miercuri, 9 decembrie 2015

Scene de filme horror. O pânză de paianjen de 800 m a apărut peste noapte în faţa caselor unor americani. VIDEO

Locuitorii din Nord Memphis, Tennessee, s-au trezit cu o pânză imensă de paianjen în faţa caselor lor, eveniment pe care majoritatea l-au considerat drept o supriză înfiorătoare.
După ce o pânză de paianjen de 800 m s-a aşternut pe iarbă, în faţa caselor, televiziunea locală de ştiri a raportat că "milioane" de paianjeni au "invadat" unul dintre cartierele oraşului.
 
"Este o dispersie în masă a milioane de păianjeni mici, care au fost întotdeauna, însă erau neobservaţi până acum", afirmă directorul Grădinii Zoologice din Memphis, Steve Reichling.
 
Acest fenomen se poate întâmpla când păianjenii, de obicei cei tineri, se îndepărtează de familiile lor, folosind firele de mătase care "ar putea fi mai lungi de un metru lungime", a declarat Susan Riechart, un arahnolog de la Universitatea din Tennessee-Knoxville.
 
 
Curenţii de aer favorabili şi vremea caldă pot fi consideraţi stimulenţi pentru ca aceste antene să decoleze. "Ei au nevoie de un curent de aer relativ calm sau o uşoară briză, explozia nu se întâmplă când e vânt puternic", afirmă cercetătorul entomolog de la Universitatea de Stat din Ohio, Richard Bradley.
 
Deoarece acest tip de dispersie depinde de curenţii de aer, păianjenii nu au prea mult control asupra felului în care pânza va ateriza. În acest caz, o cantitate mare de fire produse de paianjenii tineri pare să fi aterizat în aceeaşi zonă care este, probabil, aproape de smocurile de iarba din care au plecat.