duminică, 26 iulie 2015

Mărturia Sorei Lucia de la Fatima despre importanța și urgența Rozarului

„Decadența din lumea de azi este datorată fără îndoială lipsei spiritului de rugăciune. În vederea acestei dezorientări Maica Sfântă a recomandat cu atâta insistență recitarea Rozarului. Și, cum Rozarul este, după Sfânta Liturghie, cea mai potrivită cale de a păstra rugăciunea în suflete, diavolul și-a dezlănțuit lupta contra lui. Din păcat vedem dezastrele pe care le-a produs... Trebuie să apărăm sufletele contra erorilor care le pot depărta de drumul cel bun... Putem și trebuie să nu ne oprim, nici să-i lăsăm – cum spune Isus – pe fiii întunericului să fie mai înțelepți decât pe fiii luminii... Rozarul este arma cea mai puternică pentru a ne apăra pe câmpul de bătaie”.
(Scrisoare din 26 nov. 1970 către Umberto Pasquale, preot salezian italian)

„Bunul Dumnezeu se va lăsa îmblânzit, dar plânge cu amar și durere din cauza numărului mic de suflete în stare de har, dispuse să se jertfească după cum poruncile o cer. Iată pocăința pe care bunul Dumnezeu o cere azi: jertfa pe care fiecare și-o poate impune pentru a trăi o viață clădită pe dreptate în respectarea poruncilor.

Domnul dorește ca să fie cunoscută sufletelor în mod clar această cale, fiindcă multe persoane dau „pocăinței” sensul marilor sacrificii și, pentru că nu se simt în stare, dar n-au nici dăruire pentru așa ceva, se descurajează și se lasă pradă unei vieți de păcat și de slăbiciune.
 
De joi până vineri, aflându-mă în capelă cu permisiunea superiorilor, la miezul nopții Domnul Isus mi-a spus: Jertfa pe care o cere de la fiecare este împlinirea propriei datorii și paza poruncilor, iată pocăința pe care o cere și o aștept acum.
(Scrisoare din 28 feb. 1943 către Monseniorul Garcia y Garcia, arhiepiscop de Valladolid)

„Este necesar... de a nu ne lăsa prinși de învățăturile contestatarilor dezorientați... Campania este diabolică. Trebuie să-i facem față fără să creăm conflicte. Trebuie să spunem sufletelor că acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne rugăm pentru noi și pentru cei ce ne sunt împotrivă! Trebuie recitat zilnic Rozarul. E rugăciunea pe care Maica Sfântă a recomandat-o cel mai mult pentru a ne întări în vederea acestor zile de campanie diabolică! Diavolul știe că ne vom mântui prin rugăciune. Contra rugăciunii el își îndreaptă acțiunile pentru a ne pierde...

Este fals să spui că nu-i liturgic, fiindcă rugăciunile Rozarului fac toate parte din Sfânta Liturghie; și dacă nu-i displac lui Dumnezeu să le spunem celebrând Jertfa sfântă, de asemenea, nu-i displac dacă le recităm în prezența sa, când este expus în Sfânta Taină de pe altar pentru adorație. Din contră, este rugăciunea cea mai bine-plăcută pentru El, fiindcă prin ea îl lăudăm mai bine...

De ce rugăciunea pe care Dumnezeu ne-a învățat-o și ne-a recomandat-o ar fi depășită? E ușor să recunoști aici viclenia diavolului și a acelora care vor să depărteze sufletele de Dumnezeu, depărtându-le de rugăciune. […]. Nu vă lăsați înșelați. Luminați sufletele care vă sunt încredințate și recitați Rozarul cu ele zilnic”.
(Scrisoare din 4 apr. 1970 către un nepot preot)

(Trei scrisori complete ale Sr. Lucia de la Fatima, scrise între 1969 et 1971, cu extrase și din altele au fost publicate în Portugalia în 1973, cu permisiunea Monseniorului Venancio, episcop de Leiria-Fatima. Sr. Lucia s-a angajat să lupte cu putere de sus și în credință contra campaniei duse de teologi progresiști contra Rozarului, în anii de după Vatican II. Această campanie s-a răspândit și în Portugalia, astfel încât Sr. Lucia și-a dat seama de ea și a numit-o fără ocolișuri drept o lucrare „diabolică”.)
l
Traducere MF
Sursa:chretiensmagazine.fr