joi, 18 iunie 2015

Motivul incredibil pentru care o mamă l-a îmbrățișat pe ucigașul fiicei sale

În luna noiembrie a anului 2012 o întâmplare teribilă zguduia comunitatea din Florida. Jordyn Howe, un tânăr de 16 ani, se afla în autobuzul care îl transporta pe el și pe alți tineri spre școală. Acesta avea motive de mândrie deoarece furase de acasă pistolul tatălui său vitreg, așa că l-a scos din buzunar și a început să-l fluture în fața colegilor.

Ce a urmat a fost șocant deoarece pistolul s-a descărcat și a rănit-o mortal în gât pe tânăra în vârstă de numai 13 ani pe nume Lourdes "Jina" Guzman-DeJesus. O întâmplare tragică care a produs o durere uriașă în rândul familiei fetei care a murit, doar după câteva ore la spital.

A urmat un proces lung care s-a finalizat la sfârșitul anului 2014 și care a rămas în istoria proceselor în care părinții unui copil îl înfruntă pe criminalul acestuia. Mama fetei, pe nume Andy Guzman-DeJesus a găsit puterea să-l înfrunte pe criminal și mai ales să-l ierte pentru tinerețea sa și a decis să facă o înțelegere cu acesta pentru a-l ajuta să scape de închisoare. De asemenea, mama fetei a făcut un gest care a uimit atât judecătorii cât și opinia publică internațională, îmbrățișându-l în fața camerelor de luat vederi pe tânăr, un moment ce a făcut înconjorul lumii.

Ellen Sue Venzer, judecătoarea care s-a ocupat de acest caz a declarat pentru ziarul Miami Herlad că în 20 de ani de activitate a văzut multe, dar acest gest este unic și probabil va rămâne singular în cariera domniei sale.

Ca urmare a înțelegerii făcute tânărul a participat, împreună cu mama fetei ucise la o serie de conferințe și tabere tematice al căror subiect a fost atragerea atenției asupra folosirii iresponsabile a armelor de foc.

De asemenea, tânărul a trebuit să participe la cursurile unei academii de reabilitare pentru tineri ca și o formă facilă de ispășire a pedepsei pe care o datora societății și familiei fetei ucise.

Prin acest gest femeia nu numai că l-a salvat de închisoare pe tânăr, dar a reușit să arate lumii întregi că iertarea este un atribut excepțional pe care doar cei aflați în maximă suferință îl pot oferi și mai ales înțelege.

 
Sursa:ro.blastingnews.com