luni, 2 iunie 2014

Eleganța astăzi!

Toți caută astăzi frumusețea de orice fel, plecând de la chipul blindat cu cosmetice și haine extravagante până la parfumuri care să întoarcă nasuri. Eleganța stă pe buzele tuturor, dar ce este aceasta?
Mulți cred că ea constă într-o serie de lucruri/accesorii cum sunt fardurile, ojele, cerceii, hainele, încălțămintea sau telefoanele ori ceasurile cu diamante swarovski sau suflate cu aur etc., pentru că acestea îi dau o anumită prestanță persoanei sau îi consolidează autoritatea, demnitatea la care a ajuns. Multe persoane nu pot fi ele însele dacă nu își petrec câteva ore în fața oglinzii pentru a-și aranja părul, pune o nouă mască (prin machiere) sau pentru a proba o garderobă întreagă de haine pentru a găsi ceva potrivit, care nu este bun și o iau iarăși de la început. Astfel de oameni își cântă mereu același refren: „Nu sunt frumos/frumoasă!” Și, din păcate, dacă nu reușesc să împlinească tot acest ritual, nu se vor simți bine în pielea lor, respectiv își vor pierde încrederea în sine.
Însă, pentru mine personal, toate aceste tone de lucruri nu fac decât să ascundă adevărata persoană după un paravan, o fac să devină duplicitară și, în mod clar, ascund adevărul! Deci în nici un caz nu voi alerga după o astfel de „eleganță”.
Pentru mine, eleganța adevărată a constat mereu în simplitatea omului, în naturalețea pe care însăși Mama natură a lăsat-o precum o amprentă asupra unei persoane. O persoană este bogată prin însăși natura sa, identitatea aceasta fiind personalizată în așa chip încât nu există una la fel nici în celălalt capăt al lumii. Multe dintre accesoriile actuale nici măcar nu sunt făcute handmade așa că le vei regăsi deseori și la alte persoane, căci fiind produse în serie nu se dorește și caută decât profitul. Însă o frumusețe naturală, o eleganță dăruită de natură, nu poate fi comparată cu un „echipament” creat în serie. Apoi, eleganța unei persoane stă în mai multe detalii (care deseori scapă unui ochi neexperimentat) cum ar fi: mersul, anumite mișcări ale mâinilor sau capului, modului în care cere sau dăruiește ceva, cum se așează etc. Ființa umană este plină de eleganță și puțini știu să țină acest fapt în mod natural fără a-l accesoriza. Campania #BeUnforgettable – Codul Eleganței, 2014 Edition caută un răspuns potrivit pentru ce înseamnă astăzi eleganța; oare oamenii de azi mai înțeleg acest cuvânt?


Mai multe info pe:

P. Jean Baptiste Robin - primul Rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major de la Cărbunari



P. Jean Baptiste Robin, devine primul Rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major de la Cărbunari. 

Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj), în cinstea Aparițiilor Preasfintei Fecioare Maria de la Banneux (Belgia), a fost întemeiat prin decretul 430/2014, din 29.05.2014, semnat de Preafericitul Lucian Mureșan, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Cardinal al Sfintei Romane Biserici.

Prin decretul 440/2014, din 29. 05. 2014, 
Preafericitul Cardinal Lucian l-a numit pe P. Jean Baptiste Robin Rector al Sanctuarului, pentru un mandat de 5 ani.

Fecioara Săracilor de la Cărbunari- Sanctuar Arhiepiscopal Major



Prin decretul 430/2014, din 29.05.2014 (Sărbătoarea Înălțării Domnului), semnat de Preafericitul Lucian Mureșan, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Cardinal al Sfintei Romane Biserici, se întemeiază Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în complexul închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj), în cinstea Aparițiilor Preasfintei Fecioare Maria de la Banneux (Belgia).


Mare succes pentru filmul “Cristiada”



de Leone Grotti

Mare succes în Franţa pentru filmul “Cristiada”, care a lăsat deja 25 de mii de spectatori “profund impresionaţi şi mişcaţi până la lacrimi”.

Interviul a fost acordat de către Hubert de Torcy, preşedintele Saje, mica casă care a distribuit pelicula şi a câştigat pariul. Pentru site-ul de referinţă al cinematografiei franceze acest film este “printre cele mai bune filme din toate timpurile”.

Nu se aştepta nimeni. Dar, filmul Cristiada (For greater glory), lansat în Franţa sub titlul “Cristeros”, s-a bucurat de un succes răsunător.

Pelicula, care prezintă răscoala populară a catolicilor mexicani împotriva guvernului anti-creştin în a doua jumătate a anilor ’20, a fost realizată cu o distribuţie de primă clasă (Garcia, Longoria, O’Toole) în 2011, dar nu s-a bucurat de interes din partea niciunui mare distribuitor european. În Italia a fost difuzat doar în cadrul unor proiecţii private.

Pariu câştigat! În Franţa însă, graţie casei de distribuţie Saje, a ajuns în cinematografe pe 14 mai a.c.: “În prima săptămână am reuşit să-l distribuim în 61 de săli, iar răspunsul publicului a fost unul pe măsură: până astăzi filmul a fost vizionat de către 25 de mii de persoane, clasându-se pe locul 3 în toată Franţa, raportând numărul de spectatori la numărul de săli în care a fost distribuit”, a declarat Hubert de Torcy.

Un film de o imensă calitate! Casa franceză care realizează produse audiovizuale “pentru misiune” nu s-a lansat niciodată în marea distribuţie. Aceasta este prima lor experienţă: “Am creat în cadrul societăţii noastre o nouă ramură, pentru a permite ca acest film să fie accesibil întregului public francez. Este incredibil cum, în ciuda enormei calităţi a acestei peliculi despre ‘Cristeros’, martirii mexicani care şi-au dat viaţa pentru a nu se lepăda de credinţă, până în prezent nici o mare casă de distribuţie din Franţa nu a decis să-l distribuie”.

Spectatori impresionaţi şi profund mişcaţi! De Torcy este mai mult decât mulţumit de rezultat: “Spectatorii sunt mulţi, dacă ne gândim la numărul mic de săli”. Dar, mai presus de toate el este fericit deoarece oamenii care vizionează acest film rămân foarte încântaţi. Mulţi au rămas foarte impresionaţi şi emoţionaţi până la lacrimi. Trebuie să admitem, a spus de Torcy, că mărturiile eroice ale acestor martiri Cristeros sunt de-a dreptul înălţătoare. Însă, a continuat preşedintele, este imposibil să mergi la cinema şi să nu-ţi pui această întrebare: Ce aş fi făcut eu în locul lor? Fiind conştienţi apoi de faptul că aceste persoane într-adevăr au existat şi că istoria este adevărată.

Printre “cele mai bune filme din toate timpurile”! La baza filmului se află istoriile martiriului, care sunt puţin cunoscute. În Franţa mulţi au vorbit despre o “cenzură”, datorită distribuirii tardive a peliculei. Site-ul de referinţă al cinematografiei franceze (AlloCiné), a inclus acest film printre “cele mai bune filme din toate timpurile”.

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:www.totustuus.it