miercuri, 13 august 2014

Papa Francisc va vizita "cimitirul copiilor avortați"



În timpul călătoriei sale în Coreea de Sud, din 13 în 18 august, Papa Francisc va vizita "cimitirul copiilor avortați" din Kkottoghnae, unde se va ruga pentru copiii nenăscuți, a anunțat Vaticanul citat de National Catholic Register.

Cimitirul este situat în parcul unui centru pentru persoane aflate în situații de risc (Foyer Kkottoghnae) construit în 1976 în Dieceza de Cheongju; în mijlocul frumosului parc sunt așezate sute de cruci mici și albe peste care veghează o statuie mare a Sfintei Familii. Scăderea ratei natalității este o adevărată problemă în Coreea de Sud, fiind una dintre cele mai scăzute din lume și având una dintre cele mai mari rate a avortului.

Foyer Kkottoghnae se datorează operelor cartitabile ale P. John Oh, fondatorul comunității “fraților și surorilor Kkottoghnae a lui Isus”, care a deschis centrul pentru a-i primi pe cei săraci, bolnavi, persoane fără adăpost, fără forme legale, persoane cu handicap și alcoolici. Centrul oferă astăzi ajutor pentru aproximativ 5.000 de oameni aflați în nevoie.

Traducere: ACC

Sursa:leblogdejeannesmits.blogspot.ro