joi, 29 ianuarie 2015

Vedete pentru viaţă

Chiar dacă Hollywoodul pare fieful celor mai liberale vederi, există şi monştri sacri care merg contra curentului. Iată declaraţiile câtorva bărbaţi celebri din show-bizul american:

Jack Nicholson

Cînd era adult, a aflat că cea pe care o credea sora lui îi era de fapt mamă, iar cea pe care  o credea mama sa îi era bunică. În 1937, toată lumea îi sugerase mamei sale biologice să îl avorteze, fiindcă era încă adolescentă şi necăsătorită. Dar ea a refuzat. Poate că acest lucru l-a făcut pe Jack Nicholson să declare, într-un interviu publicat în 1984 de revista Rolling Stone:

În ceea ce priveşte avortul, sunt în răspăr cu segmentul electoral pe care îl reprezint, fiindcă mă pronunţ ferm împotriva acestuia. Nu am dreptul la nicio altă opinie. Singura mea emoţie referitoare la asta este literalmente gratitudinea – pentru propria viaţă.

Mel Gibson

Într-un interviu televizat realizat de Barbara Walters în 1990, la apogeul celebrităţii, Gibson a spus:

Nu putem decide noi cine să vină pe lume şi cine nu. Această decizie nu ne aparţine.

Despre distrugerea celulelor embrionare cu scopuri de cercetare, el a mai declarat:

Această cercetare nu a produs un singur tratament valid în 23 de ani. Nu aprodus decât tumori, respingere şi mutaţii. Dacă nici pe investitori nu îi atrag aceste rezultate ştiinţifice slabe, atunci de ce să le finanţăm pe spinarea contribuabililor? (…) A crea viaţă doar ca să o distrugi ulterior este pur şi simplu incorect.

Jim Caviezel

În 2009, a declarat pentru Catholic Digest că atitudinea sa pro-viaţă e mai importantă decât propria carieră:

Uite, sunt pentru ajutarea femeilor. Dar pur şi simplu nu văd cum le ajută avortul. Şi nu îmi iubesc atât de mult cariera încât să-mi spun: O să tac în legătură cu asta.

Donald Trump


După ce s-a pronunţat ani în şir în favoarea avortului, într-o bună zi Donald Trump a declarat:

Un motiv pentru care mi-am schimbat părerea este că soţia unui prieten a rămas gravidă. El nu voia copilul. Dar mi-a spus apoi plângând că acest copil a devenit lumina ochilor lui şi că este cel mai măreţ lucru care i s-a întâmplat. Şi acesta era un copil pe care nu şi-l dorea în viaţa lui.

Justin Bieber

Patti Malette, abuzată în copilărie, a avut o adolescenţă furtunoasă, cu droguri, sex şi o tentativă de sinucidere. La 17 ani, ea a rămas gravidă cu cel care avea să fie pop-starul canadian Justin Bieber.
În 2001, fiul ei a declarat pentru revista Rolling Stone in 2011:

Nu prea cred în avort, e ca şi cum omori un copil.

Despre cazurile de viol, a spus:

Păi, cred că e foarte trist, dar totul trebuie să aibă un motiv. Şi nu văd un motiv în asta.

Nick Cannon


Rapperul Nick Cannon, soţul vedetei pop Mariah Carey, a lansat în 2005 un cântec intitulat Can I Live? Acesta povesteşte cum el însuşi era să fie avortat de mama sa.


Sursa:stiripentruviata.ro