luni, 15 decembrie 2014

Hai echipă!



Nu există echipă care să nu aibă fani și inamici!
Și, fiindcă suntem români, ar trebui să ne încurajăm Naționala României de Handbal la Campionatul European. Poate că nu mulți cunosc sau apreciază acest sport, dar eu zic: HAI ECHIPĂ!

Știu că emoțiile vă bat strajnic la ușa inimii, dar mai știu că unite în același cuget, de a câștiga, veți putea învinge orice emoție, grijă sau ispită de descurajare. Având o minte sănătoasă într-un trup sănătos sunt convins că veți lua cele mai bune decizii când veți fi prinse în flama jocului. V-am urmărit deseori și am văzut că sunteți una pentru alta și toate pentru una. CURAJ! Doar cei care ajung la statutul vostru pot înțelege ce înseamnă să lupți, să te rănești și să rămâi cu cicatrici, să te doară capul și inima când pierzi sau să ai un zâmbet și o bucurie în suflet cum nu simți niciodată decât când câștigi un meci. De aceea, eu cred cu toată ființa mea că veți mai escalada o dată muntele competițiilor, veți depăși obstacolele și, în vârf de munte, veți arbora steagul vostru, steagul victoriei!
HAI ECHIPĂ!

Găseşti interviuri cu fetele şi calendarul competiţional pe http://www.frh.ro/.


Participanţi români la al IV-lea Forum European pentru Pastoraţia Tineretului


La Roma începe azi, 11 decembrie, al IV-lea Forum European al Pastoraţiei Tineretului: „Împreună pe drumurile Europei”, organizat de Consiliul Pontifical pentru Laici şi Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE).

La Forumul European participă din partea ţării noastre: PS Virgil Bercea, episcopul responsabil cu pastoraţia tineretului în cadrul Conferinţei Episcopale din România, părintele Radu Tălpălariu - responsabil al Departamentului de Tineret din Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla şi coordonator al Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic care va avea loc la Cluj-Napoca anul următor, părintele Felix Roca, responsabil cu Pastoraţia tineretului în Dieceza de Iaşi şi Raluca Fernea, reprezentanta tinerilor implicaţi în pastoraţia tineretului la nivel naţional. De asemenea, este prezentă la eveniment din partea Acţiunii Catolice tot o româncă, Codruţa Fernea.

Tema întâlnirii se inspiră din Exortaţia apostolică Evangelii Gaudium şi are ca titlu: „O Biserică tânără, mărturie a bucuriei Evangheliei”.

Forumul se desfăşoară la Colegiul Pontifical Maria Mater Ecclesiae din Roma şi va avea 130 de participanţi, din 32 de țări europene, douăzeci de mișcări, asociații sau comunități catolice internaționale. Iniţiativa îşi propune găsirea a noi mijloace pentru Pastoraţia Tineretului în Europa, urmând modelul Papei Francisc și îndemnul său apostolic.

Dintr-un comunicat de presă al Forumului aflăm că întâlnirea se deschide joi, 11 decembrie, la orele 8.00, cu un  salut din partea mons. Stanislaw Rylko, președintele Consiliului Pontifical pentru Laici și Angelo Bagnasco, președintele adjunct al Consiliului de Episcopal al Conferințelor din Europa și președinte al Conferinței Episcopale Italiene.

Sesiunile de lucru ale primei zile se deschid cu o introducere a părintelui João Chagas, responsabilul departamentului pentru Tineri a Consiliului Pontifical pentru Laici. În programul zilei de joi sunt prevăzute două relatări: „O privire la realitatea tinerilor europeni: punctele lor forte, dificultăţile şi aşteptările lor” a profesoarei Valérie Becquet care face parte din secţiunea „Să recunoaştem semnele timpului” (cfr. Eg 51) şi „Biserica în dialog cu noile generaţii în actualul context al emergenţei educaţiei”, susţinută de mons. Wojciech Polak, din Polonia.

A doua zi a Forumului are ca temă: „Evangelii Gaudium: să ne lăsăm interpelaţi de bucuria Evangheliei”. Vineri dimineaţa, Părintele Fabio Attard va vorbi despre Pastoraţia tinerilor la lumina Evanghelii Gaudium, şi în aceeaşi zi participanţii sunt invitaţi să reflecte la figura păstorului/educatorului pentru tineri astăzi, rolul creativităţi şi a curajului de a inova, precum şi posibila „revoluţie” a Pastoraţiei Tineretului după Evanghelii Gaudium

Ultima zi va fi dedicată mărturiilor personale ale  tinerilor, «călători de credință», fericiţi să-l ducă pe Isus în fiecare colț al pământului! (parafrazare din Exortația apostolică a Papei Francisc Evangelii Gaudium).

Sursa:ro.radiovaticana.va