
Altfel pleca-n depărtări legat.
Și nime nu mai știa de el bietul
De e viu ori mort într-un canal
Nu-l mai plângea nici poetul
Căci și el era cenzurat, normal!
Noi la acel timp nu ne mai gândim
Și credem că a fost doar un vis urât
Însă ne-am trezit și privim
Că neamul acesta e tot (mai) amărât...

Este dureros că la atâția ani de la căderea comunismului încă au rămas răni atât de adânci în firea neamului nostru iar vindecarea parcă este mereu amânată din cauza infectării... În zilele următoare țin să anunț (și vă voi ține la curent și pe parcurs) despre un eveniment deosebit. Lansarea unui material coordonat de domnul Mircea Hodârnău care a avut ocazia să cunoscă patru tineri din Mediaş ce au avut curajul să se ridice împotriva regimului lui Ceauşescu. Le-a ascultat poveştile apoi le-a strâns într-o carte. Curajul lor i-a dus direct în atenţia Securităţii, fiind anchetaţi sub acuzaţia de propagandă şi acţiuni împotriva orânduirii socialiste, riscând o condamnare între 5 şi 15 ani.

Vezi și site-ul autorului: www.mirceahodarnau.ro.


Lansarea volumului „Speranţe pe cartelă” va avea loc la Casa Gazelor Naturale din Mediaş, în data de 17 mai 2014, la orele 12:00.


Nu am putut rămâne indiferent față de ceea ce autorul a vrut să transmită și am căutat... mai jos iată rezultatul...

Trei medieseni impotriva regimului Ceausescu (video)

La sfarsitul anilor `80, trei medieseni au avut curajul sa redacteze manifeste impotriva regimului Ceausescu.  In urma cu 24 de ani in luna noiembrie a anului 1989, cu mai bine de o luna de zile inainte ca dictatorul Nicolae Ceausescu sa fie inlaturat de la putere, un grup de trei tineri din orasul nostru au pus la cale o actiune de protest impotriva regimului comunist.
Trei medieseni
Cei trei, Vasile Ladislau Tompi, Horatiu-Tiberiu Coman si Radu Cocos au redactactat manifeste si le-au expediat prin posta la diferire familii din alte orase ale Romaniei. Din pacate Securitatea a reusit sa ii aresteze, dar au avut noroc cu evenimetele din decembrie si au fost eliberati. Cei trei erau acuzati de propaganda impotriva oranduirii socialiste, conf. art. 166 al. 2 Cod penal si pasibili de inchisoare pana la 15 ani. Zilele trecute am stat de vorba cu Ladislau si am aflat cum s-au petrecut lucrurile in urma cu 24 de ani. Interviul este postat mai jos si mai multe materiale pe aceasta tema gasesti si aici.



Sursa de pe site-ul autorului!

ANUNŢ: Prezentare de carte la Blaj


Parohia Greco-Catolică Blaj II “Adormirea Maicii Domnului” (Capela Arhiereilor) organizează în data de joi, 15 mai a.c., de la orele 17,00 prezentarea cărţii Prof. Dr. Pr. Renzo Lavatori, Domnul va veni cu mărire. Escatologia în lumina Conciliului Vatican II, traducere din italiană de pr. dr. Cristian Rus. Cartea va fi prezentată de Pr. Dr. Cristian Barta, Decanul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Blaj, după care va urma cuvântul autorului. Temele dezbătute în carte şi care vor fi reluate în cadrul lansării vor fi legate de cele din urmă ale omului, adică despre moarte, judecată, rai, iad şi destinul nostru în veşnicie. După o dezbatere în cadrul căreia se vor putea adresa întrebări, în încheiere vom asculta un Cuvânt de salut adresat celor prezenţi de către PS Claudiu, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj. Evenimentul se va încheia cu o agapă frăţească. Vă aşteptăm cu drag!

Pr. Ioan Cristian Rus

O memorie bună cu produsul de la Himalaya

Când mă gândesc la produsele Himalaya, gândul mă duce la munte, la curaj, la determinare și eroism. Acest brend atât de cunoscut, vrea să fie de folos tuturor, iar acum, participând la o campanie, vreau să vă prezint un produs ce mi-a atras atenția. Este vorba despre Mentat un tonic cerebral herbomineral. După câte se înțelege, este un produs natural, ceea ce este foarte bine! Eu mereu am fost de părere că un produs natural, din plante, nu poate să facă decât bine, deoarece este exact ceea ce ne trebuie. Să ne gândim... dacă suntem din pământ, oare nu el ne va fi cel mai bun doctor? Sau ceva artificial poate să ne facă mai mult bine? NU!
Așa că, revenind la produsul nostru, sunt interesat de el pentru că este foarte folositor în procesul de memorare. Țin eu minte multe (prostii! :)) dar am nevoie și de un mic ajutor uneori. Așa că tot se apropie perioada de pregătire intensă pentru BAC ori sesiunea de examene, așa că este foarte bun. Pe lângă asta, are un efect benevic, deci vindecativ, și în ceea ce ține de concentrare, deficiențele de atenție, bun în perioadele de stress, surmenaj intelectual sau insomnie, când suntem atacați de anxietate ori depresie, în ADHD, pentru persoanele bolnave este benefic în recuperarea post accident vascular cerebral dar și ca adjuvant în Parkinson, maladia Alzheimer, epilepsie, tratamente de dezalcoolizare și dezintoxicare.
Ca avantaje am descoperit că nu determină agitația, reglează somnul fără sedări, hrănește celula nervoasă și asigură o mai bună oxigenare la nivel cerebral. Cred că toți ar trebui să facem o cură cu un astfel de produs!

Vezi și pagina lor web www.hboutique.ro

De pe mare vin la tine...

Oare de câte ori nu te-ai gândit la marea întinsă...
La albastrul acela infinit...
La navigație...
La a te pierde între valuri...
Poate că nu poți să mergi să navighezi chiar acum pe mare, dar te poți bucura să vezi navele care fac acest lucru, și asta destul de curând!
Cursa de veliere din Marea Neagră, SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, își va ancora nevale în curând la noi în România, respectiv în portul Cpnstanța începând cu date de 24 mai 2014. Suntem așteptați toți ca în periada 24-27 mai să urcăm gratuit la bordul celor 14 veliere înscrise în competiţie. Acolo poate fi făzut inclusiv Sedov, cel mai mare velier din lume, lung de 117,5 m și navele cu care participă România la acest concurs, Mircea şi Adornate.


P.S. Acolo vor aparticipa și bloggeri oficiali, Cristian China-Birta (Chinezu), Vlad Dulea, Cristian Florea şi Cezar Dumitru (Imperator).