miercuri, 18 martie 2015

Schimbă cu smartphone-ul tău lumea!

Ne bucurăm astăzi de faptul că smartphone-ul nostru poate realiza multe și poate fi folosit în multe feluri tocmai pentru faptul că găsim aplicații diverse ce pot fi instalate și îmbunătăți viața noastră. Avem aplicații sociale, medicale, distractive, de divertisment etc. Mii și mii, uneori aproape că nu știi care este mai bună chiar și pentru, să zicem, o aplicație de programe TV.
UTOK ne invită la un concurs genial: „Be Tomorrow’s App Genius”, ce îi ispitește pe toți cu 2000 de euro premiu pentru cea mai inovativă și îndrăzneață aplicație.
Concursul „Be Tomorrow’s App Genius” se va desfasura in perioada 3 martie -26 aprilie 2015, timp in care participantii pot inscrie aplicatiile si aduna voturi ce reprezinta 40% din nota finala, un juriu specializat acordand 60% din totalul de puncte pe care fiecare participant il va avea. Fiecare aplicatie va fi jurizata din punct de vedere al utilitatii, al originalitatii,fezabilitatii implementarii si al storyboard-ului. Partenerul media al concursului este RegieLive.ro.

Eu am mai multe idei, deși nu sunt programator IT, sau cum se vor mai numi cei care realizează aplicații pentru mobil. Însă, dacă tehnologia ar permite, m-aș gândi la o aplicație care să-i ajute pe cei nevăzători să își citească e-mail-urile, SMS-urile, să scrie astfel de mesaje sau să poată asculta muzică preferată.

Apoi, o aplicație care cred că le-ar fi de folos tuturor, ar fi una care să ne avertizeze de îndată ce are loc ceva care ar putea să ne afecteze în zona noastră. Se tot vorbește astăzi de cutremure, războie, boală etc. Ce ar fi ca o astfel de aplicație să ne spună în timp real dacă se întâmplă ceva care ar putea să ne afecteze. De exemplu: are loc un cutremur, imediat aplicația te anunță de acest fapt și-ți dă câteva instrucțiuni stricte și scurte de care să ții cont. În acest fel s-ar salva mulți. Această aplicație, ar trebui să mai facă cel puțin două lucruri: 1. Să-i anunțe pe cei dragi că ești bine sau să ceară ajutor (să apeleze automat la 911) și 2. Să de-a celor care vin în anutor, date concrete despre tine și locul în care te afli, eventual și cu trimiterea de SOS-uri din timp în timp.

Și pentru că am multe idei, care mai apoi le folosesc la articolele sau materialele ce le public, dar poate că nu mereu am la îndemână un obiect de scris, dar cu siguranță mobilul, aș mai realiza o aplicație, așa cum avem pe smartphone S Voice-ul, dar care să răspundă, se exemplu la cuvântul „Gând” și în acel moment să se deschidă aplicația pentru a înregistra gândul ce ți-a venit și apoi să îl transforme și în text. La fel, pentru cuvântul „Jurnal” să poți să-ți înregistrezi, la sfârșit de zi, principalele evenimente din zi pe care ai vrea să le memoreze jurnalul tău.

Ei, cred că v-am dat câteva idei. Voi ce aplicație a-ți inventa?

 Cei de la UTOK au pornit în căutarea unui geniu al aplicaţiilor mobile, care va fi recompensat cu 2000 de euro pentru ideea lui. Mai multe detalii despre căutările lor găseşti în acest comunicat de presă. Intră și tu, chiar acum pe http://www.utok.ro/app-genius

Julia Roberts este povestitor într-un videoclip ecologist care pretinde ca...

Chiar şi grupurile care susţin conservarea – o cauză nobilă – mai recent fac spume la gură dintr-un anti-umanism care este atât nihilistic cât şi distructiv pentru cauza protejării mediului. Adică, cine ţi se mai alătură, când pe flamura ta scrie Oamenii Sunt Un Cancer?

Cam în aceeaşi direcţie se află Julia Roberts, care asigură Vocea Povestitoarei într-un video pentru Conservation International şi în care poate fi auzită declarând că Mama Natură ar fi spus “eu am înfometat specii” mai măreţe decât cea umană. Revista The Stream, prin John “Foamete” Zmirak, discută aceste aspecte în articolul “Julia Roberts, interpretând-o pe Mama Natură, doreşte să ne ucidă”



Lucrul cel mai respingător la acest clip este tonul şi limbajul abordate de naratoare când vorbeşte despre omenire. Punând în relatarea ei tot dispreţul superior al unei regine a imperiului de gheaţă, Julia Roberts ia peste picior omul ca pe un punct insignifiant şi trecător al biologiei terestre. “Am hrănit specii mai măreţe decât a voastră şi am înfometat specii mai măreţe”, avertizează ea.

Poftim?? După cum remarcă Zmirak, de fapt nu a existat niciodată în istoria planetei vreo specie mai măreaţă decât specia umană.

Şi apoi, în ce sens considerăm expresia? Ce criteriu poate folosi cineva, pentru a decreta o specie ca fiind mai măreaţă? Da, cei mai mulţi dinozauri au fost mai masivi. Insectele şi microbii ne depăşesc la număr cu un factor de miliarde. Aligatorii sunt mai vechi ca specie decât oamenii (oare de asta par mereu să rânjească atoateştiutor?)

Oricum ar fi, nici greutatea corporală, nici numărul şi nici longevitatea nu pot măsura măreţia. Nici o altă specie nu a avut un impact mai mare, în bine sau în rău, asupra planetei decât cea umană.

Cum ar putea cineva nega acest lucru? Oamenii sunt o specie excepţională. Nu mai există o alta, în tot universul cunoscut, cu capacităţile, simţul moral, raţiunea sau inteligenţa noastre.

De exemplu, doar noi cunoaştem datoria, lucru pentru care suntem răspunzători pentru tratamentul iresponsabil la adresa mediului înconjurător. Dar avem datorii şi în privinţa noastră înşine, în privinţa propăşirii comune – de aceea atitudinea ecologistă adevărată e de fapt căutarea unui echilibru – act imposibil dacă noi facem din natură o “persoană” cu drepturi egale cu ale noastre.

Zmirak vorbeşte pe şleau despre acest tip de mizantropie afişată de Conservation International, numind-o “sub-umanism”: “Sub-umanismul este o copie palidă, de slabă calitate, a imaginii despre om promovate în timpul Renaşterii; acestei copii îi lipseşte raţionalitatea încrezătoare care a inspirat Iluminismul; a abandonat visele de auto-transcendenţă şi comuniune cu natura care au cucerit şi vrăjit romanticii.

Când vorbim despre omenire, gândim mult prea adesea în termeni de distrugere a mediului, supra-populare şi ură fără sfârşit. Ecologiştii ne-au învăţat să ne vedem pe noi înşine ca o ciumă a planetei, generaţia noastră având ca sarcină limitarea distrugerilor aduse restului biosferei.”

Într-adevăr: acum suntem numiţi paraziţi, peste o clipă mizantropii verzi strigă la noi să ne sacrificăm pentru “a salva planeta”.

PS: dacă Mama Natură a “înfometat” intenţionat “specii mai măreţe”, înseamnă că e o mamă tare vitregă!

 
Sursa:stiripentruviata.ro