sâmbătă, 31 mai 2014

Ai de unde alege pe microjoburi.ro!

Trăim în secolul luminii în care dorim ca toate să se întâmple în următorul moment. Avem așteptări mari de la lume, ne dorim servicii sigure și de calitate, și totul la un preț cât mai mic, rezonabil. Nu este greu de înțeles de ce unii s-au gândit deja la noi și ne propun o platformă on-line care să ne satisfacă toate dorințele în materie de servicii și oferte, de prestări și cereri, acest site, ușor de reținut, este microjoburi.ro. Și, deși ar părea micro în vasta lume 2.o, asta nu înseamnă că este atât de ascuns. Acest site este primul cu un astfel de profil și cu siguranță va ispiti piața virtuală, nu numai pentru faptul că deschide o portiță acelora ce au un anumit atuu ce le poate genera un venit garantat, dar pe lângă aceasta face mult mai facilă întâlnirea posibilului cumpărător de servicii cu prestatorul. Și, pentru a nu mai lungi vorba, vă dau mai jos o listă cu motivele pentru care se merită să accesați și chiar să comandați servicii de pe microjoburi.ro:
  • pentru că este unica șansă de a găsi împreună persoane binevoitoare care să-ți ofere un serviciu (deci ceea ce îți dorești) la un preț rezonabil de 50 ron
  • o diversitate de servicii ce le găsești facil
  • pentru că timpul tău lipsește, altcineva te înlocuiește :)
  • este ca o mare companie care realizează de toate, numai că e pe net!
  • îți poți porni singur o afacere!

  • este o platformă românească din Romania, în limba ta dar internațională în același timp :)
  • timpul tău contează iar ei știu asta...
  • dacă 50 de lei ți se par mult... atunci fă-ți singur acel serviciu! Însă nu uita că altcineva îl putea face cu pasiune pentru tine și poate că mult mai bine!
  • pasiunea ta = $

  • și un copil ar putea face cumpărături, atât este de ușor. Numai că trebuie să ajungă la 18 ani...
  • când te grăbești poți comanda servicii și de pe mobil sau tabletă!
  • dacă poți realiza ceva și dai anunț pe site, păi poți ace bani și în somn
  • bănuții tăi sunt în siguranță până când primești serviciul dorit
  • părerea ta contează! După ce ai primit un serviciu poți lăsa comm-uri ce le vor fi de folos și altora!
  • îți faci cunoștințe noi sau afli despre prietenii tăi lucruri pe care nu le cunoșteai, ce pasiuni mai au
  • ... ia intră dumneata frumos acolo (dă click aici: microjoburi.ro) și vezi și singur despre ce este vorba :) 

Tu ce microjob ai cere?
Dar ce ai putea oferi?
Intră pe microjoburi.ro chiar acum!


Noua Eparhie de Bucureşti, o evoluție firească



Înființarea noii eparhii la București reia un proces istoric firesc ce a fost întrerupt brutal de dictatura comunistă. La ordinele Moscovei, comuniștii din România au scos în afara legii Biserica Greco-Catolică, lăcașele de cult au fost confiscate, fiind arestați și păstorii credincioșilor uniți din Capitală – episcopul Vasile Aftenie, protopopul Tit Liviu Chinezu (consacrat episcop auxiliar pentru București în clandestinitate), Zenovie Pâclișanu, academician și preot greco-catolic numit de către Nunțiul Apotolic vicar general pentru București după arestarea primilor doi.

1930. Concordatul

După Marea Unire, în 1930, în baza Concordatului dintre Statul român și Sfântul Scaun, tot teritoriul Vechiului Regat a intrat în componența Arhiepiscopiei greco-catolice de la Blaj.

În afara arcului carpatic, urmare a emigrării, începând cu a doua jumătate a secolului XVIII se înființaseră comunități ale credincioșilor români uniți cu Roma.  În 1816, în Țara Românească se aflau circa 12.000 de credincioși greco-catolici veniți din Transilvania.

