vineri, 24 octombrie 2014

Mănâncă sănătos pentru a fi fericit!

Puțini luăm decizii de care să ne ținem... să nu mai vorbim de o viață întreagă. Însă, atunci când ne-am îmbolnăvi, am face orice pentru a ne recăpăta bunul pierdut.
Pentru cei mai mulți, o viață de vegetarian este egală cu o viață de chin, de renunțări și de pierderi. Însă depinde din ce parte privești problema!
Astăzi mă gândesc să mâncăm în stil... străin...
Cu acest articol m-am alăturat campaniei 
Pentru că merită.

Fii activ și... natural!

Știu că nu multora le place să mănânce vegetarian chiar dacă ar vrea să mănânce ceva sănătos. Motivul? Sunt mai multe. Dar uită un aspect, și această mâncare poate fi delicioasă!!!
Studiile au demonstrat că o viață activă cere sănătate, și unde găsim cel mai multe vitamine, calorii și gusturi dacă nu în natură. Iar ea este atât de darnică... de ce să o refuzăm?
De mii de ani, oamenii s-au folosit de beneficiile naturii și s-au bucurat de o dietă foarte bogată și variată, doar nouă, moderniștilor ne place să credem că produsele din carne, ouă etc., sunt mai delicioase ori mai hrănitoare. Dar ce ar fi să încercăm o dietă vegetariană, să vedem cum este?
Pe mine m-a atras mereu și, de ceva vreme am început să fac pe bucătarul prin casă (însă nu mă veți vedea pe la Master Chef) așa că pregătesc tot soiul de mâncăruri, mai ales vegetariene, naturale. Familiei se pare că-i place... poate și gătesc bine, nu știu, dar ce este cert e că le face plăcere să guste din bucatele mele.
Multe rețete le culeg de pe internet și de prin cărțile de bucate, dar mai nou am început să realizez și rețete personalizate. Însă acestea nu mă încumet să le fac cunoscute... deocamdată :p

Acum, pentru a întregi povestea noastră frumoasă, aș vrea să prezint câteva beneficii ale unei diete vegetariene:
- menține sănătatea
- totul este natural
- găsești energia necesară și este chiar gustoasă
- îți lasă imaginația liberă să creezi - culori
- menține silueta
- ai parte de un somn mai relaxant
- ești mai vivace
- obosești mai greu
- poți realiza mult mai multe, ești mai capabil
- este, până la urmă, alimentul cel mai apropiat de starea ta naturală
- te simți mai energic
- ești atacat de mai puține boli (cancer, boli cardiace etc.)
+ trăiești mai mult și FERICIT!!!

Acum chiar îmi este poftă de un compot, de casă... iam!
Dar până atunci, hai să ne gândim la ceva care să merite și desertul...
Spre exemplu Porumb la grătar cu maioneză cu usturoi şi brânză rasă

REȚETA!!!

Ingrediente

6 știuleți de porumb
2 căței de usturoi, zdrobiți
6 linguri de maioneză
4 linguri de parmezan ras
2 linguri de coriandru tocat fin
1 lime, tăiat în sferturi, pentru stors

Mod de preparare

  • 1. Fierbe știuleții 5 minute. Lasă-i în apă până când urmează să-i pui pe grătar. Amestecă usturoiul și maioneza. Înainte de a-i așeza pe grătar, scoate știuleții din apă, șterge-i și freacă-i cu maioneza.
  • 2. Asezonează porumbul și coace-l pe grătar 5 minute. Ia-l de pe foc și presară pe el parmezanul și coriandrul. Stoarce lime deasupra, înainte de a-l servi.
  • Poftă bună!!!

Trebuie să spun că abia aștept să încerc o astfel de rețetă și sper ca și voi să aveți această curiozitate. Însă până atunci, vreau să vă anunț despre existența Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni, un supliment alimentar care îi dă organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie.



Ce spun vedetele despre alegerea de a fi vegan sau vegetarian?!?

Hollywood-ul este plin de vedete care militeaza pentru un stil de viata vegetarian. Unii dintre ei sunt din copilarie vegani sau vegetarieni, altii au devenit pe parcurs si au sustinut activ aceasta optiune de-a lungul timpului si altii au optat pentru aceasta schimbare in ultimii ani, cel mai probabil si datorita amplitudinii pe care a inregistrat-o acesta tendintia.
Fiecare face fata in mod diferit alegerii sale, dar cei mai multi recunosc beneficiile si rezista cu brio in fata minusurilor unei alimentatii vegane sau vegetariene.
1. Jennifer Lopez - este vegetariana convinsa, dar recunoaste ca ii lipseste untul, care dadea un gust mai bun mancarii.
2. Tobey  Maguire - cine ar fi crezut ca puternicul Spider Man este un vegan convins?
3. Joaquin Phoenix - s-a nascut intr-o familie care sustine un stil de viata eco. Este un militant convins al curentului vegan si, de-a lungul timpului, a chiar a refuzat sa apara in reclame pentru produse alimentare care contin carne.
4. Bryan Adams - decizia de a deveni vegetarian a pornit de la sustinerea infocata si extrem de activa pe care artistul a manifestat-o pentru programele si actiunile Greenpeace si PETA.
5. Woody Harrelson - este un militant activ pentru raw food diet, un stil pe care l-a adoptat cu mai bine de 25 de ani in urma.
6. Ellen DeGeneres - autoarea celui mai cunoscut selfie al anului a devenit vegana in 2008, pornind de la faptul ca iubeste prea mult animalele pentru a accepta ranirea lor. Inclusv meniul de la nunta ei a fost unul vegan.
7. Bill Clinton - a devenit vegan din motive de sanatate, dar a sustinut cu atata putere acest stil de viata incat a fost declarat de PETA Person of 2010.
8. Alanis Morissette - a renuntat la carne in 2009 si declara ca, odata cu consumul de carne, a scapat si de dureri si alergii.
9. Natalie Portman - este o vegana convinsa, din 2009. In 2011, in perioada sarcinii, a revenit la o dieta lacto-ovo-vegetariana, dar, dupa nastere, s-a intors la stilul vegan. 
10. Mike Tyson - cine ar fi crezut ca sportivul atat de controversat ar putea fi asociat cu o alimentatie vegana? Totusi, in 2010, Tyson a ales sa renunte la consumul de produse animale, ce-i drept si pe fondul unor probleme majore de sanatate, cauzate de abuzuri de droguri, care ii cauzasera probleme respiratorii si tensiune arteriala, printre multe altele.
11. Usher - a renuntat la carne in 2012 si a declarat ca incearca sa il determine si pe Justin Bieber sa adopte acelasi stil, dar, din pacate, fara succes.
12. Carl Lewis - daca va mai amintiti cursa din 1991, de la Campionatul Mondial, cand Lewis a realizat un nou Record Mondial, ei bine, sportivul a asociat in mod public acel rezultat cu trecerea recenta la o alimentatie vegana. De altfel, Lewis declara ca aceea a fost cea mai buna cursa din viata sa si ca rezultatul se datoreaza, fara urma de indoiala, regimului vegan.
13. Morrissey - celebrul muzician britanic este una dintre cele mai controversate celebritati. Este un militant extrem de puternic impotriva cruzimii fata de animale si declaratiile sale au starnit extrem de multe scandaluri. S-a declarat impotriva gradinilor zoologice si a circurilor, a comparat tragicul incident din Norvegia cu ceea ce se intampla zilnic in marile lanturi de fastfood si, mai recent, a comparat alimentatia pe baza de carne cu pedofilia si cu genocidul (Sursa).
Cu acest articol m-am alăturat campaniei 
Pentru că merită.