duminică, 9 noiembrie 2014

"Diavolul nu-i suportă pe soții care se iubesc"


Sunt cuvintele unui exorcist, părintele Sante Babolin, care întrebându-l într-o zi pe diavolul ce o chinuia pe soția unuia dintre prietenii lui de ce face aceasta, demonul i-a răspuns: "Nu-mi place că se iubesc."

De ce această ură? Exorcistul italian, care a primit această sarcină în Dieceza de Padova în 2007, după ce treizeci de ani a predat la Universitatea Gregoriană, a explicat pentru săptămânalul Desde La Fe: "Satan urăște căsătoria pentru că este sacramentul cel mai aproape de Euharistie. Mă explic. În Taina Euharistiei, îi oferim Domnului pâinea și vinul, care, prin acțiunea Spiritului Sfânt, devin Trupul și Sângele lui Isus. În Sacramentul Căsătoriei are loc ceva similar: prin harul Spiritului Sfânt, iubirea umană devine iubire divină, astfel încât în mod real soții sfințiți prin Sacramentul Căsătoriei, săvârșesc ceea ce spune Scriptura: Dumnezeu este iubire, și cine rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în ei." [...]
    
Preotul evocând experiența sa de exorcist, a indicat un mod puternic de a-l alunga pe diavol: invocarea Fecioarei de la Guadalupe.

"Atât în luptele directe din timpul exorcismelor, cât și în confesional unde demonul este aruncat afară - afirmă Pr. Sante Babolin - Fecioara Maria demonstrează puterea și iubirea ei de mamă care nu dorește să-și vadă copiii chinuiți". Invocându-o pe Fecioara de la Guadalupe, preotul a primit un ajutor impresionant.

Confruntându-se odată cu un tânăr posedat din Padova, exorcistul a realizat brusc că trebuie să o invoce pe Sfânta Fecioară. [...] După părerea lui, această rugăciune este foarte puternică împotriva diavolului din două motive: "În primul rând, pentru că exprimă sensibilitate mamei care construiește împărăția sa prin iubire și nu prin teroare" și apoi "deoarece imaginea ei de Mamă preamărește familia, unită prin spiritul ei matern, care oferă dragoste părinților și copiilor; același spirit matern face astfel încât toate popoarele să se unească într-o fraternitate umană. Toate acestea îl frustrează pe diavol.

Traducere: ACC

Sursa:lesalonbeige.blogs.com