vineri, 25 septembrie 2015

Povestea cuielor din gard

A fost odată un băiețel care avea un temperament rău. Tatăl său i-a dat un sac de cuie și i-a spus că de fiecare dată când își pierde cumpătul trebuie să bată un cui în partea din spate a gardului.
Prima zi, băiatul a bătut 37 de cuie în gard. În următoarele câteva săptămâni, învățând să-și controleze furia, numărul de cuie bătute cu ciocanul s-a diminuat zi cu zi. El a descoperit că este mai ușor să-și controleze temperamentul decât să bată cuiele în gard.
gauri de cuie temperament rau
În cele din urmă a venit ziua când băiatul nu și-a mai pierdut deloc cumpătul.
El i-a spus tatălui său despre asta și tatăl i-a sugerat acum să scoată câte un cui pentru fiecare zi în care el a fost capabil să-și țină cumpătul. Zilele au trecut, iar băiatul a fost în cele din urmă în stare să-i spun tatălui său că toate cuiele au fost scoase.
Tatăl l-a luat pe fiul său de mână și l-au dus la gard. El a spus:
„Te-ai descurcat bine, fiul meu, dar uita-te la găurile din gard. Gardul nu va mai fi niciodată la fel. Când spui anumite lucruri la furie, lași o cicatrice la fel cum cuiele lasă o gaură în gard. Poți înfige un cuțit într-un om și apoi să-l scoți. Nu va mai conta de câte ori spui <<Îmi pare rau>>; rana a rămas. „
cuvinte grele rani
Băiețelul a înțeles astfel ce efect au avut toate cuvintele sale din trecut.
S-a uitat către tatăl său și a spus:
„Sper că mă poți ierta, tată, pentru găurile făcute în tine.”
„Sigur că pot”, a spus tatăl.


Sursa:dor.academy

(FOTO) 40 de imagini satirice create de Pawel Kuczynski

Pictorul polonez Pawel Kuczynski folosește ingenios satira pentru a prezenta realitatea socială, politică și culturală de astăzi. La prima vedere, ilustrații sale sunt ciudate, dar când te uiți mai atent, ele de fapt, reflectă unele probleme serioase ale lumii de azi.
Născut în 1976, Pawel este un absolvent al Academiei de Arte Frumoase din Poznan, Polonia. Artistul a început să deseneze ilustrații satirice în anul 2004 și până în prezent a fost “recompensat cu 92 de premii si distincții”. În 2005, Pawel Kuszynski a primit “Eryk”, premiu din partea Asociației Caricaturiștilor polonezi.
Iată 40 cele mai reușite creații ale lui Pawel Kuczynski:


10
9
8
7
6
5
4
3
2


vfnjy
vfe
ve
vcsdv
oili
o.lp
mi8ol
loui
lopu
loiuu
lioy
lio
kiy
kiuy
htrht
gre
fve
fgre
ferg
dsf
bvef
brnbr
breghhr
br
bfdeb
;poi
;p0
,uoi