luni, 7 iulie 2014

”Dragi tineri, nu renunțați la visul unei lumi mai drepte!”



De pe contul său în nouă limbi @Pontifex, Sfântul Părinte a trimis joi un nou mesaj pe Twitter în care citim: ”Dragi tineri, nu renunțați la visul unei lumi mai drepte!”.

Contul Papei deschis pe platforma de socializare Twitter însumează la ora actuală peste 14 milioane de înscriși (followers) în cele nouă limbi.

Mesajul trimis joi de Sfântul Părinte – care sâmbătă 5 iulie va efectua o așteptată vizită pastorală în regiunea italiană Molise – se adresează încă o dată tinerilor pentru a le însufleți curajul prezentului și încrederea în viitor.

Într-un interviu pentru Radio Vatican, Gianluca Mannella, italian, 17 ani, animator din comunitatea bisericească ”Noi Orizonturi”, a declarat 
referindu-se la mesajul Papei:

”Este un îndemn deosebit de frumos pentru că în situația în care trăim, circumstanțele diferite ne fac deseori să ne pierdem speranța, să renunțăm la crezul nostru, să încetăm a mai crede în visurile noastre. Biserica este una din puținele instituții care caută cu adevărat să aprindă mereu speranța. Cuvintele Papei sunt, de aceea, foarte importante pentru că îmi dă bucuria și speranța de a merge înainte. Greutățile nu lipsesc atunci când unul intră în contact cu lumea reală, care în diferite moduri caută întotdeauna să te doboare la pământ și să-ți risipească speranța. Îndemnul Papei îți dă cu adevărat un mare curaj, o mare putere de a merge înainte”.

Cu alte ocazii, Pontiful a vorbit și de curajul de a crede în utopie, ba chiar într-o revoluție, mai precis, în revoluția începută de Isus.

”Acest lucru este cu adevărat impresionant, pentru că adevăratul rezultat poate fi obținut numai dacă unul pune în centrul existenței sale iubirea. De multe ori, însă, e cu adevărat extrem de complicat să pui în centru iubirea, să cauți să trăiești întotdeauna cu o iubire adevărată, fără scopuri ascunse, fără interese de altă natură. În orice caz, atenția pe care Papa Francisc o acordă tinerilor chiar îmi dă speranță, îmi reaprinde bucuria, ceea ce este cu adevărat extraordinar”.

Cuvintele Papei se adresează tuturor tinerilor, nu doar celor de religie catolică. Ce vei spune celor de vârsta ta cu privire la îndemnul Papei de a visa o lume în care să fie mai multă dreptate?

”Eu mă străduiesc cu adevărat în toate formele să transmit acest mesaj pozitiv, încercând mereu să trăiesc în bucurie și iubire, să-i permit lui Dumnezeu să treacă chiar și în gesturile mărunte, poate chiar și numai printr-un zâmbet pentru cel de lângă tine care, probabil, îți este antipatic, sau în gesturile cele mai obișnuite, dar care, în cele din urmă, arată de fapt cine suntem noi, creștinii, și îi pot atrage și pe ceilalți tineri care nu sunt aproape de credință”.


Sursa:ro.radiovaticana.va