După revoluția de la 1848, desființarea iobăgiei și Unirea Principatelor, a existat un alt val important de emigrare din Transilvania. Mulți români greco-catolici s-au stabilit la București – devenit Capitală a României. Arhiepiscopia de la Blaj le-a trimis drept păstor un tânăr preot cu studii la Roma – Demetriu Radu. El a predicat românilor uniți în catedrala Sfântul Iosif și a cumpărat, în 1892, terenul din strada Polonă, pe care a fost ridicată, în 1909, biserica „Sfântul Vasile cel Mare”.  După ce Demetriu Radu a fost numit episcop de Lugoj, a fost trimis la București un alt păstor – Ioan Bălan, protopop al Bucureștilor. Și acesta avea să devină ulterior episcop, în fruntea Eparhiei de Lugoj. A fost urmat în păstorire la București -între 1934-1938- de către părintele protopop, pe atunci, Vasile Aftenie.

1940. Crearea Vicariatului la București

În 1940 a fost înființat Vicariatul pentru București și Vechiul Regatm cu episcop vicar auxiliar – PS Vasile Aftenie. Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” a primit astfel rangul de biserică vicarială. Episcop vicar a fost numit PS Vasile Aftenie, care fusese preot în Capitală până în 1938, iar protopop al Bucureștilor – părintele Tit Liviu Chinezu.

Afluxul de refugiați greco-catolici din Transilvania către București a crescut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial mai ales după anexarea nord-vestului Ardealului. În biserica vicarială de pe str. Polonă nr.50, Fericitul Vladimir Ghika – preot catolic  ce avea permisiunea de a sluji în ambele rituri, latin și oriental – lua parte la rânduielile liturgice bizantine și rugăciuni, organizând celebrele conferințe pentru tinerii catolici și ortodocși sub egida ASTRU – Asociația Studenților Români Uniți.

1948-1989. Prigoana.

În 1948, după o campanie furibundă  presei comuniste și autorităților, la instigarea Moscovei regimul comunist a scos în afara legii Biserica Română Unită cu Roma, a confiscat lăcașele de cult și i-a arestat p toți cei șase episcopi, pe preoții, călugării, călugărițele și credincioșii care continuau să opună rezistență. Au fost arestați PS Vasile Aftenie, Tit Liviu Chinezu, Zenovie Pâclișanu. O vreme, până în 1952 când a fost arestat și el, credincioșii uniți din București au găsit discretă îndrumare spirituală la Fericitul Vladimir Ghika. Prigona comunistă a întrerupt astfel dezvoltarea firească a comunității unite din București, biserica trecând în clandestinitate, mutându-se în casele credincioșilor, în lagăre și închisori.

2008. Reînființarea Vicariatului la București

După prăbușirea regimului comunist în 1989 și vremurile tulburi care au urmat, în urma unor cereri repetate ale credincioșilor din Capitală, în 2008 Biserica Română Unită cu Roma a decis reînființarea Vicariatului și numirea PS Mihai Frățilă ca episcop auxiliar pentru Arhiepiscopul Major cu sediul la București. PS Mihai i-a fost încredințată păstorirea întregului teritoriu al Vechiului Regat. Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” de pe strada Polonă a redevenit biserică vicarială.

2014. Înființarea Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București

Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan a decis, cu acordul Sfântului Părinte Francisc, înființarea Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București (Eparchia Sanctus Basilius Magnus Bucarestiensis Romenorum).PS Mihai a devenit Episcop eparhial al noii eparhii, iar  biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Bucureşti a primit rangul şi statutul de Catedrală a noii eparhii.

Teritoriul canonic al noii eparhii greco-catolice cuprinde capitala României şi judeţele provinciei istorice a Ţării Româneşti (Oltenia, Muntenia şi Dobrogea).

Sursa:www.vicariatbucuresti.ro

Acum totul este posibil... pentru 50 de ron!

