sâmbătă, 21 martie 2015

Elton John înfuriat de Dolce & Gabbana. Mulţi laudă însă curajul celor doi

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana (fondatorii companiei italiene Dolce& Gabbana specializată în comercializarea produselor de lux), într-un interviu acordat pe 12 martie revistei italiene Panorama, au declarat că: „Singura familie este cea tradiţională. Fără vlăstare fabricate chimic sau utere închiriate: viaţa are cursul ei natural. Sunt lucruri care nu trebuie schimbate. Unul dintre ele e familia”.

"Nu suntem noi cei care am inventat familia. Cu toate că Sfânta Familie a devenit o icoană, aceasta nu este o chestiune religioasă sau un statut social: când ne naștem avem un tată și o mamă sau cel puţin aşa ar trebui să fie." Gabbana spune că: "Familia nu e un moft. Ea cuprinde un sens supranatural de apartenenţă". "Procreaţia trebuie să fie un act de iubire nu utere de închiriat şi sămânţă aleasă din catalog, de aceea nu sunt convins de ceea ce eu numesc copiii chimiei, copii sintetici", spune Domenico Dolce.

Parteneri în viaţa particulară timp de 23 de ani, până în 2005, şi parteneri de afaceri în continuare în prezent, cei doi designeri se declară împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Cu toate acestea, spre deosebire de Gabbana, care spune că şi-ar dori o familie, Dolce declară că nu vrea copii: „Sunt gay, nu pot avea copii. Bănuiesc că nu poţi să le ai pe toate în viaţă”.

Elton John, care a cumpărat în urma fabricării în eprubetă doi copii născuţi din mame surogat şi acestea cumpărate, se revoltă:

"Cum vă permiteţi să-mi definiţi copiii ca fiind "sintetici"? "Să vă fie rușine că îndrăzniţi să arătaţi cu degetul spre fertilizarea in vitro, care a permis unor legiuni de oameni, atât heterosexuali cât și homosexuali, să-şi realizeze visul de a avea copii. Gândirea voastră este arhaică, este complet depășită precum cea a colecțiilor voastre. Nu voi mai purta niciodată Dolce & Gabbana.

Dar Domenico Dolce şi Stefano Gabbana nu se lasă intimidaţi nici de Elton John şi nici de complotul LGBT. Interviul vine la scurt timp după prezentarea colecţiei Dolce & Gabbana pentru Iarna 2016, care celebrează familia naturală şi maternitatea.

De ani de zile este binecunoscută poziţia celor doi împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. În 2013, într-un interviu pentru The Telegraph, au fost întrebaţi dacă nu ar vrea să se căsătorească. „Ce?! Niciodată! Nu credem în căsătoria gay”, au răspuns cei doi la unison. Iar în 2006, Stefano Gabbana a declarat pentru Daily Mail: „Mă opun ideii ca un copil să crească cu doi părinţi gay”.

Reafirmarea poziţiei Dolce & Gabbana cu privire la principalele obiective politice ale mişcării LGBT le-a atras lansarea unui boicot de către LGBT News Italia.

Sunt însă şi foarte multe voci care laudă curajul celor doi. Printre aceştia se numără şi şase copii crescuţi în cupluri gay, care le-au trimis o scrisoare felicitându-i pentru curajul lor:

“Salutări din Statele Unite ale Americii. Cei șase semnatari ai acestei scrisori au fost toţi crescuţi de părinți homosexuali sau lesbiene. Cinci dintre noi sunt femei și unul este un bărbat bisexual, care toţi şi-au crescut copiii cu un partener de sex opus. Dorim să vă mulțumim pentru că aţi dat voce la ceea ce noi am învăţat din experienţă: fiecare ființă umană are o mamă și un tată și a elimina unul dintre cei doi din viața unui copil este lipsit de demnitate, umanitate și egalitate.

Știm că părinții homosexuali pot fi iubitori, deoarece îi avem și ne-au iubit. Cu toate acestea, toţi am trăit o experienţă dură atunci când punctul de vedere dominant al părinților homosexuali, prezentată ca universal pozitiv, a fost pus în discuţie. Știm că veţi fi supuşi unei presiuni extraordinare, mai ales acum când în Italia cât și în Statele Unite au început să facă presiuni pentru ca interesele de apărare a drepturilor noastre de a avea o mamă și un tată urmează să fie cenzurate, pentru a satisface un lobby puternic gay.

Nimeni nu primește atacuri atât feroce din partea lobby-ului LGBT ca cei care fac parte din comunitatea gay și pun sub semnul întrebării politicile lor: copiii cuplurilor gay, precum şi homosexuali care apără valoarea adevăratei familii (ca voi doi).

Cel mai probabil mulți din comunitatea internațională vor încerca să vă șteargă programele, să vă cenzureze campaniile publicitare și să vă distrugă reputaţia prin intermediul internetului. Dar ați demonstrat că sunteţi extrem de curajoşi şi ne-ați inspirat în timp ce ne pregăteam să trimitem toţi șase scrisori împotriva căsătoriilor între homosexuali la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Vrem să vă lăudăm curajul și să vă mulțumim pentru inspiraţia care ne-aţi transmis-o. Vă implorăm să nu renunțaţi nici atunci când reacția va crește în intensitate. Dacă veţi reveni asupra celor afirmate și vă veţi scuza pentru ceea ce ați spus, veţi face mai vulnerabili şi chiar mai discreditaţi copiii care locuiesc în case gay. Pentru binele nostru, precum și pentru binele tuturor copiilor din Italia, este important să nu vă scuzaţi sau să daţi înapoi. Sprijiniţi în schimb ideea că toți copiii trebuie să crească împreună cu mamele și taţii lor. Este un drept fundamental al omului.

În cazul în care putem să vă ajutăm în vreun fel, vă rugăm să ne anunțați. Noi nu suntem toți creștini, dar vrem să vă trimite binecuvântarea noastră şi vă promitem că de acum vom fi cumpărători Dolce & Gabbana.
Traducere: ACC