luni, 24 noiembrie 2014

Rugăciune pentru Viaţă



Doamne Isuse, care cu fidelitate vizitezi și umpli cu Prezența ta Biserica și istoria oamenilor, care în admirabilul Sacrament al Trupului și al Sângelui tău ne inviți să participăm la viața divină și ne oferi o pregustare a Bucuriei vieții veșnice, noi te adorăm și te binecuvântăm.

Îngenunchiați înaintea Ta, izvorul și iubitorul vieții, prezent în mod real și viu în mijlocul nostru, noi Te rugăm: Trezeşte în noi respectul pentru fiecare viaţă umană care urmează să se nască, fă-ne capabili să discernem în rodul sânului matern opera admirabilă a Creatorului, dispune inimile noastre să primească cu generozitate fiecare copil care se naşte.

Binecuvântează familiile, sfinţeşte unirea dintre soţi, fă iubirea lor fecundă.

Însoțește cu lumina Spiritului Sfânt deciziile adunărilor legislative, pentru ca popoarele şi naţiunile să recunoască şi să respecte caracterul sacru al vieţii, al fiecărei vieți umane.

Îndrumă munca cercetătorilor şi a medicilor, pentru ca progresul să contribuie la binele integral al persoanei, şi nicio fiinţă să nu fie suprimată sau victimă a nedreptății.

Dă o iubire creativă patronilor şi finanţiștilor, ca să ştie să prevadă şi să promoveze mijloace suficiente pentru ca tinerele familii să se poată deschide cu seninătate nașterii de noi prunci.

Consolează soţii care suferă din cauza imposibilității de a avea copii şi, în marea Ta bunătate, împlinește această dorință a lor!
  
Învaţă-ne să avem grijă de copiii orfani sau abandonaţi în așa fel încât ei să poată experimenta căldura Iubirii Tale, consolarea dumnezeieștii Tale Inimii.
  
Împreună cu Maria, Mama Ta, cea preacredincioasă, în sânul căreia Tu ți-ai asumat natura noastră umană, noi așteptăm de la Tine, Unicul şi Adevăratul nostru Bine şi Mântuitor, forța de a iubi şi de a servi viaţa, sperând să trăim mereu în Tine, în comuniunea Preasfintei Treimi. Amin


Traducere: Cătălin Mihai OLTEAN 

Sursa:hozana.org