Deseori căutăm să ne rezolvăm o problemă într-un mod cât se poate de rapid, dar asta nu se poate mereu. Însă de acum orice este posibil, pentru că în lumea virtuală a apărut un site (microjoburi.ro) pe platforma căreia poți să comanzi un microjob. Dar nu este doar atât!!! Poți să propui chiar tu ceva, un microjob pe care îl poți presta, o noutate sau chiar să intri în competiție cu alții care oferă aceleași oferte. Ce este interesant (mai ales pentru cei din alte localități) este faptul că poți să participi cu microjobul tău în localitatea de domiciliu.
Și mai sunt câteva avantaje, iată că:
- poți căuta cu ușurință microjobul dorit
- plata se face în mod sigur prin intermediul cardului sau al unui virament bancar
- ai de unde alege, 19 domenii
- chiar dacă plătești, prestatorul nu primește banii până nu îți dai OK-ul


- poți să-i dai prestatorului o „steluță” (recomandare) dacă acesta își împlinește sarcina și astfel ești de ajutor și altora
- poți ține legătura, deci comunica cu cineva înainte de a comanda un microjob
- Iată o listă mică de servicii: SEO, Social Media, Media, Auto-moto, babysitting, afaceri si consultanta, animale de companie, etc.

Microjoburi-preview-articol-blog

- economisește timp! De ce ai căuta pe zeci de pagini web rezolvarea problemei tale când aceasta se află la doar un click distanță?
- hobby-ul tău de astăzi (dacă intri pe site și își faci cont) o sursă eficientă de venit. Ce, ți-ar strica 50 de ron la câteva zile?
- prețul este fix și, după părerea mea, foarte bun
- o platformă eficientă pentru persoanele ce doresc să lucreze de acasă (pentru unele servicii)


Tu ce microjob ai cere?
Dar ce ai putea oferi?
Intră pe microjoburi.ro chiar acum!

ANUNŢ: pelerinajul de primăvară la Capela Fecioarei Săracilor de la Cărbunari – Blaj


Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, anunţă pelerinajul de primăvară la Capela “Fecioarei Săracilor” din Cărbunari.

Tradiţia pelerinajului – începută în urmă cu aproape optzeci de ani, dar întreruptă în anii comunismului – a fost reluată şi coordonată după 1989 de comunitatea călugărilor Augustinieni Asumpţionişti. În acest an, pelerinajul de primăvară de la Carbunari va avea loc duminică, 1 iunie 2014.


P R O G R A M U L

Sâmbătă 31 mai
Ora 19.00
Biserica Parohiei Blaj II (Capela Arhiereilor)
Seară de veghe şi de rugăciune

Duminică 1 iunie
Ora 8.30
Plecare în procesiune din faţa Catedralei Mitropolitane spre Cărbunari

Ora 10
Capela Fecioarei Săracilor din Cărbunari
Binecuvântarea altarului şi a chivotului
Liturghie Arhierească

Ora 13.30
Paraclisul Maicii Domnului


ANUNŢ: Întâlnirea Arhieparhială a Tineretului Catolic



Sâmbătă, 31 mai 2014, va avea loc Întâlnirea Arhieparhială a Tinerilor din Arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș, gazdele evenimentului fiind Protopopiatul Român Unit – Blaj, Parohia Blaj I – Preasfânta Treime (Catedrala) şi Parohia Blaj II – Adormirea Maicii Domnului (Capela Arhiereilor).

Tema Întâlnirii din acest an este: Fericiţi cei săraci cu spiritul că a acelora este Împărăţia cerurilor (Matei 5,3).



Programul Întâlnirii:


Orele 9: Primirea grupurilor de tineri şi a preoţilor însoţitori la Catedrală;

Orele 10: Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Preasfinţia Sa CLAUDIU, episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, în Catedrală;

Orele 12: Meditaţia Întâlnirii prezentată de părintele Lucian Dincă AA, din Bucureşti;

Orele 13: Deplasarea în Parcul Avram Iancu pentru servirea mesei;

Orele 14: Constituirea pe 10 grupuri de discuţii; la fiecare grup vor modera câte 2 preoţi;

Orele 15: Concluziile discuţiilor pe grupuri;

Orele 16: Program religios oferit de diferite grupuri parohiale; program artistic;

Orele 18,30: Încheierea Întâlnirii; Predarea Crucii organizatorilor anului 2015.

Notă: Vor fi preoţi disponibili pentru mărturisiri, începând cu orele 9.