marți, 12 ianuarie 2016

Cartea papei Francisc despre milostivire apare în limba română

Va apărea în curând în limba română cartea-interviu a papei Francisc intitulată ”Numele lui Dumnezeu este milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”: informează un comunicat primit la redacție din partea Editurii Trei din București care a cumpărat drepturile de publicare pentru limba română. Cartea este lansată la nivel mondial în 12 ianuarie 2016 și a fost realizată în contextul Anului Sfânt al Milostivirii, proclamat de papa Francisc de la 8 decembrie 2015 la 20 noiembrie 2016.
”Pornind de la propria sa experienţă ca preot şi păstor”, se subliniază în comunicatul de presă, ”papa Francisc ne dezvăluie temeiul învăţăturilor sale:îndurareamilamilostivirea. El intră într-un "dialog profund, simplu şi intim" cu noi prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist şi expert vaticanist.
Este o carte pentru oricine se află în căutarea "unui sens în viaţă", "unui drum de pace" sau "vindecării rănilor fizice şi spirituale"; atât pentru cei din interiorul cât şi din afara bisericii. Papa Francisc explică motivele pentru care a decretat 2016 "Anul Sfânt al Milostivirii", cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea şi iertarea primite de la Dumnezeu.
Editura Trei va publica volumul, în cursul acestei luni, simultan cu lansarea la nivel mondial.
Directorul editorial Trei, Magdalena Mărculescu, a declarat că cu această ocazie că "într-o lume marcată de viteză şi, prin urmare, de neputinţa de a ne găsi un răspuns prompt la întrebările iscate de sensul acţiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator să şi-l definească în viaţă, avem nevoie şi astăzi, aşa cum am avut în orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual”; de o voce înţeleaptă care să ne însoţească de-a lungul aventurii spirituale pe care o trăim zi de zi. Un îndrumător care să ne ajute să ne definim şi armonizăm scopurile în raport cu responsabilitatea faţă de ceilalţi. Papa Francisc – a încheiat Magdalena Mărculescu - ne invită la acest dialog ideatic intim, printr-o mărturisire care porneşte de la el către noi, investindu-ne astfel cu forţa de a ne confrunta cu noi înşine şi cu provocările cărora suntem nevoiţi să le facem faţă". 
(rv - A. Dancă)


Sursa:ro.radiovaticana.va