sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Romanii sunt printre cei mai nefericiti oameni din lume. Surpriza de pe primul loc al clasamentului


Romania se situeaza pe ultimele pozitii intr-un top in care sunt prezentate tarile in care oamenii se simt foarte fericiti, clasamentul fiind obtinut in urma unui studiu realizat in 65 de state ale lumii.
Studiul realizat de WIN/ Gallup International, pentru finalul anului 2014, arata ca 70% dintre respondenti sunt mai fericiti, ceea ce inseamna o crestere cu 10% fata de 2013, potrivit Mediafax.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 64.000 de persoane din 65 de tari, dintre care doar 6% s-au declarat nefericite, in comparatie cu anul 2013, cand au fost 12%. In schimb, procentul persoanelor care nu se simt nici fericite, nici nefericite a ramas constant: 23% fata de 26% in 2013. De asemenea, in urma studiului s-a constatat ca persoanele care locuiesc in tari subdezvoltate sunt mult mai fericite decat cele care traiesc in state dezvoltate. Astfel, a rezultat ca Africa este cea mai fericita regiune, cu 83 de procente, urmata de Asia, cu 77 de procente.
Fiji este tara in care oamenii sunt cei mai fericiti. Astfel, Fiji se situeaza pe primul loc, 93% dintre persoanele participante la studiu spunand ca sunt fericite sau foarte fericite. Pe locul al doilea, se situeaza Columbia, cu 90%, urmata de Nigeria, cu 89%, pe locul al treilea. Arabia Saudita ocupa pozitia a patra, cu 87%, urmata de Filipine, cu 86%. Pe de alta parte, la nivel european, Grecia este tara in care locuitorii se simt foarte nefericiti, doar un sfert dintre respondenti declarand ca sunt fericiti. In schimb, Irak a fost declarata, la nivel global, tara in care oamenii sunt cei mai nefericiti, doar 31% dintre participantii la studiu spunand ca se simt fericiti.
Pe ultimele pozitii ale acestui top se claseaza si Bulgaria (32% persoane fericite), Hong Kong (39% persoane nefericite) si Italia, Romania si Serbia (41% persoane fericite). De asemenea, o perspectiva globala a studiului arata ca aproximativ jumatate dintre respondenti (53%) sunt de parere ca 2015 va fi un an mai bun decat 2014, Africa (75%) si Asia (63) fiind regiunile cele mai optimiste in ceea ce priveste anul care tocmai a inceput.