sâmbătă, 14 februarie 2015

Fă economie în bucătărie!


Cui nu-i place să păpălească ceva bun, mai ales dacă este gătit de un specialist în ale bucătăriei. Dar astăzi oricine poate deveni un bucătar priceput cu puțină osteneală. Dar astăzi nu vom vorbi despre aceste aspect ci despre cum ai putea să economisești în bucătărie.
Astăzi se aruncă o groază de bani pe fereastră pentru că nu știm cum să ne gospodărim în mod eficient. Așa că dacă vrei să economisești în bucătărie ar trebui:
1. Cumpără mai bine produse proaspete și nu congelate, mai ales recongelate, sunt mai bune, au un gust natural și simți că papi ceva de calitate. Și apopos de cumpărături... se spune că nu este bine să mergi flămând la încărcat sacoșa fiindcă s-ar putea să iei mai mult decât poți duce. Cei care cercetează fenomenul spun că este adevărat: suntem mai consumiști când suntem flămânzi. CUMPĂRĂ RESPONSABIL!!!
2. Pregătește o mâncare (bineînțeles bună) pe care să o ai pentru mai multe zile. Și pentru a diversifica, fă-ți un meniu săptămânal și, cu ajutorul familiei, stabiliți ce ve-ți mânca. 
3. Crește o parte dintre produsele folosite în bucătărie în propria grădină. Este un mod foarte recreativ de a petrece o parte din zi și de a produce bio.


Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.