vineri, 31 octombrie 2014

Halloween, sărbătoarea dovlecilor... goi



„A fost odată Ziua Tuturor Sfinților...” Nu este vorba despre începutul unui basm, ci de o constatare amară: „Ziua Tuturor Sfinților” care se celebrează pe 1 noiembrie, este înlocuită de Halloween, o sărbătoare păgână, originară din SUA, și în prezent importată (prin forță) și de noi.
  
În fața unui fenomen aparent inofensiv este bine venită o reflecție și o judecată. Ce este rău în asta, s-ar întreba cineva, dacă copiii se distrează mascându-se, și merg din casă în casă în ajunul sărbătorii Tuturor Sfinților, avertizându-i pe cei care au curajul să deschidă ușa cu întrebarea: „păcăleală sau dulciuri?”. Aparent nimic.
  
Faptul de a fi împreună pentru a sărbători nu este negativ în sine, acest lucru răspunde la o nevoie umană. A sărbători înseamnă a împărtăși bucuria de viață și a se simți parte dintr-o comunitate.
  
În cazul Halloween-ului două aspecte nu ar trebui să fie subestimate:

Primul: Halloween-ul este o sărbătoare total străină tradiției noastre, impusă comercial ca și modă. Se poate vedea cum în ultimii ani, la sfârșitul lunii octombrie este promovată cu insistență sărbătoarea dovlecilor.

Al doilea: Halloween-ul comunică, în spatele aparențelor sărbătorii și a distracției legitime, o idee de viață și de moarte neo-păgână și anti-creștină.
  
Conform unei presupuse tradiții, în noaptea Tuturor Sfinților, dovlecii și felinarele aprinse trebuie să țină departe spiritele rele care vin să ne viziteze pentru a ne lua cu ele. Prin alungarea spiritelor rele se salvează viața, nefiind necesar să se recurgă la o salvare care vine de sus.
  
Umbrit de zgomotul și de culorile sărbătorii, se poate găsi o modalitate plăcută și superficială de a exorciza moartea, de a o ține departe, de a o uita și de a o elimina din orizontul vieții. Trebuie să avem în schimb curajul în confrontul cu realitatea, de a afronta tema morții, mai ales în zilele când ne rugăm pentru cei dragi ai noștri care au decedat, prezentându-o ca și un semn evident al fragilității umane și al nevoii lui de răscumpărare. Pentru creștin, moartea, își găsește sensul doar în lumina misterului Învierii lui Cristos și a promisiunii acestuia că viața noastră nu se va sfârși. Evitând această dificultate prin înlocuirea ei cu o evaziune superficială, poate să însemne nu doar cenzurarea morții, dar și faptul de a nu lua viața în serios.
  
Nu intenționez să-i demonizez pe aceia care în această perioadă sărbătoresc, dar îi îndemn pe toți să vegheze la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, și în special la ceea ce este oferit cu impunitate celor mici.

Traducere: Ursu Liviu


Sursa:www.rassegnastampa-totustuus.it

Când se bucură casa ta?

Crezi că îți poți face casa fericită?
Căminul tău să radieze primitor?
Camera ta să-ți mulțumească?
Vei crede că vorbesc iar în metafore, dar să fim înțeleși de la început: casa ta merită mai mult!!!
Hai că este toamnă, până și pământul se îmbracă cu un strat de lemn uscat, cu ninsoarea de frunze ruginii. Deci oare nu ar fi logic ca și casa ta să primească un pic de culoare, căldură și respect?
Dacă gândești la fel, atunci alegerea corectă este: parchetpeviata.ro.
Mai multe informaţii despre parchetpeviata.ro găseşti în acest fişier.
Deci, cine nu își vrea casa fericită, acela nu este vrednic să locuiască în ea!
Cum poți să-i oferi această strălucire? Simplu, alegând produsele de pe parchetpeviata.ro.


De ce ei și nu alții?
Fiindcă oferă...
  • O selecție mare de parchet din lemn de diverse esențe, culori, grosimi și dimensiuni;
  • Varietate de esențe de lemn, de la cele locale de stejarnuc, frasin sau  mesteacăn, la esențe de lemn exotic, cum ar fi afromosia, sucupira, iroko, teak sau merbau;
  • Prețuri avantajoase la parchet triplustratificat și parchet masiv;
  • Promoții frecvente cu reduceri de prețuri, gratuități sau concursuri cu premii;
  • Montajul parchetului cu o echipa de meșteri parchetari certificați.
  • Vezi și aici de ce!
Eu, dacă ar fi să redecorez casa, aș alege lemnul de afromosia, respectiv parchetul Afromosia masiv lacuit, pentru că îmi place culoarea lui și durabilitatea. Oricum este garantat pe viață! Apoi Parchetul masiv din lemnul exotic Afromosia se remarcă prin eleganță și calitate. Provenit din Africa de Vest, lemnul Afromosia este dur, stabil dimensional, cu fibra regulată și aspect uniform. Culoarea lemnului variază de la auriu la maro închis, pe longitudinea fibrei prezentând o nuanță mai intensă de maro”.
Voi ce fel de parchet a-ți alege?

Parchetpeviata.ro a rămas fidel viziunii de la început de a folosi numai produse ecologice și de calitate, din lemn 100%.