joi, 17 decembrie 2015

Copilul bolnav de cancer care a vorbit cu Isus

„Am fost în paradis cu Isus. Aveam aripi și zburam împreună”
De Gelsomino del Guercio
La doar doi ani și jumătate, Casen Broussard a fost diagnosticat cu neuroblastom, o formă de cancer care își poate avea originea în ganglionii simpatici. Este un cancer rar, dar este cancerul cel mai frecvent la copii.
O ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ
Din acel moment, povestește televiziunea americană WLBT, viața lui s-a schimbat radical. Tratamente, drumuri făcute la spitalul din Memphis, teamă că nu va reuși. Dar nu doar acestea. Există în plus un episod care face și mai specială istoria lui Casen. În acest calvar, care acum pare să se sfârșească, micuțul ar fi vorbit cu Isus.
„CASEN CU CINE AI VORBIT?”
După cum scrie Indipendent Journal (30 noiembrie), care a relatat despre acest caz, copilul ar fi dat indicați precise în ce privește convorbirile lui. „Casen, cu cine ai vorbit? L-a întrebat mama sa, iar el a răspuns: „Cu Isus”. Și tatălui, care-l întreba și el, micuțul îi  spunea: „Într-adevăr nu-l cunoști? Nu poți să-l vezi?”.
„AM FOST ÎN CER”
Înainte de a înfrunta una din primele operații și bunica sa i-a adresat o întrebare: „L-am întrebat dacă Isus a fost acolo și el a zis că da. Casen a înclinat capul și a zis: da, este acolo”. Apoi, cuvintele spuse de Cassen după operație  i-a impresionat pe toți. „Am fost în Cer” a zis, și l-au întrebat „cine era?”. Copilul a răspuns „Isus, Tatăl și Celălalt”. Casen a explicat în detaliu cum era în Paradis, cum arăta Isus și Dumnezeu, a pomenit și de Spiritul Sfânt.
O POVESTE DETALIATĂ
După cele zise de rudele micuțului, singura explicație a celor trăite de Casen e că acesta a avut  o experiență ieșită din comun. Nimeni nu ar fi putut să-i vorbesască despre așa ceva, iar el nu avea cum să inventeze o asemenea poveste.
”LUMEA DIN PARADIS”
Când l-au întrebat ce a văzut în Cer el a răspuns: „lumea din Paradis”. De asemenea,Isus i-a zis să se întoarcă acasă: „El m-a împins, eu am sărit și am început să zbor”. Casen povestește că a avut aripi în timpul în care a fost în Paradis.
Povestea lui Casen a readus întreaga familie aproape de Dumnezeu. „Acum credem de un milion de ori mai mult în Dumnezeu”. După transplantul de măduvă osoasă și tratamentele pe care le-a terminat în iulie, urmează peste câteva zile  o vizită medicală care ar trebui să confirme progresele din aceste luni.

Traducere: AMR


Sursa:aleteia.org