duminică, 10 august 2014

Stele căzătoare? În această noapte vom vedea doar o lună gigant, dacă vremea va permite



În noaptea de Sfântul Laurenţiu vom vedea “Super Luna”, un fenomen care în ultimul timp a putut fi observat de mai multe ori. Acest fenomen se produce atunci când satelitul natural se găseşte foarte aproape de Pământ, iar luna pare mai mare şi mai luminoasă.

Tradiţia: Duminică, 10 august, are loc fenomenul de stele căzătoare. Conform tradiţiei, acestea sunt lacrimile Sfântului Laurenţiu, martir în anul 253. Oamenii de ştiinţă numesc acest fenomen “Perseide”, datorită ploii de meteoriţi din apropierea constelaţiei Perseu. Puteţi să o numiţi cum doriţi, dar un lucru este cert: de generaţii, pe 10 august, adulţi şi copii s-au întins pe pământ, gata să-şi exprime dorinţele la primul roi de lumină.

Vreme rea: Astronomii susţin că de data aceasta nu vom vedea multe stele în noaptea de 10 august. Principalul motiv va fi reprezentat de luminozitatea Lunii. Pentru a putea vedea stelele căzătoare pe cer şi a exprima dorinţele, consiliile sunt două: priviţi spre nord-est, adică în poziţia opusă Lunii şi mergeţi în locuri slab iluminate. Înarmaţi-vă cu răbdare şi cu speranţă, deoarece, în plus faţă de lună, vizualizarea ar putea fi perturbată şi de vreo altă tulburare. În acest caz nu vă descurajaţi: astronomii susţin că stelele căzătoare vor putea fi văzute şi în nopţile de 12 şi 13 august.

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:www.tempi.it